.

.

maandag 12 april 2010

Een klusje van niks....

Een klusje van niks ... herkennen jullie dat? Van die kleine dingetjes, die je eigenlijk moet doen, maar steeds weer laat liggen. "Oh, dat doe ik straks wel, gelijk als ik ..." Maar uiteindelijk gebeurt er niets. Niet uit onwil, maar gewoon omdat het klusje eigenlijk een klusje van niks is. Gisteren heb ik de strijd aangebonden tegen deze klusjes van niks. Ik ga ze meteen uitvoeren zodra ik ze bedacht heb of heb gezien. Voorbeeld: vazen die naar de kelder moeten. Dat stelt werkelijk niks voor. Maar ze stonden al een week op mijn aanrechtblad. Nu zijn ze weg! Nog een voorbeeld: een handtekening onder een brief zetten en opsturen. Een werkje van niks, maar als je het laat liggen, wordt het steeds groter. Zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden. Wat te denken van de vaatwasser uitruimen, spullen in de vaatwasser zetten, planten water geven, oud papier wegdoen, gewoon wat opruimen, was in de droger gooien, zorgen dat de was gedaan wordt, de prullenbak legen, een doekje over de tafel halen, een kaartje sturen, een deken opvouwen en de kussens van de bank goed leggen. Moet ik nog meer zeggen? Ik denk dat jullie het allemaal wel herkennen. Zo niet in de voorbeelden die ik noem, maar in je huis en werk. Doe met mij mee! Ga de strijd aan tegen klusjes van niks! Of is dit iets wat jullie helemaal niet herkennen ... ...Een stukje op een Weblog schrijven is geen klusje van niks. Dat vind ik respectloos naar mijn lezers toe. Ik wil in ieder geval toch wel wat te schrijven hebben, en daar over nagedacht hebben. Na vrijdag was ik zo ontzettend moe en gedesoriënteerd dat ik toen al helemaal niets meer kon doen. Ik heb heel veel geslapen en nog meer geslapen. Gisteren heb ik twee glaasjes rode wijn gedronken, en ik was totaal van de kaart. Tonny moest er wel mee lachen want ik liep werkelijk te tollen door het huis. Tonny is overigens weer aan het werk, gelukkig ... Niet dat het niet leuk is hem thuis te hebben, maar ik ben een heel stuk van mijn vrijheid kwijt. Ik moet zo lachen: Luna is Tonny kwijt. Hij krabt aan elke deur, natuurlijk zonder resultaat. Maar het is een dwaas gezicht. Uiteindelijk geeft hij het maar op.

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle opbeurende woorden, voor alle kaarsjes, voor alle lieve gedachten, voor alle positiviteit die ik mocht ontvangen. Dat doet me heel goed. En ondanks dat ik afgelopen week nauwelijks zelf gereageerd heb, ben ik blij dat jullie mij daar niet op afrekenen. Dat is niet wat ikzelf zou doen, maar ik zie je het bij jullie ook niet. Jullie zijn fijne vrienden.

Wat ik ontzettend jammer vind, is dat ik de verkiezing bij Plato gruwelijk heb verloren. Ik was te laat met mijn partijprogramma, dat is duidelijk! Een klusje van niks, dat ik heb laten liggen! Ik haal de banner hierboven dan maar weg. Natuurlijk gaan de verkiezingen nog even door, dus jullie kunnen nog steeds daar je stem uitbrengen op een van de kandidaten.

Het onderzoek van afgelopen vrijdag is goed verlopen. Alleen die wachttijd tussen het innemen van radioactief materiaal en het daadwerkelijk onderzoek is slopend. Vier uur lang zoet brengen. Daarna is het een kwestie van een kwartier. Het bloed prikken eerder verliep iets moeizamer, maar is uiteindelijk toch gelukt. En nu begint het lange wachten. Niet vier uur, maar 10 dagen? Woensdag over een week krijg ik de uitslag. Dat kon niet sneller. Er is immers tijd nodig om het rapport goed te schrijven en de diagnose te stellen. En dan te overleggen, te overleggen, en te overleggen. Aangezien dokter van Bebber nu alleen maar op woensdag polikliniek heeft, kan ik dus pas volgende week woensdag terecht. En ik ga echt niet meer naar een andere chirurg. Dat doet me er trouwens aan denken dat ik nog een klusje van niks heb: een afspraak maken met dokter Knibbeler. Maar ik ga eerst naar de tandarts. Ja, alweer! Zaterdag brak mijn vulling eruit en een stuk kies. Gelukkig doet het geen zeer, maar er zitten scherpe randen langs het gat waar je steeds met je tong in peutert. Ik kan over een uur al terecht.


Het ziet er naar uit dat de dag mooi wordt, geniet er van! Ik ga dat zeker doen! En mijn klaartje: ik heb een prachtig bloeiende forsythia en ook de seringen staan vol knop. De kleine klusjes van de natuur!

10 opmerkingen:

 1. Vazen op het aanrecht, post die ongeopend ligt te wachten, rekeningen die betaald moeten worden, winterjassen opruimen, brrrrrr, ik heb ook veel van de rotklusjes.

  Succes bij de tandarts en geniet van je tuin vandaag, groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, ik weet er ook nog een.. Die uitpuilende kledingkast ontdoen van winterkleding en niet-meer-te-dragen-want-te-klein-of-stuk-kleding...

  Help.. anyone?? Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel herkenbaar, die klusjes van niks... waar je vervolgens wel een paar uur zoet mee bent (en zoet is dan best eufemistisch!)

  goed dat die schildklierdinges meeviel... allé, ja, wat je meevallen noemt hé, maar grenzen verleggen zeker hé!

  geniet van je bloeiende planten en het waterzonnetje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit hier aan de tafel met zoveel rotzooi, cq kleine karweitjes, stapeltjes papieren om me heen. Maar die heb ik weer maar even naast me neer gelegd........(eerst een rondje langs enkele logjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mjaa, wintergoed uitzoeken, ik wil wel, maar het is telkens nog zo koud. Enne werkelijk eens een keer het balkon gezellig maken, goed zijn we mee begonnen, Hans legt nieuwe houten tegels, ik heb een leuk tafeltje uitgezocht en daarna ff naar de tuinboer. Ik ben ook naar buiten geweest, heb vanmorgen ook een wandeling gemaakt. Dat neem ik me telkens voor en heb dan de fut niet. Maar nu wel gedaan. Ziekenhuis geweest, ook hard nodig en telkens uitgesteld. Morgen naar Deb, wil ik ff naar de Action ook. Ach arme poes, baassie weg? Uit de wind is het lekker, geniet van deze dag en je bloeiende struiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Frieke,

  tsja.. klein klusje toe te voegen: voering in m'n rokje maken ;-)
  Ik vermoedde al dat dat zou kunnen helpen, maar dankjewel voor je tip!

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè gelukkig, je bent er weer!
  Die klusjes, daar kan ik over meepraten hoor. Momenteel vallen we van het ene in het andere klusje. Maar het voordeel is dat een heleboel overtollige troep eindelijk de deur uitgaat en hopelijk hebben we dan weer een overzichtelijk(er) huis.

  Vervelend dat je zo lang moet wachten op de uitslag van dat onderzoek maar ik merk dat je voldoende afleiding zoekt en vindt.

  Onze forsythia staat ook volop in bloei, daar krijg je toch een heerlijk lentegevoel van. Hij was wel later overigens dan andere jaren. Meestal feest hij mee op de verjaardag van onze zoon (28 maart), nu was het toch al april voordat hij geel kleurde.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn hele leven bestaat op dit moment uit klusjes van niks. Ik kan daar zo een hele dag mee bezig zijn....... En je moet weer wachten, wachten, wachten op de uitslag, sterkte er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De 4 rekeningen die hier op het anrecht liggen even via internetbankieren betalen, papaier weggooien, brief op de bus doen...

  Maar er zijn ook grotere klusjes: kledingkasten van de kinderen weer omgooien naar een maatje groter...en meer van dat soort dingen. Er zijn gewoon teveel klusjes!

  Zolang er klaartjes van je komen is het mooi...

  Geniet van deze mooie dag Frieke, het is veel te zonde om je leven gedurende het wachten "op pauze" te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken je verhaal over kleine klusjes enorm! Ik probeer het nu ook goed bij te houden, maar merk toch dat ik, op dagen dat mijn energie beneden alle peil is, het me niet lukt. Maar goed... Als ik die 'schade' dan op de wat betere dagen inhaal, dan valt het tot nu toe allemaal nog prima te doen.

  Een weblogstukje schrijven of er op reageren is inderdaad geen klusje van niks. Het stukje schrijven gaat mij vaak goed af, omdat het dan over iets gaat wat me dwars zit (al ben ik er vaak wel een paar uur mee zoet omdat ik het afwissel met andere dingen en rustpauzes), maar reageren op blogs vind ik soms echt moeilijk. Ik wil niet alleen maar 'fijne dag' schrijven, wil ook echt inhoudelijk reageren. Maar daar heb ik dan soms nog wel even tijd voor nodig, om het goed te formuleren zeg maar. En dan wil ik de erop volgende logjes niet alvast lezen. En loopt het steeds meer op. Waardoor ik uiteindelijk echt achter loop. Vandaar dat ik nu dus bij jou bijna 20 blogjes achterliep en bij een aantal anderen ook een flinke achterstand heb. Hopelijk lukt het me de komende dagen om alle achterstand weg te 'werken', het maakt me onrustig en het voelt niet fijn. Ook al weet ik dat reageren geen verplichting is, sterker nog.. dat de meeste mensen geen reactie achterlaten.

  Vervelend dat je zo van de kaart was na het onderzoek. Het is ook allemaal wel heftig natuurlijk, dat hakt er gewoon ontzettend in. Ik hoop dat je de wachttijd een beetje door kunt komen.

  BeantwoordenVerwijderen