.

.

dinsdag 17 maart 2015

Centenkwestie

of " Hoe kan ik nog meer beknibbelen en waarvan?"

Het is dinsdagmiddag en mijn hulp is weer weg. Het huis is schoon van boven tot onder. Vandaag hebben we zelfs iets aan mijn hubby's kantoor kunnen doen. Het stof lag er werkelijk duimendik en overal dingen die het wil bewaren. Terwijl ik juist bezig ben los te laten en op te ruimen, houdt hij aan steeds meer dingen vast en bewaart hij het. Waarvoor? Beat's me!

Was ik net met mijn hulp aan het overleggen over de rekeningen van het CAK: ik had ze al weer een tijd niet gehad, haal ik een dikke rekening uit de bus. Over drie periodes. Daar word ik niet echt blij van. Dat doet me zelfs er aan denken om af te gaan zien van mijn wekelijkse hulp. Temeer ook omdat de eigen bijdrage voor de WMO met 50 euro per 4 weken is omhoog gegaan. En dat terwijl hubby nu AOW krijgt. Nee, de berekening van de eigen bijdrage ligt een jaar terug. Tja, en toen beurde hij gewoon salaris. En ik heb natuurlijk gewoon mijn uitkering. Gelukkig maar, want anders kunnen we echt niet rondkomen. Afgelopen maanden heb ik toch al veel van mijn spaargeld moeten opnemen.

Het inkomen en de uitgaven zijn allemaal niet eerlijk verdeeld. Maar wat doe je er tegen. Een andere
regering?? Ik denk niet dat dat veel uitmaakt. Ergens moeten de rekeningen van het land toch betaald worden. En daar mogen wij het leeuwendeel aan bijdragen.1 opmerking:

  1. Dat denk ik ook ja. Een nieuwe regering geeft weer iets, maar aan de andere kant zul je dan weer voor andere zaken moeten betalen en is het cirkeltje weer rond.

    BeantwoordenVerwijderen