.

.

donderdag 25 maart 2010

Wat hebben eten en intelligentie met elkaar te maken?

Het lijkt wel of ik een kater heb. En ik heb gisteren toch echt geen wijn gedronken. Het zal de warmte wel zijn. De verwarming staat natuurlijk gewoon nog op 20 en een halve graad. Maar omdat ik vanaf 's ochtends de zon in huis heb, die langzaam draait van achter, langs de zijkant, naar voren, is het dubbel warm. En de hele dag. Gelukkig heb ik zonwering, en die gebruik ik ook. Zelfs nu!


Ik vond de gebakken visfilet gisteren met groene asperges en pasta met kruiden lekker. Tonny vond alleen de groene asperges lekker. Verrassend lekker zelfs, want daar had hij ook een hard hoofd in. De visfilet zat in een pesto jasje, en dat vond hij niet lekker want hij proefde geen vis meer. Je moet ik eerlijk zeggen dat ik ook niet te juiste visfilet had. Ik had een wat zoete filet: Mahi-Mahi. Een soort goudbrasem. Je kunt het beter met gewoon kabeljauw filet doen.
Wat mij wel opvalt, is dat Tonny 's avonds niet meer eet. Hij bakt zich geen karbonades meer laat in de avond. Dus zo'n opgeschept bord is ruim voldoende voor hem. En voor mij ook. In ieder geval vanavond worden het wel karbonades met aardappeltjes en ik denk boontjes.

Ik heb met mijn moeder afgesproken vanochtend. Het wordt tijd dat ze leert Internet bankieren, heb ik aan mijn rekening gezien. Ik heb immers veel voor haar voorgeschoten. Dat is niet erg, maar zo tegen het eind van de maand wordt het wel wat lastiger. Zeker omdat ik veel uitgegeven heb afgelopen maand. Dus ik heb met haar afgesproken om haar dat Internet bankieren te leren. Ik had het er gisteren met Evelien nog over. Mijn moeder is eigenlijk heel erg intelligent. Maar ze heeft zo lang in een onderdrukte positie gezeten dat ze nog niet de helft van haar potentie gebruikt. En ze blijft zich heel afhankelijk opstellen. Ik weiger te geloven dat het alleen luiheid is. Het is een diep ingeslepen patroon. En de enige die daar iets aan kan doen is zijzelf. Maar zij moet niet het idee krijgen dat wij haar in de steek laten als zij zich eens wat minder onafhankelijk opstelt naar ons toe. Want tegenover haar vriendinnen kan ze het wel. Ach, we zien wel, ik hou er niet minder om van haar.

Nu heb ik wel een hele hoop schoenen gekocht, ik zal toch ook nog even panty kousjes moeten scoren. Mijn microfoon is leeg. Te leeg om er mee aan de oplader te kunnen doorwerken….
Dus ik sluit dit logje maar. Allemaal een heel fijne dag. Het kan niet missen: volop zon en lekkere temperatuur…..en natuurlijk heb ik ook een klaartje: mijn stermagnolia staat volop in bloei….

grts
ps...mijn antwoord op bovenstaande vraag weet ik wel... maar weten jullie het ook?????

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad strandscène was niet zo en zo , en daarbij de wet van Murphy is ook vandaag duidelijk aanwezig op het werk ! Wat er kan mislopen loopt er mis! Om van te balen en in zo'n drukte heden ! Ben ook niet in mijn goeie nopjes vandaag ! Toch wenst Ollie jullie een zonnige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja je moeder kan maar langzaam uit zoiets groeien want ze is al op leeftijd en dat eten met intiligentie te maken heeft nou euhh ik dacht het wel dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eh, nee eigenlijk... maar dat zal wel aan mijn nog steeds verwarde chemobrein liggen zeker?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he Tricky ..ik ben het ook weer vergeten... vanochtend had ik er zo een antwoord op..maar nu kan ik er niet opkomen

  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, ik weet het ook niet hoor!
  Maar ik ben wel blij dat de uitslag goed is!!!
  Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet het niet hoor, je krijgt je intelligentie en hersenen al bij je geboorte mee. Maar gezond eten is altijd goed...Mens sana in corpore sano.. Ik heb superintelligente neven en die eten als vette amerikanen. Hamburgers , spare ribs, cola, ze zijn echter niet dik en ook wel sportief.Succes met de internet bankieren lessen!

  BeantwoordenVerwijderen