.

.

maandag 22 februari 2010

C&C

Om een heel logische reden lukt me niet om de een dagelijks logje neer te zetten. Tonny is immers ziek. Hij is nog steeds thuis. En ik kan heel moeilijk met mijn Draakje overweg als er iemand mee zit te luisteren. Dan voel ik me niet erg prettig.
Nu is Tonny niet de enige reden natuurlijk, ook mijn slapen is debet aan een logje. Ik kan wel aan de logjes beginnen met "ik heb geslapen", maar dat wordt ook zo vervelend.

Ik heb net de gouden race van Ireen Wüst zitten bekijken. Nee, ik zie niets van de Olympische Spelen direct. Tegen half 11 tol ik naar mijn bed. Overdag kijk ik naar Eurosport om op de hoogte te komen van alle gebeurtenissen naast het schaatsen. Of ik kijk gewoon op Internet. Daarom kan ik ook zeggen dat ik het heel jammer van onze tweemans Bob vind. De stuurman kreeg de baan duidelijk niet in zijn vingers. Op dit moment ben ik zijn naam even vergeten. Maar hier ga ik me niet meer druk om maken.

Zaterdag kreeg ik van het Anders lezen loket al twee digitale boeken toegestuurd. Allebei van Henning Mankell. En allebei geen detectives maar een literaire roman. Momenteel lees ik "Daniel, zoon van de wind" en ik heb ook "Italiaanse schoenen". Als ik een boek uit heb, stuur ik alvast een cd terug. Ik heb aangegeven dat ik twee boeken in omloop wil hebben. Dus dat houdt in dat ik dan telkens een nieuw boek krijg. Jullie horen hier nog van.

Op de een of andere manier wil het met mijn gewicht niet goed lukken. Ik ben er zelf schuld aan, want ik snoep heel wat af op dit moment. Maar ik ben niet in staat om de knop om te zetten. Kon ik dat een jaar geleden wel, nu is die motivatie ver te zoeken. Hoewel, het is niet zozeer de motivatie als wel de uitvoering van de motivatie. Het komt hierop neer dat ik er zelf schuld aan ben. En ik weet dat maar al te goed. Misschien krijg ik nu de kans om daar iets aan te doen. Gewoon door die neer te zetten. Het vervelende is, dat ik nog wel steeds mijn kleren pas die ik vorig jaar heb gekocht. Nou ja, vervelend ... ik ga weer tegenaan, medicijnen of niet, ik wil uit de drie cijfers met mijn gewicht. En dat kan ik!

Ik heb deze week een drukke week. De vakantie is weer voorbij, en alles loopt weer zijn gangetje. Een pedicure afspraak, een fysio afspraak, een tandarts afspraak, en tussendoor nog een zieke man.
Gisteravond heb ik fazant uit de vriezer gehaald. Die ga ik vandaag klaarmaken. Ik heb een recept met appel en een saus van bier. Ook hier hoor jullie nog van. Ik ben reuze benieuwd, want ik heb nog nooit fazant klaargemaakt. Wel ander gevogelte, maar ieder gevogelte heeft zijn eigen bereidingswijze, en zijn eigen smaak. Het zijn twee kleine fazanten, vorig jaar geschoten door Tim. Hij wil daar in ieder geval een tafeltje dekje van. Nou, dat zal geen probleem zijn.

Voor jullie Joe Cocker, een oudere Joe Cocker op Queen's Golden Jubilee 3 june 2002 met Phil Collins - drums en Brian May - guitar
Allemaal een hele fijne dag, en mijn klaartje: een song, een zanger waar ik helemaal vrolijk van word.... pas weer mijn cd's daarvan terug gehad( die lagen nog in mijn auto....)dus...

9 opmerkingen:

 1. Mmmmmh , lekker fazant ! maar wild gevogelte moet eerst enkele dagen rotten eer die goed van smaak zijn. Vroeger hing men die boven een beerput :-( om de juiste smaak te hebben (sic).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap met Tonnie!
  Fazant jeetje, dat is nog eens wat anders dan een bord tomatensoep. Dat je dat zelf klaarmaakt, het klinkt goed met bier (donker bier denk ik). Mijn ouders maakten vroeger ook vaak wild, haas, ree dat soort dingen.

  Ik wens je alvast een fijne maaltijd en veel plezier met het klaarmaken. Muziekje erbij..Joe bijvoorbeeld (prachtig nummer!).

  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan wel droog worden fazant, maar met bier/saus overgieten dan moet het zeker goed komen. Weer een beetje aan het opknappen. Ik las in je vorige logje over je slaapprobleem. Is er geen mogelijkheid om je medicijnen aan te passen? Daarin tegen slaap ik vrij weinig dus heb zowel Tuitert als Wust LIVE gezien. Geweldige prestaties van die twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, je tonny heeft het wel goed zitten dan hé...
  italiaanse schoenen van henning mankell las ik een paar jaar geleden, vond het een heel mooi boek, best 'diep'!
  benieuwd wat jij er van zal vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie helaas ook niets live van de Spelen en dat is jammer want ik vind het zó leuk! Zelfs curling vind ik leuk...erg hè? Dus nu weet ik 's morgens voordat ik ook maar iets zie al wie er goud heeft gewonnen...

  En beterschap met Tonny, 'k hoop dat ie snel weer op knapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. is inderdaad snel geregeld die luisterboeken van Anders lezen. Wij zijn er ook lid van, voor mijn dochter ivm haar dyslexie, leek ons wel handig, alleen heeft ze er nog geen gebruik van gemaakt.

  Och Frieke, en dat gewicht, dat komt wel weer goed. Je zult zien als het zo meteen voorjaar word, dan vliegen de kilo's eraf. Lekker buiten, fietsen, wandelen en we worden zo slank als een den!!!!!!
  Geniet maar lekker van je fazant!
  groet,
  Coralie

  ps beterschap voor je husband.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fazant heb ik nog nooit gegeten (denk ik) in ieder geval nog nooit klaargemaakt.
  Joe Cocker en Johnny Cash zijn, hoe verschillend ook, allebei rasartiesten.
  Ik hoop dat je man snel opknapt, ik kan me voorstellen dat je je nu niet vrij genoeg voelt om met je draakje te experimenteren.
  Ik slaap juist minder de laatste tijd maar afgelopen nacht wel weer goed. Dus ik heb Ireen, in tegenstelling tot Mark, niet live gezien.

  Heerlijke wens bovenaan! Was het maar zover...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ook geen Wüst gezien helaas, was ook geveld door het kotsvirus. Ben net weer even boven water. Snel geregeld die luisterboeken!
  Ik maak ook niet veel mee eigenlijk, dus een tweede poging gedaan op een edit, voor ons samen:
  slaap
  almaar slapen
  net als doornroosje
  slaap ik dagen weg
  leef ik in een droomwereld
  wanneer vind ik mezelf weer terug
  wie heeft mijn leven zoals het was
  waar is de prins die mij wakker kust
  mijn dagen zijn te kostbaar mijn tijd is kostbaar
  wie wijst me de weg terug vanuit droomland naar mezelf.
  Dikke knuf!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De griep blijft aardig hangen bij je mannetje he,hopelijk is hij nu snel opgeknapt.
  Die boeken heb je snel gekregen en ben je al aan het luisteren?
  Fazant nooit gegeten maar nu eet ik geen wild dus zal het ook niet eten hihi.

  Ik kijk wel naar de OS het schaatsen dan en dat was gisteravond een drama.

  BeantwoordenVerwijderen