.

.

zaterdag 10 januari 2015

Waaitroep en hondenpoep

Tjonge wat wat waait het zeg. het lijk wel herfst. De blaren vliegen om je oren. En niet alleen de blaren maar ook stukken papier, plastic, dozen:  allemaal zwerfvuil. Ondanks dat er hard opgeruimd is door de gemeente afgelopen week. Alleen zijn ze vergeten de afvalbakken, die overvol zijn, te legen. Niet zo slim bezig dus. Een kwestie van dweilen met de kraan open.

En zo'n wind haalt alles uit de hoeken en gaten om lekker te verplaatsen. Daar helpt geen moedertjelief meer aan, en mijn moeder al helemaal niet:)

Het is een lief mens hoor, maar van opruimen heeft ze nog nooit gehoord. Ja, wel van gehoord, maar zelf doet ze het niet. Daar heeft ze iemand anders voor. Voor alles trouwens. Nu was er weer iets met de televisie. Gelukkig heb ik daar geen enkele sjoege van. Ik ben altijd de "pineut" bij telefoon, bankzaken, computer en luisterboeken. Ach, daar kan ik mee leven hoor. Dus het "de pineut" zijn valt wel mee.

Vanochtend kreeg ik het boek Maidentrip van Marjon Sarneel in de bus. Ik ben er nieuwsgierig naar. Het bestaat ook als audioboek zag ik. Ik zal het meteen downloaden van de biep. Dat is toch wel gemakkelijk hoor. Sinds een half jaar of zo kan je je boeken gelijk downloaden. Ze hoeven niet meer op cd's en via de post. Lijkt me een enorme kostenbesparing.
Maar dit boek ga ik voor het eerst sinds jaren echt lezen. Niet via een epub, maar met een echt boek in de hand. Ik ben benieuwd of me dat lukt:) Wordt vervolgd.

Wat ook wordt vervolgd is de mate van jeuk. De nieuwe medicatie slaat nog niet echt aan. Ik word er alleen vreselijk suf van. En ik krijg de mooiste dromen. Als dit aanhoudt en ik geen resultaten heb tegen de jeuk, is dit ook niet mijn medicatie. Het lijkt wel een déjà vu: ik ben weer opzoek naar medicatie tegen jeuk.


Hondenpoep is een van de grootste ergernissen van de burgers, in alle gemeenten,  omdat de stoep, de gras- en bloemperken, de openbare pleintjes en de speelplaatsen vervuild worden met hondenpoep. Volgens onderzoek ondervond in 2007 ruim een derde van de bevolking overlast van hondenpoep op straat. Het stinkt en je kan het ongewenst mee naar binnen brengen als je er in trapt. Er zitten parasieten in en het is dus een gevaar voor de volksgezondheid.
De hondenbezitters zijn verplicht de hondenpoep op te ruimen, maar velen doen dit niet, met alle vervelende gevolgen van dien.Hubby heeft net weer de hondenpoep van onze oprit geschept. Ik snap dat nog steeds niet hoor. Is het nu zo moeilijk om je hond op een goede plek te laten schijten of om zijn poep op te ruimen? Je neemt toch gewoon een plastic zakje mee wat je later in de vuilnisbak weggooit. In de steden is dat gewoon comme il faut, maar hier in het dorp......en wij maar poep wegscheppen. Deze week dus al twee keer.

Weten jullie hoe dat stinkt als je met een wiel daarin rijdt of er zelf in trapt? Ik denk het wel. Ik denk dat iedereen dat wel weet. Vreselijk!!! Dus mensen hondenbezitters: ruim alsjeblieft de rommel van je hond zelf op. Kleine moeite, groot plezier voor alle mensen met wandelwagen, fiets, rollator....
4 opmerkingen:

 1. Je raadt nooit wat ik met griep en al aan het lezen ben. Ik heb de tijdreizigers serie naast me, maar daar had ik helemaal geen zin in vandaag. Nee ik lees Joop ter Heul! Overigens heb je groot gelijk over die poep, hier valt het tegenwoordig reuze mee, mensen ruimen idd. veel meer op als vroeger. Veel plezier met jouw boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JAAAAAAAAAA de boeken over Joop ter Heul.. daar ben ik ook mee groot geworden.. en Een zomerzotheid.....zalige boeken om zomaar te lezen. De tijdreizigers serie van Diana Gabaldon heb ik ook gelezen. Er zijn weer 2 nieuwe delen uit hoorde ik laatst. Mmmmm, ik vind het wel af... maar ja ik ben de auteur niet. Hopelijk wordt het niet zo'n drama als George R.R. Martin's Lied van IJs en Vuur.

   Verwijderen
 2. Onze honden weten niet beter of ze doen hun behoefte pas op het (zoals wij het altijd noemen) 'poepveldje'. M.a.w. de hondenuitlaatplaats van de gemeente. Wel zo makkelijk voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jarenlang honden gehad en ze hebben niet 1 keer op de stoep van de buren gescheten. Het is honden echt aan te leren waar ze wel en niet mogen poepen, dus dit zegt alles van de baasjes die het wel prima vinden. Bah, wat een viezigheid..

  BeantwoordenVerwijderen