.

.

vrijdag 19 februari 2010

Antwoorden en Ziggo

Dag 2 van de vreselijke pillen. Gisteren heb ik bijna de hele dag geslapen. Ik ben benieuwd wat het nu brengt. Over een uur moet ik bij de fysio zijn. De afspraken staan al voor een heel jaar vast: elke vrijdag om 11 uur. Nou, dan heb ik in ieder geval op vrijdag iets te doen. ...

Even een paar antwoorden:
@Plato: clair is de naam van mijn praktijk. Deze is met mijn huis verbonden door een kantoor, het kantoor van Tonny. Mijn praktijkruimte bestaat uit twee achter elkaar liggende kamers. In de eerste kamer begeleid ik mijn leerlingen, de tweede kamer wordt eigenlijk niet gebruikt als praktijkruimte. Vandaar dat ik door clair kan lopen.
@Plato: Egaal is een ander woord voor vlak. Te moede betekent zoveel als gemoedstoestand. Ja, ik weet het, ik heb de verkeerde spelling gebruikt in plaats van "te" heb ik "ten" neergezet, ik zal het straks verbeteren.
@Plato: Het loket anders lezen is een bibliotheek voor slechtzienden en blinden en mensen die op een of andere manier niet een gewoon boek kunnen lezen en voorgelezen moeten worden. Je kunt je daar gratis aanmelden en ook het lenen kost niets. Er wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het sturen van de cd's en het terugsturen daarvan kost ook niets. Je hebt de keus uit een heleboel titels en als er een titel is die jij wilt lezen en er niet is, kun je dat aanvragen.
@Repel: het lukt me allemaal wel. Zoveel heb ik vandaag de dag niet nodig. Zeker niet als ik zoveel slaap. En dan is er nog altijd iemand die binnen komt, of iemand die langs loopt. Ik ben niet helemaal onthand hoor, al is dit een grappige uitdrukking in dit verband.

Ik ben net voor mijn moeder bezig geweest met haar televisie telefoon en internet. Ik heb tegen haar gezegd dat ze een Ziggo abonnement moet nemen. Zij heeft daar al televisie van. En omdat wij allemaal via Ziggo ook telefoon hebben, kan ze ons, als zij ook een Ziggo appartement heeft, gratis bellen. Nu heeft ze telefoon via Pretium Telecom. Daar kom je ook niet zomaar vanaf heb ik begrepen. Maar ik ga in ieder geval wel voor haar proberen. En ze wil draadloos internetten. De stam is ze met een alles in één pakket van Ziggo goed af. Dat kost haar € 41,50 per maand en daar komen dan geen kosten meer bij. Of heel weinig als ze met een niet Ziggo abonnee belt. Wordt vervolgd ...

Ik ben ook bezig met voor haar uit te zoeken hoe het zit met schenkingsrechten. Daar ben ik nog niet helemaal achter. En ik moest nog iets voor haar uitzoeken. Maar dat weet ik niet meer. Ergens heb ik dat opgeschreven maar ik ben het briefje kwijt, of ik heb het in ieder geval ergens neergelegd. Maar ik heb inmiddels zoveel briefjes liggen dat ik het ook niet meer weet. Het komt wel goed.

Ik ga nog een kopje koffiedrinken voor ik naar de fysio ga. Allemaal fijne dag en mijn klaartje: de sneeuw is weg!

3 opmerkingen:

 1. Ah leuk om te lezen die antwoorden, weet ik ook meteen wat clair is. Enne fijn dat de sneeuw weg is, de straat en het fietspad zijn weer begaanbaar, erg prettig!
  Sterkte bij de fysio, groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het regent hier flink af en toe en het is best lekker! Niet meer door de sneeuw. Helpen die pillen wel voor je handen? Als je er zo suf van wordt en het helpt niet veel, schiet je er niet mee op. Gedoe altijd met dat telefoon en internet, hoop dat het allemaal lukt. Kunnen jullie enkel gratis bellen met iemand die ook Ziggo heeft dan? Ik kan iedereen gratis bellen met mijn vaste telefoon. Sterkte verder vandaag meiske!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De sneeuw is weg. Heerlijk he. Bedankt voor je antwoorden. Natuurlijk weet ik wat egaal betekent maar ik kende de uitdrukking op zich niet.

  Wat leuk dat je een mooie kaart en brief hebt gehad. Had ik je adres gehad dan zou ik je ook een kaart hebben gestuurd. Zo maar, omdat ik je dapper vind. Dus nu zeg ik het maar virtueel: Ik vind je dapper.

  BeantwoordenVerwijderen