.

.

zaterdag 4 april 2015

Zomaar een paaszaterdagkronkel

Dat is iets wat je niet moet doen: berichten terug lezen. Waarom niet vraag je je af? Gewoon omdat dan alle pijn in alle hevigheid weer terugkomt. Ik lees stukjes terug over gesprekjes die ik met Janneke heb, over Janneke die me gerust stelt bij mogelijke uitzaaiingen, Over Janneke en Evelien die iets hebben gemaakt... enzovoort enzovoort. Wat nemen onze dochters een grote plaats in. En nog steeds. Ondanks dat Janneke niet meer levend bij ons is, in gedachten is ze er altijd.

Hoe ik nu hier op kom... tja via een gedachtenkronkel. Nicky vroeg me om Harry Potter in het Nederlands. Dan denk ik meteen "Janneke had ze in het Engels..." Hij wil de dvd's. Ze zijn voor Jaimey om te wennen aan HP. Nou dat zal wel lukken:)

De boodschappen zijn weer binnen. Op het plein leek alles wel voor niets. Was het maar zo... integendeel merkte ik toen ik mocht afrekenen.  Ik heb niets bijzonders voor de paasdagen ingeslagen. We eten met ons tweeën deze keer. Groene asperges met heksenmix en kippenfilet. Geen culinaire hoogstandjes maar wel lekker. Voor vandaag heb ik Hollandse garnalen met Chinese roerbakgroentes en zilvervliesrijst. Ook gemakkelijk en lekker. Zo op het eerste gezicht lijken de twee menu's op elkaar. Maar ze zijn echt verschillend en smaken ook heel anders. De tweede paasdag eten we wel restjes, of anders heb ik genoeg in de kast, kelder of vrieskist.

De verkoudheid met hoestkrampen heeft ook hubby te pakken gekregen. Ik ben er bijna vanaf. het duurt lang deze keer. Vooral 's nachts heeft de kriebelhoest het voor het zeggen. Nouja, volgende week ziek we wel hoe ver we zijn...

Ik luister momenteel naar een roman van Rik Felderhof. Hij schrijft onder de pseudoniem Ravelli. "De vliegenvanger" is het eerste boek dat gaat over een Limburgse jongen die via omzwervingen steeds verder komt met zijn leven. Dertien ongelukken zogezegd... Wel een rustig boek om te luisteren/lezen. Geen hoogstandje, geen lastige gedachtenwegen: een niemendalletje ten top. Ik ben wel benieuwd naar het tweede deel "Scapa". Maar eerst dit deel uitluisteren.

Ik heb weinig te melden. Maar dat is ook nauwelijks iets nieuws. Oja: ik ben weer beginnen met elke dag 10 minuten fietsen op de hometrainer. Gaat gewoon vanzelf.

Fijne paasdagen allemaal
4 opmerkingen:

 1. Jij ook fijne paasdagen. Dank je voor je bezoekje op mijn weblog. Voor jou ook een knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Those we love don't go away,
  They walk beside us every day,
  Unseen, unheard, but always near,
  Still loved, still missed, still very dear.

  Ik vond 'Ravelli' best een heel bijzonder boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is een heksenmix?

  Nieuwsgierige groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een schotel met verschillende soorten gesneden paddenstoelen, ringetjes prei, stukjes paprika, peultjes. Je kunt het gemakkelijk zelf maken, maar ik haal het gewoon vers gesneden bij de groenteboer.

   Verwijderen