.

.

zondag 10 maart 2013

De trein naar "Vooruit"

We zijn alweer een hele week verder. De vloer van de badkamer ligt  er in, de tegels zijn in gewassen, het plafond is  gestuct. Volgende week dinsdag zijn de wanden aan de beurt. En als we geluk hebben het plafond van de garderobe ook. Daarna is het een zaak van afmonteren, schoonmaken en in gebruik nemen. Ik zat dus nog niet zo verkeerd met mijn idee van twee weken.

Op een tafel staan twee bossen tulpen: roze en paarse door mekaar. Ze kunnen het wonderwel samen in een vaas vinden. Nu zijn ze  nog knop, volgende week hebben ze hoogstwaarschijnlijk bloemen. Zo haal je wat lente in je huis.

Buiten stekende Paaslelies hun kopje boven het groen. Het zijn tête à têtes, van die mini narcissen. Zover als nevenstaande foto zijn ze nog niet. Maar dat gaat ongetwijfeld goed komen.
Ook de krokussen en hyacinten die buiten in de potten staan doen hun gloeiende best om kleur te brengen in een voorjaarstuin.
En de knoppen van de bomen lopen langzaam uit. De elzen op de groenstroken staan ook in bloei.  Je kunt dus zeggen dat de wereld ontwaakt.

En dat is iets wat ik ook van plan ben. Ik ben klaar met mijn winterslaap. Op tweeërlei manier uitgelegd. Mijn leven gaat als een sneltrein, die steeds hetzelfde trajectje aflegt. Maar af en toe wil ik best wel eens stoppen en een andere weg inslaan. De stations van "Had ik maar", "Vroeger toen", "Ik weet nog", "Tijd terug" en meer van dat spul, wil ik eigenlijk niet meer aandoen.  Dus ik ga mijn kaartje inwisselen en ik spring op de eerste de beste trein naar "Vooruit".....

Terwijl ik dit logje aan elkaar praat, staat voor eerst sinds lange tijd stoofvlees te pruttelen. Nee, geen stoofpotje of heksengereitje, maar gewoon ouderwetse sudderlapjes.  Deze wil ik vanavond eten met eigen gesneden snijbonen. Ik snij snijbonen met de hand in blokjes, niet in scheermesjes. Dan 15 minuten stomen in een stoomapparaat. Met een beetje geraspte kaas en gesmolten boter heb je een ontzettend lekker gerecht. Tegelijk met de snijbonen stoom ik ook de aardappels. Deze moeten echter 10 minuten langer. Dat is geen probleem, ik haal het mandje met de snijbonen gewoon eerder uit het apparaat en gooi de gare bonen in een warmhoud schaal. Of ik zet na 10 minuten aardappels stomen het mandje snijbonen op het apparaat.
De bovenstaande foto is van snijbonen in citroenboter. Een makkelijk gerecht wat ik op Klaartjes recepten zal wegzetten.

Glasvezel is inmiddels aangesloten. Gisteren heb ik bijna drie kwartier met de klantenservice van de KPN aan de telefoon gezeten om mijn internetsnelheid te verhogen naar een acceptabel Mb/sec. Ik heb immers een standaard glasvezel pakket waarbij de internetsnelheden  100/100 moeten zijn. Omdat ik draadloos zit, ligt dat wat lager. Maar mijn behaalde 18/20 was veel te weinig. Via een ander kanaal heb ik nu 50/50 draadloos en 88/93 bedraad. Ook had ik problemen met het uitvallen van mijn televisiezenders. Maar na een software update schijnt dit ook opgelost te zijn. Ik ben benieuwd. Dit zal ongetwijfeld vervolgd worden.


Oh ja, als je die nieuwsgierig zijn naar wat mijn man allemaal maakt, dan zal ik hier iets laten zien.

Dit is een vogelhuisje. Het prototype. Hij heeft er al verschillende meer gemaakt, maar dan zijn de deksels iets anders van vorm.
Het leuke is dat we al huurders hebben zien komen kijken. Een koppeltje koolmeesjes schijnen interesse te hebben. Ik hoop echt dat ze besluiten deze woning te nemen.

Even over het huisje: het heeft de vorm van een eikel, en is helemaal handgemaakt. Vandaar dat geen enkel huisje hetzelfde eruitziet.
Natuurlijk maakt hij ook andere dingen. Ik heb kandelaars,  schalen en vazen in de aanbieding. Nu ze nog ergens in een webwinkel  plaatsen :) want ik kan het echt allemaal niet in mijn huis kwijt.

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig logje Klaar! Geuren en kleuren. Ik heb ook een stoomkoker en ik vind het een geweldig ding! Ik moet eigenlijk ook van trein wisselen, maar ik heb nog een paar stations aan te doen helaas. Maar komt goed. Als je de dingen die Ton maakt gaat verkopen hou ik me aanbevolen, ik vind ze prachtig! Fijn dat je badkamer lekker opschiet nu! dikke knuffel...xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een chic huisje! Zou mijn vader moeten zien!! Hij maakt altijd vogelhuisjes... :-) In mijn tuin staat een vogelvoederplaats op een paal. Dat lijkt wel een luxe wegrestaurant.... Hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen