.

.

zaterdag 25 mei 2013

Vakantiegeld alweer op

We hebben net de oplossing voor Tonny's gehoorproblemen aangeschaft.  Nee, geen gehoorapparaten..die heeft hij al.. aan beide kanten en goede.

Maar het geluid van de televisie en dergelijke kan hij niet goed volgen of het moet heel hard staan
en dat is voor mij niet te doen. Dat heeft te maken met de niveaus waarop geluid zich beweegt. Spraak wordt anders opgevangen dan muziek bijvoorbeeld.

Nu had hij al een Senheiser, draadloos, speciaal voor televisie geluiden. Hij is aangesloten op de audio uit op de achterkant van de tv. Hij kan ook via de koptelefoonplug aan de zijkant van de tv aangesloten worden. Dan wordt het geluid van de tv wel afgeknepen, maar dat geeft niets omdat we een home cinema set hebben.

Maar zodra we een dvd of cd via de home cinema speelden, kwam er geen geluid in de Senheiser. Logisch want er was geen verbinding van Senheiser naar home cinema set. We hebben van alles geprobeerd, elke denkbare verbinding gelegd. Nada noppes niks.

Reden: geen audio uit op de homecinema set. Ook geen koptelefoonplug maar dat was toch geen goede oplossing omdat de plug het geluid van het apparaat af knijpt. Probeer het maar: overal waar je een koptelefoon aansluit via de mini-jack, ben je het surround geluid kwijt. Je hebt alleen nog maar geluid via de koptelefoon.

Na lang gepraat, tekenen van schema's en delibereren  (beraadslagen, bedenken, overleg) zijn we er uit gekomen. Eerst met een oplossing via splitters en switchen, maar uiteindelijk toch voor een goede andere homecinemaset gekozen. Een Harmon Kardon BDS 370, de enige set die naast audio in ook een audio uit heeft. En geloof me: we hebben heel wat homecinemasets bekeken.

Beschrijving van Harman Kardon BDS 370

De Harman Kardon BDS 370 is een 3D Blu-ray Home Theatre systeem. Met dit systeem beleef je een 3D-bioscoopervaring thuis! Het systeem heeft een modern en slank, zwart glanzend design en is gemakkelijk te installeren met plug-and-play. Het is ook mogelijk om bestanden vanaf een USB-stick af te spelen en dit alles allemaal in de hoogst mogelijke resolutie.

Harman Kardon Ethernetpoort

De BDS 370 biedt een realistisch 5.1-kanaals geluid vanuit twee speakers en een actieve subwoofer. Alle kabels en materiaal om de speakers eventueel aan de muur te bevestigen worden meegeleverd. Ook ontvang je er een intuïtief schermmenu bij, waardoor het installeren nog makkelijker wordt. Met deze 3D Blu-ray Home Theatre set kun je genieten van de nieuwste functies en technologie wat zorgt voor prachtig beeld en indrukwekkend geluid.

Harman Kardon BDS 370

USB-ingangAan de voorkant van deze thuisbioscoop vind je een USB-ingang. Makkelijk om een apparaat op aan te sluiten dat werk met USB-opslag, zodat je media op het externe apparaat direct kunt afspelen via de home cinema set.

CompleetDeze home cinema set van Harman Kardon wordt supercompleet aan je geleverd: alle HDMI- en luidsprekerkabels én alle benodigdheden om de luidsprekers aan de muur te bevestigen, worden meegeleverd. Zo hoef je dus niet nog eens los deze kabels aan te schaffen, terwijl je eigenlijk je set al wilt installeren. Ook losse muurbeugels zijn dus niet meer nodig.

De BDS 370 is voorzien van drie HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang. Deze voldoen allemaal aan de HDMI 1.4a-standaard: zonder problemen worden dus CEC, 3D, ARC en Deep Color ondersteund.

iPodEr is de mogelijkheid dat je alle gegevens die op je iPhone of iPod staan, direct kunt afspelen via de home cinema set. Hiervoor heb je echter wel een extra apparaatje nodig dat je moet aansluiten op de main unit: de Bridge IIIP. Deze wordt niet standaard meegeleverd.

Kenmerken BDS 370
 • Dolby® Virtual Speaker-technologie voor een 5.1-kanaals geluid
 • Alle kabels en materiaal om speakers aan de muur te bevestigen meegeleverd
 • Volledig geïntegreerd audiosysteem voor thuisbioscopen
 • De prestatie van afzonderlijke componenten en het gemak van een enkelvoudig, geïntegreerd systeem
 • Compact, stijlvol design
 • Speelt 3D-bronnen af
 • BD-Live™-interactiviteit
 • Geïntegreerde Blu-ray Disc-speler, dvd-/cd-speler en FM-tuner
 • HDMI® v.1.4a-ingangen met 3D-ondersteuning en Deep Colour
 • HDMI-uitgang met Audio Return Channel
 • USB-ingang aan voorzijde voor afspelen van audio, video en weergeven van afbeeldingen
 • Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio™-decoding
 • The Bridge IIIP-compatibel met iPod en iPhone
 • Energiebesparende trigger-uitgang voor subwoofer
 • Onderdeel video-ingang
 • Eenvoudige afstandsbediening
 • Intuïtief schermmenu
 • Schermmenu's in kleur en meerdere talen

Hij was niet echt goedkoop, deze homecinemaset.
Jullie snappen het wel: mijn vakantiegeld is op... finaal op!!

Maar als alles werkt, is Ton zijn ergernis kwijt. En dat is onbetaalbaar!!!!!!!


3 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat Ton er heel veel plezier aan zal hebben! Hans heeft enkel de draadloze oortelefoon voor tv, ik kijk dan in mijn eigen kamer. Als we samen kijken moet de tv idd knoerthard en dat is geen doen eigenlijk. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier met de aankoop - ik denk dat dit een goede bestemming is voor vakantiegeld: wanneer je ermee op reis gaat ben je het kwijt van wanneer je terug bent; van deze aankoop kunnen jullie nog héél lang plezier hebben. Een tevreden man in huis is heel wat waard ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super!! Ik ben benieuwd.... Heel veel (kijk)plezier ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen