.

.

vrijdag 15 maart 2019

Toch maar wel

Werd ik vandaag ineens aangesproken: "Mevrouw, u wordt zometeen opgehaald voor een echo." Een echo? Alweer? Waarom dan? Maar dat wist de verpleegkundige mij ook niet te vertellen. En daar was de rolstoel al met de brancadier die me naar de functieafdeling mocht duwen. Ik had nauwelijks tijd om mijn badjas aan te trekken.
Op de functie afdeling aangekomen, wist de laborant me te vertellen dat hij contact had gehad met dr. Grosfeld. Want hij snapte ook niet waarom er weer een echo gemaakt moest worden.  Het bleek een vraag uit Eindhoven te zijn. Ik word daar immers geopereerd.  Omdat ik zoveel bloedarmoede had  bij de eerste echo, wat overigens niet waar is, wilden ze een nieuwe echo met de nieuwe H2O waarden. Okee, toch een kwestie van mee willen spelen. Echo is gemaakt, ik terug op mijn kamer.
Ik ben net op mijn kamer als een MDL arts binnenkomt. Ja, er zal toch eerst een maag en darm onderzoek moeten komen. Eindhoven wil niet opereren zonder de resultaten daarvan. Te gevaarlijk, zeggen ze. Ze gebruiken veel bloedverdunners, en dan zou het wel eens mis kunnen gaan als er een bloeding in de maag of in de darmen ontstaat. En dat willen we niet.... nee, ik ook niet.

Dus ik ga mee met het darm en maag onderzoek. Ik hoorde dat dat dinsdag gaat plaatsvinden. Dat betekent dat ik maandag met de voorbereidingen  mag beginnen... nuchter, darmen leeg. Daarvoor krijg ik 2 liter laxeermiddel te drinken... 2 liter....Ik krijg het nu al benauwd..

Of de ingreep al dan niet met verdoving, een roesje of iets anders gaat, zijn ze nog niet over uit.  Maar ik zal het wel merken.  Leuk vind ik het in elk geval niet. Ik wilde dat het over was.... klaar... zondag ben ik hier alweer 14 dagen. En dat is lang, heel lang.

Met betrekking tot onze verhuizing naar Spanje gaat het goed. De verkoper vraagt 10 procent aanbetaling. Dan haalt hij het huis van de markt. Het geld is aanwezig, nu alleen even de laatste puntjes op de i....Maar daar zorgt mijn schoonzoon voor.

3 opmerkingen:

 1. Sommige dingen zijn echt onbegrijpelijk, vooral als je onder behandeling bent van verschillende specialisten. Ik vraag me altijd af, spreken ze überhaupt met elkaar, overleggen ze, wisselen ze gegevens uit over hun gezamenlijke patient? Meisje, ik wens je veel kracht en sterkte en ook dit gaat voorbij, veel liefs, denk aan je! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms zijn het net kleine kinderen.
   Alles willen ze zelf doen.

   Verwijderen
 2. Denk aan je en oh hoe mooi die 'Sound of Silence' (HUG)

  BeantwoordenVerwijderen