.

.

woensdag 24 februari 2010

menselijke fouten

Menselijke fouten, we maken ze allemaal. Daar zijn we mensen voor. Nu is een menselijke fout zoals gisteren bij het schaatsen erg, maar overkoombaar al zal dat niet meteen gebeuren. Erger is het als een menselijke fout blijvende gevolgen heeft. Bijvoorbeeld een foute beslissing van een arts, ook in een "split second" genomen ... of de automonteur die de verkeerde bouten indraait ... een moeder die even haar kind alleen laat om de was op te hangen ... allemaal menselijke fouten die blijvende schade aan kunnen richten. Dan is het missen van de gouden medaille op de Olympische Spelen wat minder erg. Let wel, ik zeg niet dat het voor Sven Kramer niet erg is, integendeel. Ik heb gezien en gehoord dat hij er ontzettend van baalt. Maar Gerard Kemkers doet dat ook. Misschien nog wel meer als Sven omdat het uiteindelijk zijn beslissing is geweest. Ik hoop dat hun samenwerking, hun vriendschap, hun relatie, bestand is tegen deze enorme druk.


Gisteren kreeg ik een mailtje waarin stond dat het met mijn forum "twinzusje" Barbera niet zo goed gaat. De uitzaaiingen in haar hersenen nemen haar leven over. Liever Barbera, ik kan niets anders dan een kaarsje voor je opsteken en voor je bidden.

Ben je gek Assyma, blijf alsjeblieft kaartjes en brieven sturen. Dat huilen doen die medicijnen denk ik bij mij, dat ik zo emotioneel ben. Of misschien is het gewoon de overgang waar ik dankzij de hormoonkuur sporen van heb.

Gisteren zijn Tonny en ik even naar Ikea geweest, nou ja, even ... we waren er om half twee maar om half vijf pas richting huis. Ik wilde wel doorlopen, alleen maar de dingen halen die we nodig hadden, maar Tonny wilde per se door de hele winkel. En overal kijken ... ik was gisteravond kapot. Maar ik niet alleen, ook Tonny had er last van. Alles bij mekaar waren we toch een aardig bedrag kwijt. Zo'n bedrag waar mijn dochter bijna een maand van kan leven. Maar er zaten wel een bureaustoel ( voor Tonny) en een topmatras bij. Dan weten jullie het wel.

En nu belde net de postbode aan met twee pakjes. In het ene zaten twee dozen chocoladebonbons, in het andere drie USB Blue Tooth stekers. Waarom drie vragen jullie je af? Wel, een voor Tonny, een voor mij, en een voor Evelien. Wij hebben alle drie een pc zonder BT. En dat is niet erg prettig als je iets van je telefoon zonder touwtje wil overzetten naar je pc.

Ik zal maar iets van de rommel gaan opruimen, mijn moeder komt zo op de koffie. En ze moet toch kunnen zien dat Monique, mijn hulp, gisteren weer geweest is.

Allemaal een hele fijne dag, en natuurlijk heb ik een klaartje: wat denk je van die dozen bonbons. Er zit geen kaartje bij, ook een menselijke fout?.....maar ik heb wel een vermoeden .....

enne Trudie dankjewel voor je EDIT...


6 opmerkingen:

 1. Allereerst heel veel moed en sterkte voor je twinzus Barbera. Menselijke fouten maken we allemaal,we zijn nog altijd geen machines, al wordt dat vaak wel van je verwacht.Leuk een zoet pakje! Geniet er lekker van.Ook veel plezier met je nieuwe matras en alles. We gaan morgen hoop ik dan voor 3 daagjes naar het Westerwald. Ik hoop dat we Die Ludolfs vinden kunnen, een docusoap over deze 4 broers is elke dag te zien op Discovery, het zijn types! Fijn dat je toch hulp hebt gehad gister. Ik ga mijn teleurstelling wegeten met een broodje, kan weer gelukkig! Ik heb zo'n meelij met Sven en Henk! Dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo meis, o wat verschrikkelijk voor Barbera,die verrekte &^%& ziekte ook...
  Leuk zo'n verrassingspakje hihi maar dat had ik ook in de brievenbus een hele mooie kaart van jou, super dank je wel.

  Ikz ag het gisteren fout gaan, maar ja je kan er niks aan doen, het is gebeurd en niet terug te draaien maar baalde wel even heel flink.

  Fijn dat je hulp geweest is gisteren, die van mij was er vandaag.

  Ik bend ruk aan het blokken pff wel ff wennen en in het ritme komen, ben nu ook ff aan het spijblen haha ff reageren op je blogje.

  Fijne dag meis ene wil je je telefoonnummer aan me doorgeven zodat ik je kan bellen om te kijken wanneer ik langs kan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles is relatief ja.
  Een zware domper voor Sven en vooral voor z'n coach, maar op een gegeven moment gaan ze weer verder en laten ze het achter zich. Er is toch niets meer aan te doen.
  Wat afschuwelijk voor je forumvriendin. Tegen zoiets valt niet te vechten of te trainen. Ook al ben je nog zo strijdlustig. Kanker is medogenloos. En het maakt je ook zo machteloos.

  Sterkte met je vermoeidheid en je emoties! Eet die bonbons maar lekker op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik jouw hele stuk lees kan ik maar één ding concluderen. Het is niet leuk voor Sven, maar het is niet vergeleken bij een goede gezondheid. En draait het leven niet om vergeving en goed met elkaar omgaan? Ik hoop dat die twee elkaar weer zullen weten te vinden.

  Soms weet een mens niet meer te zeggen dan dat. Dan zwijg je gewoon. En toch hoop ik dat het beter met Barbara zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh bah, hier ook al minder goed nieuws over dat K-monster... het houdt niet op hé!
  en wat plato schrijft kan ik beamen, de fout van Sven is niets vergeleken bij je gezondheid die het laat afweten, toch?! daar weten wij alles van hé!

  en wat je emoties betreft, ik zit hier ook regelmatig te janken van ontroering enz... ik steek het hier op de vermoeidheid en de overgang...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt sneu voor je vriendin ! Ollie heeft ook al van iemand slecht nieuws gekregen , van een dagelijkse klant , erg erg erg !

  Veel sterkte !

  BeantwoordenVerwijderen