.

.

dinsdag 14 mei 2013

Groene smoothie


Nou net mijn eerste eigengemaakte groene smoothie ever op... wortelsap, spinazie en appel.... Ik ben er niet onverdeeld enthousiast over qua smaak... die wortelsap hè... maar vies is het ook niet.In feite was de tweede beker al beter te drinken:) wat went iemand snel aan een smaak... toch is het niet een favoriet. Dus ik ben blij met nu gewoon een kopje koffie.


Waarom ik het dan drink? Daar zijn verschillende redenen voor. Maar de grootste was wel dat ik niet aan mijn dagelijkse hoeveelheden groente en fruit kwam. Tja, dat heb je als je niet werkt, denk ik dan...
En je schijnt veel energie uit groene smoothies te putten. Nou dat kan ik ook wel gebruiken, wie niet in deze aanloop naar een (natte) zomer.....

En last but zeker not least: het helpt bij afvallen.. tenminste dat zeggen ze....De recepten van de groene smoothies haal ik uit 50 Groene Smoothies in een handomdraai van Marjolijn Verkaik. En natuurlijk zijn tips links en rechts van het internet meer dan welkom.

Wel oppassen dat de groene smoothie geen gewone smoothie wordt als je er enkel fruit in verwerkt. Sla, spinazie, andijvie is eigenlijk een must...7 opmerkingen:

 1. Het ziet er niet echt lekker uit Klaar, maar ja het klinkt wel gezond, lol! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto is niet van mijzelf... maar je hebt gelijk: een groen drankje kijkt niet echt aantrekkelijk. Tenminste dat vind ik

   kusssssssssss

   Verwijderen
 2. Ik durf me er nog niet aan te wagen maar vind het knap van je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Jet... ach alles moet je toch eens proberen in je leven als het haalbaar is tenminste denk ik zo

   Verwijderen
 3. Ik heb zoals gelezen een blender gekregen , laat de smootie's maar komen :-)
  Frieke , jij bent een van mijn eerste volgers , jou zal ik nooit wissen ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Ollie, daar was ik ook helemaal niet bang voor:) enne een blender gekregen, nee.. ik heb een heel goede keukenmachine met een blender erop. Maar ik gebruik hem slechts sporadisch. Hij staat achter in de praktijkkeuken zeg maar...dus niet echt voor de grijp.

   Verwijderen
 4. Misschien nog een tip, ik drink tegenwoordig iedere ochtend een glas tarwegras sap, ook groen en heel gezond, de smaak is niet geweldig (ook niet erg vies hoor ff wennen), maar tja voor je gezondheid heeft een mens wel wat over.
  Je hoeft het niet zelf te persen (al kan dat wel) maar ik koop het in poedervorm, zodat je het maar hoeft aan te mengen met water.

  ( ik heb non hodgkin = lymfklierkanker)

  BeantwoordenVerwijderen