.

.

zaterdag 17 mei 2014

En dit, en dit, en dit,.....

Het is al weer even geleden dat ik hier een blogje schreef. Ik heb het gruwelijk druk met van alles en nog wat. Zo ben ik begonnen met wat vrijwilligers RT op een school, daar hebben ze hard hulp nodig en ik kan zo mooi weer mijn vak inrollen. Heb een wat grotere wereld dan.

Verder ben ik druk met mijn kinderboekjes. Ik heb er nu 4 af en 1 op stapel staan. Best lastig af en toe om in de leeftijdscategorie 2-4 de goede woordkeuzes en zinnen te maken. Over het 1ste boekje heb ik bijna een jaar gedaan. De rest is sneller tot stand gekomen. Het zijn boekjes over Joep en Beer, rond de 24-32 bladzijden. Hier een voorbeeld van 2 bladzijden uit het 4de boekje Aankleden:

Maar de broek ligt te hoog.
De trui ligt ook te hoog.
Daar kan hij niet bij.

"Beer, help me eens"
Beer bromt alleen een beetje.
Hij slaapt nog.
Zo vroeg is het.

Jullie merken het wel als ik daar klaar mee ben. Tenminste... dat is het idee.

En we zijn druk met zonnepanelen en alles wat daar bij komt kijken. We kunnen dat niet ineens betalen dus er komt een financiering. Maar die mag niet hoger zijn dan de kosten die ik nu per maand maak voor elektra. Dat is even puzzelen. Het is namelijk niet helemaal zo als ons werd verteld. Maar we zijn er uit. En kom ik ergens een goedkopere financiering tegen dan kan ik altijd oversluiten.

Alles draait en maalt in mijn hoofd. Er zitten te weinig uren in de dag, lijkt het wel....daarbij komt ook nog dat mijn hubby aanstaande woensdag geopereerd wordt aan staar op zijn rechteroog. Daar ben ik niet echt bang voor. Het is een operatie van een kwartier zeggen ze. Het kost meer tijd om er te komen dan dat de operatie duurt. En ik mag hem meteen weer meenemen. Dat is wel fijn.

Het is zaterdag, de zon schijnt en ik ga zo op de koffie bij mijn moeder. Oja tegenwoordig ben ik lid van de facebookgroep Ik-geef-vraag-leen in onze gemeente. Zo ben ik al heel wat spulletjes netjes kwijt geraakt. En er komt nog meer. Want leuren op marktplaats dat doe ik niet meer. Dat kost me meer kruim dan het me oplevert uiteindelijk. Als het me wat oplevert want Markplaats staat vol met vaak onverkoopbare dingen....en met veel van wat ik ook over heb. Dan is zo'n IGVL groep heel wat beter. En snel.

Fijne week allemaal

4 opmerkingen:

 1. Wat goed van je Klaartje! Ben heel benieuwd naar je boekjes. Deb zit ook in zo'n deel leen geef groep in Breda, heb ook kunnen bijdragen met mijn nog bijna nieuwe kleding. Geniet van je zaterdag en sterkte voor Ton maandag! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel meidje... ik zal je de boekjes zoals ze nu zijn nog zonder illustraties en nog niet in de juiste layout ter (voor) lezen opsturen... niet veel verder verspreiden graag.

   Verwijderen
 2. Wat leuk Frieke! Je bent goed bezig. zowel met je verhaaltjes, als met je spulletjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt wel.. ik ben al heel wat "kwijt"geraakt...maar heb ook weer wat binnengehaald. Ach als zo iets een tweede of derde leven kan krijgen is het prima. En mocht er dan een spelletje gesloopt worden, is het niet zo heel erg (hoewel het wel er is natuurlijk)

   Verwijderen