.

.

donderdag 12 december 2013

Geen tussenweg?

Het moet niet gekker worden... net nu ik het allemaal niet kan gebruiken ( wanneer wel) ben ik weer eens stemloos. Voor de tweede dag alweer. Daar bij gruwelijk verkouden, rillerig en misselijk. Kortom ik denk dat ik de goede diagnose wel kan stellen zonder een huisarts: verkouden!. Net als half Nederland.

De kerstboom staat inmiddels te kerstbomen. Dit jaar heb ik enkel de zilveren ballen er in gehangen. En

lampjes natuurlijk. Ook mijn sneeuwmankrans hangt en mijn papieren kerstster. Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad, voor ik deze goed kreeg. Op de een of andere manier knipte ik de openingen steeds verkeerd. Ach... vouwblaadjes genoeg.....

Ondertussen ben ik aan het uitzoeken waarom die sd kaart niet pakt op de Philips Media Streamer. Mijn man kan zo onredelijk boos op apparaten worden. Dan is het huis eigenlijk te klein en ik moet oppassen dat vaak dure spullen in de aanschaf niet in woede door het huis zeilen bij wijze van spreken. Hij kan er immers flink mee smijten af een toe als het hem niet zint. Frustratie denk ik dan. Jammer hoor... het is een heel lieve man eigenlijk, alleen hij en computers is een ramp. Hij gaat er mee om als een zaagmachine: aan of uit... niks opstarten, streamen, updaten, .... hij moet het gewoon gelijk compleet doen.

Nu was dat bij al die eerste computer wel zo. Weten jullie nog: een Atari met cassette bandjes... of een Commodore 64? Wij hadden een Atari en we hebben er heel wat op afgespeeld. Internet bestond toen bij ons nog niet. Dat kwam pas bij het eerste privé project toen wij een IBM compatibel computer konden aanschaffen, een Headstart als ik het wel heb, van de V&D. Deze hebben we lang gehad. Later kwamen er andere, snellere, geavanceerder, en daarmee ook de problemen. Windows, Word.... allemaal programma's die de wereld voor je konden ontsluiten. Nu staat niemand daar meer bij stil... je tikt een email, geeft een zoekopdracht, en zit aan de andere kant van de aardbol met je machine.

Maar deze snelheid wekt ook verwachtingen. In ieder geval bij mijn man. Als dat dan niet goed gaat, als dan een kink in de kabel komt zo gezegd, hoort god hem brommen en ik ook... Zo ook met televisie, thuisbioscopen en media streamers.  Ik had hem een media streamer voor zijn verjaardag cadeau gedaan. Daaraan kon een oude HD gekoppeld worden van niet meer dan 500gB...Maar wat blijkt die oude HD streamt niet goed meer. Hij hapert en dat is te merken bij een film. Die gaat dan in horten en stoten.
Dus ik, niet te flauw, een sticky en een SDcard gekocht van 32 GB elk. Het sticky werkt prima. De SDcard is ook op de laptop goed te vullen. Maar zodra ik hem ik de streamer steek, roept dat ding: de SDcard moet geformatteerd worden. Wanneer je dat doet, is hij niet meer leesbaar op de laptop. Kortom: zo kan je er niets mee. Ik denk dat de instellingen voor SDcard in de streamer niet goed staan. Want het is een gewone MicroSDcard met adapter... zodat hij zich voordoet als een normale HDSD.

Ik wilde de hele SDcard boel omzeilen door de card in een Cardholder te stoppen.. alleen die wordt niet door mijn laptop herkent raar genoeg. Wel als apparaat maar niet de inhoud van de SDcard.

Kortom.. ik heb nog wat te knutselen... het zal er wel op uitdraaien dat ik een nieuwe HD voor de streamer aanschaf. Eentje die mijn man wel goed behandelt als hij hem verwijdert. Want dat is een probleem. Hij heeft het geduld niet om het apparaat zich te laten ontkoppelen....het ding staat aan of staat uit.... geen tussenweg!!!


PS... na hevig geknutsel en geprobeer... raad eens: hij werkt!!!! en nu zorgen dat hij het blijft doen...

1 opmerking:

  1. Pff nou, ik ben het met je man eens. De helft van wat jeopschreef kon ik helemaal nieet begrijpen. Hij moet het gewoon doen vind ik punt. Probeerzo min mogelijk te hoesten, maar i.p.daarvan te slikken. Dan ben je veel sneller van je verkoudheid af, Sterkte ermee

    BeantwoordenVerwijderen