.

.

vrijdag 9 januari 2015

Imagine

Ik zit met een welverdiend kopje koffie naast me te verzinnen wat ik nu eens zal gaan doen.... zal ik....?of zal ik....?of toch maar.... ? Mogelijkheden genoeg; zin nul.

En dat is meteen de clou. Zonder zin geen bergen verzet, zinder zin geen verhaal, zonder zin geen nelijkheid, zonder zin geen derend... en zo kan ik nog wel even doorgaan. maar dan is dit een slap geklets blogje en daar heb ik geen zin in.

Weet je wat je nooit moet doen? Een plastic bakje vol bevroren jus in een pan verwarmen. Dat gaat mis, ook al denk je van niet. Ik kan het weten want ik heb het net wel gedaan. Ik dacht dat het wel kon. Niets was minder waar. Gelukkig was ik er op tijd bij voordat er grote problemen ontstonden. Maar toch... Ik heb best veel moeite gehad de pan van zijn plastic te ontdoen.  Het is me uiteindelijk gelukt. En nu staan de gehaktballen keurig in een laagje ontdooide jus zonder plastic bijvoegsels te pruttelen en gaar te worden. We eten gehakt vanavond.  Met boontjes. Ja, een enorme klassieker, maar ook wel weer eens lekker. Gewoon met een lik mosterd erbij. Smullen. Zelfgemaakte gehaktballen blijven toch het lekkerste, vind ik dan. En mijn hubby ook.

Gisteren was ik weer eens bij de dermatoloog. De huid uitslag vlamde zodanig op dat het niet houdbaar meer was. Gevolg: maandag even gebeld en donderdag al terecht kunnen. Klasse hoor van ziekenhuis Bernhoven in Uden. Scheelt natuurlijk dat ik patiënt ben daar:) Wat me ook opvalt zijn de korte wachttijden als je er bent. Meestal zijn wij een kwartier te vroeg, maar toch kunnen we na een minuut of vijf vaak al terecht bij de arts of arts-assistent.  Ik heb dat wel eens anders meegemaakt bij andere ziekenhuizen. Maar ook bij andere disciplines natuurlijk.

Om kort te gaan: er is weer een biopsie van een stukje van mijn rug genomen.  Eind deze maand volgt de uitslag. Dan mogen we ook naar Oss omdat mijn hubby in de prijzen is gevallen bij het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Het zal toch niet waar zijn hè... ons gezin heeft al genoeg kankergevallen gehad. Maar als je onderzoek blijft doen, vind je licht iets....en hoogstwaarschijnlijk zijn het gewoon wat poliepen of zo.

Ik heb inmiddels twee van de 3 van de Secret Santa kaartjes mogen ontvangen. Heel erg bedankt Santa's. Ik heb wat op jullie blog geschreven daarover. Van 1 kaart die ik als Secret Santa heb gestuurd heb ik iets teruggehoord. Zouden de andere 2 kaarten niet aangekomen zijn?  Ik hoop dat dat de reden is, want ik zou het zo jammer vinden als er geen enkele verdere reactie kwam. Nu heb ik daar wel ervaring mee: van het niets terug horen, maar leuk is het niet.

Je suis charlie. Een kreet die de wereld over gaat. Alle social media staan er bol van. Ik vond deze. Met dank aan Films for Action7 opmerkingen:

 1. Hoop dat alle uitslagen goed zullen zijn Klaartje, het is wel genoeg geweest voor jullie. Doe er een schietgebedje voor. Ook voor vrede, er is zoveel onverdraagzaamheid om ons heen, het maakt me wel eens bang. Niks mis trouwens met gehaktballen, zonder plastiek dan, lol. Wij zijn eigenlijk weer aan de hollandse pot, sinds ik een slowcooker heb voor de piepers en de groenten. Hou je goed meisje! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb als sinds kort (stille) meelezer heel graag de "IMAGINE" van je overgenomen op facebook. Het zou zo mooi zijn....imagine! Ingrid(SE) uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had ik nu al iets laten weten of niet, mmm :). Je kaartje is hier alleszins aangekomen, dus bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie op mijn kaartje. En nee, ik had nog niets van jou kant gehoord. Maar nu dus wel:)

   Verwijderen
 4. Ik hoop vooral dat de onderzoeken bij je man goed af mogen lopen. Je hebt inderdaad al genoeg op je bordje gehad, de laatste jaren.

  BeantwoordenVerwijderen