.

.

zondag 5 mei 2013

5 mei: we vieren het vrije leven!


Doen jullie mee? Hang de vlag uit, open je deuren, kom uit je bunker van een huis.  Wees niet bang want vandaag vieren we samen onze vrijheid.


Bevrijdingsdag en Dag van de Vrijheid


Bevrijdingsdag is de nationale feestdag waarop de bevrijding van Nederland en het toenmalig Nederlands-Indië in 1945 wordt gevierd.

Nederland staat op 5 mei ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Bevrijdingsdag valt altijd op 5 mei, ook als 5 mei een zondag of religieuze dag is. De burgemeester beslist of in een gemeente festiviteiten zijn toegestaan, bijvoorbeeld vanwege de zondagsrust.
Samen vieren we, omdat we dat kunnen.  Zo laten we de wereld zien dat we, na herdenken,  genieten van het normale goed: VRIJHEID!!!


Maar vrijheid wil niet zeggen dat we geen normen en waarden hebben waar we ons aan moeten houden. Of regels en wetgeving. Dat zijn afspraken zie wij met elkaar gemaakt hebben. Nee, niet altijd persoonlijk. daar hebben we onze gekozen volksvertegenwoordiging voor immers. Zonder waarden en normen, wet en regelgeving kan een gemeenschap van miljoenen mensen niet leven. Stel nu eens simpel het feit dat iedereen maar rijdt waar hij zou willen, en hoe hij zou willen... De meeste wetten en regels zijn ter bescherming. En ieder krijgt daarvan zijn deel.

Fijne 5 mei!!!1 opmerking:

  1. Wij vieren altijd 5 mei! Heerlijk, al die wapperende vlaggen, ten teken van de vrijheid. :-)

    BeantwoordenVerwijderen