.

.

zondag 4 januari 2015

Het eerste logje van 2015

Het nieuwe jaar was net een werkdag oud en de maandrekening van het CZ lag al in de bus.  Die hebben ze dus al in het oude jaar geschreven. Wat als ik nu toch was overgestapt?  Niet dat ik het serieus overwogen heb, want ik kan er geen chocola van maken van al die aanbiedingen. En als ik dan niet weet of ik overal terecht kan blijven, tja, dan is er gauw een punt achter zoeken naar iets anders gezet. Ik denk trouwens dat meer "oudere"  mensen zo denken. Toen ik jonger was en volop in het arbeidsproces bezig, had ik geen enkele moeite iets uit te zoeken. Maar nu valt het me zwaarder. En ik merk dat de zin om iets uit te zoeken langzaamaan verdwijnt. Die twee dingen houden elkaar natuurlijk lekker in stand. Dat zie ik ook wel. Alleen kan ik het nu nog niet doorbreken......

Vorige week heb ik weer wat spullen kunnen lozen op de IGVL groep van onze gemeente. Ze hebben allemaal een goed nieuw tehuis gekregen. En er komt nog meer uit de kasten. Elke periode een beetje.

Ook vorige week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn Joep en Beer verhaaltjes naar een paar uitgevers gestuurd. Ik ben ontzettend benieuwd of en wanneer ik wat terug hoor. Spannend genoeg.

Ik zal nog eens om sneeuw roepen..... (zie vorig blogje).  De zaterdag erna hadden we een hele witte wereld. En voor het eerst sinds de installatie een nul dag voor mijn zonnepanelen. De sneeuw blokkeerde alle straling. Gelukkig waren de sneeuwdekens de volgende dag bijna geheel van de panelen afgegleden. En nu hebben we een stalende dag en een goede opbrengst. Ik ben wel blij met de panelen hoor. Ik krijg voorschot terug en mijn energie voorschot is flink verlaagd. Ik kan het iedereen wel aanraden. Lees anders eens het boekje Zonnepanelen voor dummies  Daar staan alle antwoorden op je vragen in.3 opmerkingen:

 1. Nou wij zijn ook niet overgestapt,volgens mij is het lood om oud ijzer op onze leeftijd met mankementen. Je hoort vast iets over je verhaaltjes, ze zijn zo leuk! Zonnepanelen, sja op ons oude flatgebouw geen optie. Bovendien hebben wij hier blokverwarming, maar fijn dat jullie er wel van kunnen profiteren. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga eens op die link kijken van de zonnepanelen! we hebben ze niet maar wie weet..
  Trouwens: ook nog de beste wensen voor dit jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie ook de beste wensen Nurse Martens. En de aanschaf van de panelen lijken duur, maar je verdient het echt in no time terug.

   Verwijderen