.

.

zaterdag 21 juli 2012

Cirkelbewegingen

Deze week nog... Deze week nog.... het lijkt wel een mantra waarmee ik leef. Net of het dan over is... maar dat is niet zo. Na deze week zijn alle eerste keren zonder Janneke wel geweest. Dat wel... maar het verdriet, het gemis blijft. Dat zakt niet weg, integendeel.  Janneke zal altijd een onderdeel van ons leven blijven. Ik voel nog hoe ze geboren werd, en ik voel ook hoe ze stierf na 31 jaar. De vreugdetranen zijn vermengt met verdriet. Als ik toen alles al geweten had.....

Maar verdrietig zijn en haar missen betekent geen depressiviteit. Klopt, ik ben gestruikeld onder alle pakjes, maar ik sta weer rechtop. En ik loop verder. Ik heb weer aandacht voor anderen, en aandacht voor mezelf. Heel belangrijk! En dat resulteert in afvallen. Ik ga de goede kant op... niet te snel, gewoon goed. Ik eet rond de 1500 Kcals per dag en drink minimaal 2 liter water. Zoetigheid kan ik even niet goed verdragen. At ik standaard twee boterhammen met een cupje jam; nu gruw ik ervan. Ik heb pindakaas op brood en gekookt ei. De laatste best veel. Maar dat komt natuurlijk omdat we zelf kippen hebben. De eitjes zijn echt super lekker.

Sinds vorige week hebben we een goede hometrainer. Eentje met magneet aandrijving. Ik had er een van mijn zus gekregen, maar die was met band aandrijving. En dat resulteerde in hortend trappen. Daar werd je niet vrolijk van en je stapte niet snel op. Nu heb ik een Kettler huppeldepup...in ieder geval een goede. Het vliegwiel is 9 kg; dat is goed. Zwaarder was beter geweest, maar je kunt wel dansen al is het niet met de bruid hè... Aan een apparaat met een zwaarder vliegwiel hangt een dito prijskaartje.
Het fijne van deze trainer is dat je zelf een schema kunt uitwerken, maar je kunt ook gebruik maken van voorgeprogrammeerde programma's.  Ik ben nu bezig met de opbouw. Elke dag 10 minuten op de laagste weerstand. En dat gaat prima. Als mijn hartslag nu niet meer zo snel stijgt, ga ik naar de volgende weerstand... en zo verder. Langzaam aan dan breekt mijn lijntje niet.
Ook Tonny fietst nu elke dag; 5 minuten op een zwaardere weerstand. Goed voor hem hoor.  Wellicht gaat hij dat ook na verloop van tijd aanpassen. En zo niet.. ach, dat mag hij zelf weten. Als hij zijn hartslag maar in de gaten blijft houden.

Ik zag dat ik ingeloot ben in de Lays Oven Baked  Buzz campagne. Als het goed is, krijg ik vandaag het pakket binnen. Ik ben benieuwd of ik het lust. Ik ben geen chips fan, helemaal niet. Maar gelukkig kan ik het uitdelen. Als ik maar melding maak van het product op mijn log en op fb bijvoorbeeld. Als ik maar buzzzzzzz.............


Gisteren heb ik de hele tijd lopen vechten met mijn homepage.. en ik niet alleen. Nu werkt hij weer als een zonnetje. Maar ik zal hem moeten gaan aanpassen. Dus eerst een goed proggie voor html. Dreamweaver is wel okee, maar heeft zoveel haken en ogen. En het is niet gratis.
Het zal wel coffeecup worden, want AceHtml freeware van Vision loopt vast. Maar eerst even met tafeltje dekje naar mijn moeder. Ik had gisteren lasagne, en daar is van over.

Fijne dag allemaal

en even een liedje dat in mijn hoofd zit. Let op de beweging in de tekst; de kracht van de woorden doen je meedraaien...
Cirkels 

Rond als de wijnvlek van eergister
Op het vuile tafelblad
Spelen gouden druppels zonlicht
Op het koude tegelpad
En de rimpels in de vijver
En het vangnet van een spin
Zijn allemaal maar cirkels
Zonder einde of begin

En de tijd verslijt de dagen
Met de wijzers van de klok
Die de uren traag vermalen
Heel geruisloos, zonder schok
Er bestaat geen medicijn
Tegen oud of eenzaam zijn

's Avonds als je door je wimpers
Soms de zon ziet ondergaan
In een feest van gele vonken
Die in bloei lijken te staan
En de sterren op je netvlies
Trekken strepen in de lucht
Maar zodra de nacht weer nadert
Slaan je dromen op de vlucht

Door een klok met kromme wijzers
Die de tijd in stukken maalt
Ligt de zomer weer aan flarden
Want de klok heeft niet gefaald
Er bestaat geen medicijn
Tegen oud of eenzaam zijn

Tel de gladde kiezelstenen
Waarmee jij je zakken vult
Maar de mooiste ging verloren
Door je eigen stomme schuld
Toen je met haar langs het strand liep
Was elke schelp een juweel
Maar nu zie je niets dan keien
Groot en grijs en veel te veel
Hoor gefluister in het ruisen
Van de rusteloze zee
Als je haar dan niet kon missen
Waarom ging je dan niet mee
Bij het afscheid van de zomer
Zag je eindelijk gevaar
Toen elk blad een kleur kreeg
Van haar honinggele haar

De rimpels in de vijver
De webben van een spin
Zomaar cirkels in de ruimte
Zonder einde of begin
In een eindeloos refrein
Er bestaat geen medicijn
Tegen oud of eenzaam zijn
--
Roland Siebelink

4 opmerkingen:

 1. Goed voor jou!
  Na regen komt altijd en echt waar ALTIJD iets van zonneschijn!! Voor IEDEREEN!!! Dus ook voor jou!
  Ook al zul je Janneke nooit vergeten je kan nu gaan 'genieten' van alle mooie herinneringen die jullie samen hebben gehad! Ze zal altijd bij je in de buurt blijven in goede en slechte tijden!
  Afvallen? Petje af! Maar ook dit lukt je! De chips mmmmmmmmmmmm heerlijk!! hahaha zo eten we hier alle ellende weg! Kan je zeggen dat hij goed te eten is hoor! Als je in een dipje zit lekker muziek aan en laat de tranen komen met chippies op schoot hahaha....

  Sterkte ermee en het komt vast goed!

  Liefs van ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had ik je al gezegd dat ik jou een super mens vind, Frieke!
  Bij deze dus....
  Veel sterkte met alles wat je onderneemt - en een warme knuffel, omwille van het gemis...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga zo voort lieffie en Tonnie ook. On the windmills of your mind....xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jaar. Ik schrik hier even van. Een jaar. MAar natuurlijk is het al een jaar. Hemel. Mijn respect is alleen maar gegroeid, zeker nu ik een tik heb meegekregen van hoe het is.

  Cirkels....gespeeld op de befrafenis van mijn lieve opa. Ik kan er nog steeds maar moeilijk naar luisteren hoe krachtig de tekst ook is.

  Dank je wel voor alle berichtjes van de laatste maanden lieve jij.

  BeantwoordenVerwijderen