.

.

zaterdag 8 december 2012

Je eigen paadje vegen

Zij had het laatst in een blogje over het boek van Vanessa Diffenbaugh - De verborgen taal van bloemen. Ik heb het geleend bij de bieb en ben er nu in bezig. Ze heeft niets teveel gezegd. Wat een geweldig boek. En wat een diepere betekenis achter het verhaal. Echt het lezen meer dan waard!!

Inmiddels zijn we over Sinterklaas heen gestommeld. Nee, hier is hij niet binnen geweest. We hebben samen een gourmetschotel kort gemaakt, en de volgende dag de restanten. Ik had de gourmetschotel van Prestige, gekocht bij de Aldi. En ik was aangenaam verrast. 10 euro voor een kilo zeer goede schotel.

Ik heb wel vaker diepvriesvlees bij de Aldi meegenomen. Maar nooit een gourmetschotel. Ach voor alles de eerste keer hè.... Verder heb ik hertenbiefstuk en coquilles ingeslagen voor het kerstdiner. Daar ben ik namelijk al over na aan het denken. Ach je moet wat als de wereld dicht lijkt te  zitten.Alle sneeuw die er nu nog ligt is kei en kei hard. Dat is minder want de stoepen zijn niet schoongemaakt. Volgens mij moet iedereen  voor zijn eigen stoepje voor het huis zorgen. Daar komt toch ook het gezegde vandaan : "Eerst je eigen paadje vegen...."
Enfin.. toen ik dat voorstelde aan mijn man was zijn antwoord: "Maar niemand doet het...."  Waarop ik dus min of meer snedig zei "Maar daarom hoeven wij het toch niet te laten...."
Want ik denk als we met zijn allen op elkaar wachten, dan gebeurt er niets.
Hoe denken jullie daarover.. over het schoonvegen van je eigen stoep?
Ik ga maar eens schoenen aantrekken... op naar mijn moeder. Maar ik loop wel over de straten......
4 opmerkingen:


 1. ik vind van wel, je eigen stoepje vegen, in dubbele betekenis zelfs.
  Kerst is bij ons nog altijd dubbel, er is gemis, anders dan bij jullie, maar toch. Kijk je goed uit meis?Het is hier spekglad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, als je moet wachten tot iedereen het doet..... Ik heb een hele oprit te vegen 70 m2 ongeveer. Ik heb het al zes keer gedaan deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tuurlijk moet je niet wachten tot een ander het doet, zelf het goede voorbeeld geven toch?!
  (maar snap je man stiekem ook wel hoor, soms denk ik het ook weleens)
  en ja, die kerstdagen zullen zo dubbel zijn voor jullie... ik denk dan ook extra aan al mijn overleden lotgenootjes én vooral ook aan hun omgeving...
  fijn dat je een wensballon oplaat voor janneke...
  weet dat ze ook in mijn gedachten is...
  en jij natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil dat ook altijd.... een schoon straatje met sneeuwval! Gek hè??

  BeantwoordenVerwijderen