.

.

vrijdag 27 februari 2015

Alles ziet er beter uit

als de zon schijnt. .......


Tenminste dat vind ik, eindelijk! Vroeger had ik nooit zoveel last van het sombere regenachtige weer. Maar tegenwoordig ligt dat echt anders. Niet dat ik een hekel aan regen heb, maar wel aan die donkerte die zich dan verspreidt. Mensen zijn onvriendelijker, lijken onvriendelijker. Zodra de zon zich laat zien, is dat beter. Dan kan er weer een lachje af. Het kan ook aan mij liggen hoor. Want als iemand bozig reageert, heb je zelf ook niet de het idee om vrolijk terug te roepen.
Dit hele stukje leidt nergens toe. Ik stop er maar mee voor het verzandt in een dikke woordenbrij waar niemand meer iets aan kan vastknopen.

Afgelopen week heb ik verwoede pogingen gedaan mijn oude vulpen weer aan de praat te krijgen. dacht ik gewonnen te hebben: laat hij het weer afweten. Als ik begin met schrijven, komt er donkere inkt uit. En dat terwijl er heel lichtblauwe inkt in zit. Ergens zullen er toch nog wel pigmentklonters zitten. Op naar de volgende schoonmaak poging. Ergens op het net heb ik gelezen dat je hem dan het beste een dag in azijn kan laten liggen. Of dat helpt??? Ach het is het proberen waard.

Op het gebied van de jeuk heb ik weinig positief nieuws. Het Radboud kan niets vinden en heeft geen interesse om onderzoek te doen. Weet ook niet waar te zoeken moet ik eerlijkheidshalve erbij vermelden. De teerzalf gebruik ik niet meer. Ik werd daar zo ziek en misselijk van. Nu smeer ik met vette zalf en hormoonzalf  indien nodig. Zo kan ik het een beetje in de hand houden en is mijn leven wat dragelijker. Dus we wachten maar tot het over gaat.

Na lang aarzelen en wachten ben ik gisteren toch bij de kapper geweest, Ik heb weer een korte bob in plaats van haar over mijn schouders. is toch ook wel lekker hoor. Geen speldjes en stiekjes... en mijn haar is sneller droog. dat is een ding dat zeker is.

Bij het verbouwen van hun huis zijn de buren bij ons naar binnen gekomen dat is wel even schrikken hoor, maar gelukkig is het een niet te groot gat. We hebben er een schilderijtje voor gehangen nadat Tonny er kranten in geeft gestopt. Dat houdt het wel tot de stukadoor de boel komt oplossen.

Ik ga mezelf maar eens een kop koffie geven. Er is niemand anders die dat doet;) en dan ga ik verder met de freewriting opdracht. Zou dit stukje ook mee doen met de opdracht om alles op te schrijven wat er in je op komt???


4 opmerkingen:

 1. Ik vind de mensen zowiezo onvriendelijk en intolerant de laatste tijd.
  Als je al die azijnzeikerige reacties leest in de krant, het botte geroep van rot op naar je eigen land, zonder onderscheid te maken. De PVV, aanslagen , nee ik word er niet beter van. Zo net na de oorlog geboren en er veel van meegekregen hou ik mijn hart vast. Maar je hebt gelijk, met de zon er bij lijkt het allemaal minder zwaar. Stukje gewoon insturen, waarom niet. Jammer dat ze je niet verder kunnen helpen met die jeuk, het blijft pappen en nathouden dus. Een korte bob, heb ik ook sinds kort, zelf geknipt. Staartje eraf hoppa!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor Trudy... zelf knippen... bij mij was het echt wel iets meer dan staartje... alles dezelfde lengte:) en nog steeds geen grijze haar te bekennen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de zon gaat alles echt 100 x beter!! Vind ik dan, hè.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag scheen de zon en wat knapt een mens dáár van op!
  Bedankt voor je reactie op mijn blog.
  Jij schrijft veel en leuk. Ik kom zeker nog eens langs.
  Groetjes kakel

  BeantwoordenVerwijderen