.

.

zondag 23 januari 2011

en verder..

Afgelopen week is een verschrikkelijke week geweest. Tijdens Jannekes operatie is er een slagader geraakt. Dit was niet gezien. Terug op verkoeverkamer ging het zichtbaar mis met Janneke. Ze was dan ook zo weer terug op de OK. Na 9 zakken bloed te hebben ontvangen en het dichten van de scheur was ze weer stabiel. Ze hebben haar daarna 24 uur in slaap gehouden. Alles bij elkaar ligt ze nu nog in het ziekenhuis. De thuiskomdag wordt steeds vooruit geschoven. Maar vandaag hoorde ik van haar (eindelijk een levensteken...!!!) dat ze gedoucht had....dus er zit vooruitgang in.

Met mij gaat het op en af. De ene dag beter dan de andere...maar ook dat is logisch..ik kan wel steeds meer en zelfstandig. Alleen moet ik oppassen dat ik niet overdrijf en teveel zelf doe. Daar mag ik dan later de prijs wel voor betalen..

Met mijn gewicht gaat het goed. Langzaam omhoog, maar ik ben nog niet terug op de 93 die ik woog toen ik het ziekenhuis in ging. Dus ik ben wel tevreden. Wat nu bij het gewicht komt, is spierweefsel. En dat is wat ik ook kwijt was... ik heb weer benen...

Ik vind de weken langzaam voorbij kruipen... ik vul mijn dagen met luisterlezen en een heel klein beetje computeren. Af en toe tv, visite en telefoon. De fysio komt nog aan huis en de drainagetherapeut ook.
Ik wilde dat de zon wat vaker doorkwam...gewoon omdat alles zo nat kijkt.

Mijn klaartje: gisteren kreeg ik van mijn moeder een mooie bos Têtê a Têtê narcissen...lief hoor.... ze brengen het voorjaar binnen...




grts

6 opmerkingen:

 1. ik heb ook wel zin in het zonnetje.Prachtige zonnige bloemen heb je gekregen.Ik lees hier zo af en toe weer bij.gelukkig dat het met Janneke nu wel de goede kant opgaat(is Janneke je dochter?)Clair wat zal ik zeggen?ik zeg dat je een moedig mens bent.Jij vindt het zonnetje in je leven steeds weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schrik en wat zullen jullie allemaal in spanning gezeten hebben. Het is niet niks wat jullie allemaal voor de kiezen hebben gekregen de afgelopen tijd. Hoop dat er nu een goede periode is aangebroken, dat heb je nu wel eens verdiend. Een periode zonder te veel angst en zorgen en heel veel zonnestralen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meidje wat zal je in angst hebben gezeten om Janneke, fijn om te lezen dat ze weer stabiel is en vooruit gaat , ook goed om te lezen dat je er weer langzaam opkrabbelt, het weer is maar somber en je moeder heeft het voorjaar voor je in huis gehaald, heel lief van haar!!

  Knuf, Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meid, ik vind je een kanjer, maar dat wist je al wel. Het aller allerbeste met Janneke, ik hoop dat ze snel opknapt. Wat een schrik toch allemaal. Blij dat je weer benen krijgt en ja, het weer is absoluut erg triest. Ik wil ook zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schrik!

  Maar fijn dat alles nu eindelijk weer een beetje de goede kant op gaat.

  En zon, ja.... daar zou ik ook wel een paar kilo van kunnen gebruiken.

  Sterkte en groetjes,
  Guardiana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh hemel, wat vreselijk om te lezen! Mijn gedachten gaan uit naar jullie....van afstand, maar niet minder gemeend....

  BeantwoordenVerwijderen