.

.

donderdag 13 november 2014

65 jaar

Vandaag hebben we feest. Nou ja feest...... we hebben besloten om de feestelijkheden te verplaatsen naar een gunstiger datum. Want een etentje onder deze omstandigheden (zie vorig blogje) is wat minder.

Toch wordt T. vandaag 65 jaar. Hoera!!! Van harte proficiat....En we gaan naar de magere tijden. Hij krijgt immers pas in februari AOW. Tot die tijd krijgen we een overbrugging van 48 euro per maand. Ja echt een vetpot hoor. Zeker met de dure decembermaand in aantocht.
Zijn pensioen is ongeveer de helft van zijn prepensioen. Samen met de AOW zouden we er 400 euro op achteruitgaan per maand. En dat is veel, heel veel.

Ik zeg wel eens dat we het niet breed hebben, maar nu wordt het wel erg smalletjes. En dat terwijl de vaste lasten steeds hoger worden. Gas, licht, water, zorgverzekering, gewone verzekeringen, eigen bijdrages... het rijst de pan uit.

Maar goed.. zolang je iets hebt om over te klagen, heb je het nog niet zo slecht denk ik maar. Het wordt nijpender als je niet meer klaagt.

Geen feestelijkheden vandaag, geen dinertje met familie en vrienden.. maar ik maak wel een lekkere maaltijd voor ons twee. Bij kaarslicht :)
4 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd Ton! En jij natuurlijk ook Frieke, maak er wat van met zijn beidjes. Pensioenen zijn geen vetpot deze dagen, Hans werkt er nog bij. Het is wel een geluk dat hij dat nog kan en dat ze hem nog nodig hebben. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ton gefeliciteerd met je verjaardag en voor jullie alle twee nog vele gelukkige jaren.
  Dat is echt niet veel 48 euro en ook nog nu de feestmaand eraan komt. Kan je niet een aanvulling ofzo krijgen??
  Want je krijgt vanaf januari 2015 alleen aanvulling aow van gehuwden of samenwonen op je pensioen als je die in december 2014 ook heb gehad. Zou ik toch wel even naar informeren of er niet iets mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ton ook van mij proficiat! Ik hoop dat je nog wel je hobbie's kunt blijven doen met deze financiele teruggang. -omajan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe dan ook: gefeliciteerd met 65 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen