.

.

vrijdag 1 maart 2019

Echo en uitslag

Gisteren was het eindelijk zover. Ik mocht een hartecho laten maken bij Diagnostiek van U. Eigenlijk snap ik nog steeds niet waarom die Spaanse echo en foto's niet in mijn patiëntendossier zichtbaar zijn. Maar goed. Wij dus naar den Bosch voor die echo. We waren ruim op tijd: zelfs een half uur te vroeg. Maar we hadden nog geen 5 minuten in de wachtkamer gezeten, toen iemand mij kwam halen. De echo was eender dan die ik in Spanje had. Met het enige verschil dat ik nu zelf op een monitor kon meekijken. Niet dat ik daar veel aan had. De jongeman die de echo uitvoerde, had het te druk. Nou dat had ik liever dan dat ik hem zou afleiden..... in ieder geval...om 1 uur zaten we weer in de auto op weg naar huis. Dat was mijn eigenlijke afspraaktijd. Zo snel waren ze... Wel fijn.

We gingen weg met de boodschap dat de echo naar een hartspecialist gestuurd zou worden die hem zou bekijken. De uitslag zou dan naar mijn huisarts worden gestuurd. Op zijn vroegst zou dat dinsdag 5 maart zijn.

Maar vanmiddag werd ik al gebeld door mijn huisarts. Hij had een afspraak bij een cardioloog voor mij gemaakt op 8 maart in het Jeroen Bosch ziekenhuis.  Alleen ik wilde naar Bernhoven in Uden. Tja, dat had ik ook al eerder tegen hem gezegd. Gelukkig was dat geen probleem. Het zou alleen wat langer duren. Hij zou me terugbellen. Nou, niet hij maar een van de assistenten belde me terug. En ik kan op 6 maart al terecht. Ze vertelde dat het een spoedconsult bij de cardioloog betrof. Dus nu ga ik aanstaande woensdag al naar Uden. En vandaar uit gaan we verder.


Oja, wat liet die echo nu zien? Zover ik begrepen heb, zit er iets niet goed hij de klep van de aorta. Hoe en wat precies, hoor ik woensdag wel.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel zenuwachtig ben... zoniet bang....maar goed...Alles sal regkom ....dat is een ding waar ik vanuit ga.


2 opmerkingen: