.

.

woensdag 7 april 2010

Een schildklierscintigrafie

Vanmiddag bijna de hele middag in het ziekenhuis doorgebracht. Nee, de dokter liep niet achter.. eigenlijk keurig op tijd.....Nou ja, ik wil ook dat hij zijn tijd aan mij besteedt en naar mij luistert enzo, dus ik snap uitlopen wel van zijn controle afspraken met allemaal ex-kanker patiënten. We moesten dan ook op het MOC zijn: het Multidisciplinaire Oncologisch Centrum. Ja, weer in het Groot Zieken Gasthuis.

Ik heb een cyste van 3 bij 4 cm in de linkerlob van mijn schildklier zitten. Hij zag er behoorlijk vast uit op de echo, dus vermoedt van Bebber geen kankergezwel. "Maar", gaf hij meteen aan, "ik ben daar niet 100% zeker van. Het ziet eruit als een warme cyste, eentje die doorbloed is, maar ik weet niet of er ook een koude cyste zit. En dat ontwikkelt zich vaak tot kwaadaardige cellen."

Het gevolg is dat ik vrijdag voor een schildklierscintigrafie mag. Al om 9 uur bloed laten prikken. Dan zo'n nucleaire bonbon slikken, 4 uur wachten en dan het onderzoek van de schildklier. Uitslag, woensdag over een week.....

Dus nu heb ik hoofdpijn, ben ik moe, nerveus, zenuwachtig, gestrest en nog veel meer dingen..ik ga bankhangen en me lekker laten wegdromen met een mooi boek...


grts

22 opmerkingen:

 1. Hé getver....Maar kop op meissie, we gaan uit van het positieve!! Lees een mooi boek vanavond, droom weg en ik duim voor je, Veel sterkte!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieverd ik zei het al tegen je, ik blijf me duimen blauw draaien...en we gaan voor een goede uitslag voor minder doen we het niet he.
  Knuffel ik ga met je mee bankhangen alleen een paar 100 km er tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kaarsje blijft gewoon nog even aan. Vanavond een leeg hoofd voor je gewenst, en ik sluit me bij Roelien aan, we gaan uit van het positieve!
  Sterkte,

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He gats, kan me je gevoelens goed voorstellen. Net als Roelien en Wiek ga ik mee in de positiviteit. Die sturen we dan richting jou. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me goed voorstellen dat je moe bent en gestrest en alles. Verdorie, wéér onzekerheid en wachten! Ik duim ook voor je dat het inderdaad een 'warme' cyste is.
  Hou je taai!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat je een beetje lezen kunt, mij zou dat zwaar vallen met zoveel aan mijn hoofd. Je kunt wel denken ik denk er niet aan maar dan denk je er juist aan.
  Een glaasje wijn misschien,
  sterkte
  Mae

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou meid, het valt niet altijd mee..... Ik denk aan je, ik denk aan je, voel je het?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och Frieke toch, weer een tijdje in onzekerheid.
  Ik denk aan je en blijf duimen voor een goede uitslag.
  liefs,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lezen zal heel waarschijnlijk niet lukken. Misschien helpt het mijmeren over mooie gebeurtenissen in je leven. Ontspannen is makkelijk gezegd, maar kan me voorstellen dat dat moeilijk gaat. Ik duim voor je......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig kan je al snel (morgen toch?) voor die scintigrafie en ik hoop met je mee natuurlijk voor een goede uitslag! We houden ons vast aan wat de dokter denkt en hopen dat het meevalt voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een tegenvaller, veels terkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Verdorie! Verdorie! Waarom hebben ze niet eerder gekeken, ik heb het er wel eens met je over gehad toch, dat je naar de schildklier moest laten kijken. Die bonbon valt wel mee, enkel die week wachten weer, dat nekt je. Heel veel sterkte daarmee meiske, er wordt hier ook aan jou gedacht met positieve gedachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. poeh, ik liep hier een beetje achter hé, wegens weg naar marrakech... en wat lees ik hier nu allemaal...!? pfff, da's weer een opdoffer, die niet leuk is! vooral dat wachten maar weer... altijd die vervelende onzekerheid!
  maar ik duim ook mee voor een 'warme' cyste en straal alle positiviteit die ik zelf kan missen naar jou...
  vangen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kleine pleister op de wonde
  Je hebt aardig wat punten gehaald bij de verkiezingen.
  Veel mensen kennen je en stemmen op je.
  Een Klaartje voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat vind ik dit naar om te lezen....alweer iets om je zorgen om te maken....bah! Ik steek een kaarsje aan en ik denk aan je.

  Ik vind jou een hele bijzondere vrouw....ik stuur wat positieve energie je kant op.....VANG!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jee Frieke ik vind het zo naar voor je al die toestanden , nu weer dit, die onzekerheid , gestrest zijn over de uitslag.
  Ik brand een kaarsje voor je.
  Denk aan je
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hè verdorie! Ja natuurlijk ben je gespannen en heb je hoofdpijn nu... We duimen gewoon weer met je mee, hoor!! (kaarsje aan, je kent het wel... ) Sterkte lieverd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat spannend voor je Frieke. Leef bij de dag meis.Heb ik in zware tijden van wachten ook gedaan.Sterkte meis en ik zal voor je bidden.

  Groetjes van Novie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. potverdikkie meidje, ik ben een weekje niet geweest en lees je laatste bericht, ik stuur je veel positifiteit en reken maar dat we hier ook aan je denken sterkte troel!!

  Knuf, Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoe is het nu meis? duurt nog ff voordat je de uitslag heb, hopelijk kom je de dagen een beetje door.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Frieke,

  Ik lees net dat er een cyste is ontdekt in je schildklier. Herkenbaar voor mij: een kleine 25 jaar geleden was dat bij mij het geval. Inmiddels leef ik al die tijd zonder medicijnen met een klein restje. Ik wens je sterkte!

  Ik zou graag een plaatje plakken om je op te beuren en hoop dat de zon met het voorjaar ook weer in jouw leven gaat schijnen.

  *groetjes*, kaatjecanada

  BeantwoordenVerwijderen
 22. He bah, dat was niet wat je in gedachten had! Kan me goed voorstellen dat je daar zenuwachtig van wordt! Ik hoop dat de scintigrafie is meegevallen. Over het lang moeten wachten bij uitloop van het spreekuur denken we inderdaad hetzelfde. Ik ga snel verder lezen bij je.

  BeantwoordenVerwijderen