.

.

vrijdag 26 maart 2010

Belasting en een kaartjeIk heb een moeilijke keus te maken: of dit logje schrijven, of verder in mijn boek. Tegelijk gaat niet! Niet dat ik nu nog kan multitasken, maar het staat wel leuk.
Wij zijn net terug van boodschappen doen. We gaan tegenwoordig naar Heeswijk, naar de Jumbo. Ik zeg nu wel we, maar meestal gaat Tonny alleen. Ik ga ongeveer eens in de maand mee. Maar dan is het ook meteen goed raak. Dan heb ik ook van alles nodig, mijn voorraad is op, en ik meen ook nog van de aanbiedingen gebruik te moeten maken. Vandaag heb ik bijvoorbeeld flessen wijn ingeslagen. En een heleboel dingen die ik nodig heb voor het etentje van morgen met Mardien en Ad en voor zondag voor het etentje met Magda en Berry. Alles bij elkaar is dat een heel georganiseer. Niet dat ik zoveel bijzonders ga koken, maar ik heb wel drie gangen bij allebei. En dat heb ik normaal gesproken natuurlijk niet.

Toen ik terugkwam, haalde ik de brievenbus leeg en daarin zaten twee brieven van Jeroen Bosch ziekenhuis. Allebei met een oproep voor een afspraak. Op 1 april aanstaande mag ik voor een echo van hals en schildklier en in 2011 mag ik op 3 maart weer voor een mammografie. Het staat alweer genoteerd.
Waar ik heel blij mee ben, is een kaart van de familie Tibukoglu. Dit is een gezin waar ik heel veel contact mee had op school. Dat waren soms heftige ontmoetingen, maar we begrepen elkaar altijd uitstekend. Ik had natuurlijk met veel meer gezinnen contact, maar daar zie ik nooit wat van. Deze familie stuurt al twee jaar lang kaartjes op. Maar goed, na 1 april kan ik het allemaal afsluiten. Nee, ik heb geen afscheid op school voor de kinderen. Degenen waar ik het meest mee omging zijn inmiddels van school, en de jongsten zijn mij vergeten. Twee jaar is dan ook een hele lange tijd. Ook voor mij.

Sommige mensen snap ik nooit. Ik vind het prima dat ze een gemodereerd Weblog hebben, maar waarom mijn reacties bij geen enkel logje verschijnen, dat snap ik niet. Ik ben nooit hatelijk, ik zeg geen vervelende dingen, ik probeer zinnige reacties te geven en ik probeer altijd dingen van twee kanten te laten zien. Ook werd er nooit gereageerd op mijn reacties naar hen toe op Twitter. Ik heb nu allebei maar afgesloten. Maar snappen doe ik het niet ...

Gisteren kregen wij een kopie van de belasting aangifte van 2008. Zo te zien krijgen wij een aardig bedrag terug. Wij krijgen elk jaar altijd wel terug. Wij ontvangen immers de rente-aftrek van de hypotheek niet maandelijks, maar gewoon één keer per jaar. Niet dat dat nu zo'n groot bedrag is. Wij hebben maar een lage hypotheek tegen een gunstige rente. En dat betekent dat de rente-aftrek die wij terug zullen krijgen logischerwijs een laag bedrag is. Dat wij nu zoveel terug krijgen ligt aan de ziektekosten die ik gemaakt heb in 2008. Ik denk dat ik ook even snel de papieren voor 2009 in orde ga maken. Niet dat ik het voor 1 april in orde hoeft te hebben, ik heb immers altijd uitstel, maar ik wil het wel zo snel mogelijk nu voor elkaar. In ieder geval voor de zomervakantie.

Jullie zien, het is toch een logje geworden. Met een hoop geklets. En misschien wat interessante dingen. Maar nu ga ik toch lekker lezen. Allemaal een fijne middag, en mijn klaartje voor vandaag: de kaart van de familie Tibukoglu

15 opmerkingen:

 1. Dank je Frieke voor je reactie op mijn weblog. Ik heb ademloos (nou niet helemaal, want dan zou je me nu moeten reanimeren) je weblog gelezen. Fijn dat er nu geen uitzaaiingen zijn. Ik hoop dat de volgende onderzoeken ook positief (voor jou dan) uit zullen vallen.

  De kikaberen hebben wij hier ook. We moeten alleen de oranje beer nog hebben, maar er wordt gediscussieerd wie die dan zou moeten krijgen :)

  Ik wens je een heel fijn weekeinde en ik kom zeker nog een keer langs op je weblog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, dat van die boodschappen herken ik.
  en dat nooit meer wat van iemand horen ook.
  mijn motto is geworden: "steek geen energie meer in mensen waar niets uitkomt"
  energie is voor jou en mij iets waar je goed en positief mee om moet gaan.
  dus ik doe het niet meer. heb gewoon rigoreus een aantal mensen afgeschreven. wees daarom des te meer zuinig op diegenen die rond je staan. die zijn het waard!
  groetjes en fijn weekend. janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor wat hoort wat zeg ik maar. Jammer,maar verder steek ik daar ook geen energie meer in. Genoeg mensen die wel reageren of een reaktie vragen.
  Idem voor twitter.

  Ik moet ook nog centen terug van vadertje staat, maar ik heb die brief nog niet ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoop dat je een leuk weekend hebt met zussen en zwagers. Geld terug is altijd wel leuk toch, heb ik altijd wel wat werk voor over. Die mensen ken ik ook ja, eenrichtingsverkeer of gewoon onverschillig, niks meer aan doen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wens jullie een heel fijn weekend.

  Ja ik ken dat ook hoor reageren en geen reactie terug daar steek ik dus niet langer me energie in. Moet altijd wel opletten dat de blogjes die ik volg ook beandwoord want oo dat wil er nog wel eens bij inschieten maar probeer het wel dagelijks te doen.

  Ik heb net alle papieren van de belasting ingevuld en als het goed is krijgen we terug, met de zorg van de kinderen is dat altijd wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja Frieke ik modereer ook en ik reageer meestal wel terug.Jouw reacties zijn inderdaad altijd vriendelijk.Ach wat geeft het als ze niet gelijk terug reageren het is toch niet verplicht toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet zomaar geklets, Frieke. Bwn blij dat ik deze log over je leven heb mogen lezen.

  Ik hoop dat je een heel mooi weekend hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel dingen tegelijk Frieke. Maar dat blokkeren van je berichtjes is blijven hangen. Storend. Laten ze dan zeggen waarom.

  Heb je al gekeken op platoonline. De verkiezingskoorts is volop aan de gang. Doe je mee? Je kunt minister president worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een gezellig kletsblog, alsof ik je aan de telefoon heb :)
  dat van die reacties vind ik vreemd, je schrijft altijd aardige reacties (bij mij iig:D ) maar je hebt er lomperikken bij, niet meer meezitten. misschien is het wel een technische fout
  veel plezier morgen met je etentje, ben benieuwd naar je menu.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hee de beren zijn onderweg en die met het blauwe lint is de zwarte .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, leuk zo'n bericht van de belastingdienst. Ik heb me gisteren ook toevallig voorgenomen om de aangifte voor onze vakantie klaar te hebben! Altijd gezellig om bezoek te hebben en wat lekkers op tafel te zetten! Prettige dag, geniet van het mooie weer,
  tot de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer alle blogjes gelezen. Je hebt wel een leuk stel schoenen gekocht Frieke..Veel plezier ermee.
  Centjes terug van de belastingen is altijd leuk meegenomen.
  Leuk dat jou moeder zich nu nog met de computer bezig houdt. Mijn schoonmoeder is 80 maar die wil er helemaal niet meer aan beginnen en weet ik zeker dat ze het wel nog zou kunnen.
  En het mooiste nieuws: geen uitzaaiingen. Dat is gewoon super.
  Fijne zondagavond nog meiske.. knuffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En welk boek lees je dan? Daar ben ik dan weer nieuwsgierig naar.
  Ik reageer eigenlijk heel zelden weer op reacties op mijn blog, maar ben wel blij met al die aandacht. Reageer jij wel vaak?
  Wat een lekkere menu's staan in die berichtjes hierboven. Helemaal niks niet eenvoudig, of misschien toch wel, maar bij het lezen ervan loopt het water me al in de mond...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat jullie wat terug krijgen van de belasting! Alle beetjes helpen he. Helaas is met ingang van 2009 de heffingskorting gebaseerd op ziektekosten afgeschaft, maar er zijn wel wat regelingen voor terug gekomen. Criteria of je daarvoor in aanmerkt komt zijn wel strenger geworden. Ze zijn te vinden op de site van het CAK (www.hetcak.nl) onder het kopje Wtcg in de linkermenubalk.

  Jammer als mensen je reacties niet eens publiceren. Je steekt er toch tijd en energie in, als het dan zonder reden genegeerd wordt, dan is dat niet leuk. Kan me voorstellen dat je het niet snapt. Maar het zegt meer over hun dan over jou he ;-).

  Leuk dat die familie je nog steeds kaartjes stuurt en je op de hoogte houdt. Kan me indenken dat dat je, ook nu nog, een goed gevoel geeft over je werk en wat je voor ze hebt gedaan, ook al was het soms heftig. Het is altijd leuk om te weten hoe het verder gaat.

  BeantwoordenVerwijderen