.

.

zaterdag 27 maart 2010

Etentje vanavond

Ik ben bezig met de voorbereiding van het etentje van vanavond. Nu ben ik bijvoorbeeld de wijn aan het keuren...

Ik heb momenteel een witte wijn.. die drink ik morgen bij de vis.. hij is droog. Het is een Chileense chardonnay. Hij is lekker. Vanavond drinken we rode wijn...of rosé of toch witte......

Etentje met Mardien en Ad

Heldere champignonsoep: van te voren klaarmaken
- Bouillon maken
- Gehaktballetjes meekoken
- Gesneden champignons in de bouillon even meekoken tot ze zakken (toevoegen vlak voor we aan tafel gaan)


Erbij: breekbrood met kruidenboter

Witlofsalade: van te voren klaarmaken
- Witlof schoonmaken en kort snijden
- Ui snipperen
- Dressing maken met olie, wijnazijn, mayonaise, honing, zout, peper
- Even de ui in de dressing laten liggen
- Cherry tomaatjes in vieren snijden
- Eieren pellen en kort snijden
- Ui en dressing goed mengen
- Stukjes tomaat toevoegen
- Witlof toevoegen en alles mengen
- Ei toevoegen en mengen


Gebakken krieltjes uit de Actifry: aanzetten vlak voor we aan tafel gaan(25 min)

Gegrilde bieflappen: grillen( 2x2 min) en gelijk opdienen (wachten op de krieltjes)


Feestpudding: Omkeren op een bord en opdienen



Ik heb er zin in. Iedereen een fijne dag verder en mijn klaartje: ik heb alles wat ik wilde hebben voor de etentjes, ook die van morgen met Magda en Berry, kunnen aanschaffen


4 opmerkingen:

  1. Hmmm, klinkt allemaal lekker! Eet smakelijk maar vooral ook veel plezier!

    groet Wiek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg meteen trek! Heerlijk lijkt het me allemaal.
    Veel plezier vanavond en morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel plezierig weekend meis, en geniet ervan. Het klinkt allemaal lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig weekend en geniet samen met je lieve zussen en zwagers van je heerlijke etentje.
    liefs,
    Coralie

    BeantwoordenVerwijderen