.

.

maandag 25 januari 2010

Toch uitzaaiingen? deel 2

"Tingelingeling", de bel.. en dat op maandagochtend nog...ik doe nietsvermoedend de deur open en daar staat de huisarts. "Eh, tja, ik heb eigenlijk een raar verhaal en moet je iets vertellen" Ik vraag hem binnen en bied hem een stoel aan. Hij gaat zitten en begint zijn verhaal. "Het gaat over die röntgenfoto's die ik heb aanvraagd. Van toen die val met je fiets.."

Ik knik en wil wat zeggen, maar kom er even niet tussen. Want Lips gaat als een trein verder..

"Ik heb ze gezien en vertrouw ze niet. Er is echt iets raars te zien op je bot. Dus ik heb contact opgenomen met het ziekenhuis. Verschillende keren en heb met verschillende doktoren gesproken. Twee geven aan dat ze het ook niet vertrouwen, dat het best uitzaaiingen kunnen zijn. Maar één geeft aan dat er niets aan de hand is. Ik heb gevraagd of ze eens goed met elkaar willen overleggen want ik wil niet bij jou met de boodschap komen: Frieke er zijn misschien wel of misschien geen uitzaaiingen te zien op de röntgen."

Ondertussen ben ik hevig geschrokken en voel mijn spraak hakkelend worden. Daar ben ik tegen allemacht aan het vechten want ik wil nog wat zeggen. Ik vertel de huisarts dat ik in Januari bij Van Bebber geweest ben, dat hij de röntgenfoto's goed heeft bekeken en heeft geconcludeerd dat alles in orde is.

"Ja", zegt Lips, "dat klopt...maar ik krijg nu zulke tegenstrijdige berichten, dat ik het ook niet meer weet. Dus ik heb vanochtend een MRI voor jou aangevraagd. Daar krijg je dus bericht van. Ik vertrouw het namelijk helemaal niets, en ik wil voor jou die zekerheid hebben. Er is zeker iets te zien op de röntgen..."

Ik knik oké, hij staat op en ik vertel hem ook nog even dat ik volledig ben afgekeurd. Dat had hij ook nog niet gehoord. Ik vertelde hem dat de WIA arts de whiplash als "schuldige" aanmerkt gezien mijn concentratie- en geheugenverlies...dan gaat zijn telefoon, hij moet verder "Het is net een gekkenhuis..".. ik zeg gedag en laat hem de deur uit....dokters zijn net gewone mensen..:)

Dan ben ik alleen... mijn maag zit in een achtbaan en mijn hoofd ook.. ik bel Tonny. Hij komt meteen naar huis. Ik bel Janneke, die probeert me gerust te stellen. Ik bel Evelien en kan haar niet bereiken. Als Tonny binnenkomt belt Evelien terug. Ik geef aan dat ik nu eerst met Ton wil praten en zeg tegen haar dat ze Janneke maar even moet bellen.

Zijn er nu uitzaaiingen of niet? De foto's geven geen echte uitsluitsel. Er zijn twijfels bij diverse mensen. Morgen zal ik wel een brief van het ziekenhuis krijgen voor een uitnodiging voor een MRI. En dan zien we wel verder...

Ik heb Evelien later nog terug gebeld. Ze vertelde dat ze in de auto was gesprongen en naar Janneke was gereden. Samen hebben ze zitten wachten en praten...ik heb ze via de telefoon geknuffeld...mijn twee fantastische meiden!!!

Het is logisch dat ik me nu ongerust maak...dat zakt wel weer...

Vandaag is Evelien trouwens jarig. Ze wordt 29 jaar...Lieve meid: gefeliciteerd en ik zie je vanavond...

Ondanks alles heb ik een klaartje: weer die fantastische reacties van Tonny en van Janneke en Evelien...dat maakt mij rijk, en sterk voor de dingen die komen..


15 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het allemaal een storm in een glas water blijkt, ik brand een kaarsje voor je.

  En gefeliciteerd met je dochter, dat zou haast in de verdrukking komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meid! Is dat schrikken? Niets is meer vanzelfsprekend als je kanker gehad hebt. Die huisarts moeet je maar in een lijstje zetten met die meiden en vent van je erbij!! Hopen maar dat ze een beetje snel reageren daar in dat ziekenhuis. Ik wens je veel sterkte en ik zal extra aan je denken.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjonge, dat is me schrikken, hopelijk weet je snel meer (en dan goed nieuws natuurlijk), pff. Sterkte, sterkte, sterkte (en gefeliciteerd met je dochters' verjaardag, ook nog), groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geef je even een omhelsing die zo wijd en groot is als een oceaan.Ik wacht met je mee op de uitslag maar wel goede moed houden hoor!!!!

  Novie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Potverdorie!!!!!!!!!!!! Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt voor je! Knuf voor de jarige Evelien, Jannes en Ton en een megamoedensterktewensende voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hé Frieke

  wat is me dat schrikken zeg!!!
  jeetje... ik zou ook wel hoteldebotel zijn van zo'n nieuws hoor! wel heel fijn dat je huisarts het zo aanpakt... en zelf tot bij jou komt enz...
  ohjee, ik kan me zoooo goed voorstellen wat voor angst je nu moet hebben... (hier momenteel ook wel een beetje vanwege die longontsteking, maar ze hebben me al proberen gerust te stellen, maar toch hé!) Ik geef je een hele dikke knuffel van ver en toch dichtbij! en heeeeel veel sterkte meid in die tijd dat je nu zo rottig moet afwachten!!! hoop dat de mri snel kan!!!!
  en voor je dochter ondanks alles een gelukkige verjaardag! hopelijk kunnen ze je wat afleiding bezorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan niks meer doen dan je een hele dikke knuffel geven lieverd, hopelijk heb je snel de mri en dan ook nieuws en hopelijk goed nieuws lieverd.

  Gefeliciteerd met Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een oplettende huisarts. Hopelijk gaat het allemaal niet al te lang duren voor je de onderzoeken gaat krijgen. Wat naar allemaal, en dan nog wel op deze dag. Van harte met je de verjaardag van je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh Frieke toch, dat kan toch niet waar zijn...
  Wat een spanning weer!
  Hoop dat je snel de MRI hebt.
  liefs en een hele dikke knuffel,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje Frieke, wat een naar verhaal!

  Allereerst gefeliciteerd met je dochter! En ook een beetje met je huisarts, want wat fantastisch dat die zo doorpakt en om je zorgt. Het nieuws dat hij kwam brengen, is natuurlijk het laatste dat je wilt horen en ik hoop dan ook dat je snel terecht kunt voor de MRI en duidelijkheid hebt. En dat er niets aan de hand is, dat het gewoon 'normale' afwijkingen zijn die niets met uitzaaiingen te maken hebben!

  Hele dikke knuffel! En ik hoop dat je toch een fijne avond hebt met je dochter.

  Liefs,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Frieke,

  zo na onze daagjes weg was ik aan het afwegen wat ik wel en wat ik niet vanavond direct bij zou lezen. Ik wil niet alle blogs afraffelen en vooral graag de schrijver/-ster de aandacht geven die het geschrevene verdient.

  Jouw blog, zo besloot ik, zou ik vanavond direct lezen. Een gevoel misschien? Dat je iets belangrijks geschreven zou hebben...?

  En dan dit bericht. Wat goed van je huisarts dat hij doorpakt en dat je nu voor de zekerheid de MRI krijgt. We branden hier een kaarsje voor je en hopen dat het niets is. Sterkte naar de MRI toe, en zeker ook met het wachten op de uitslag.

  Geniet van Tonny en je meiden, en de steun die jullie bij elkaar vinden.

  Knuffel Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Frieke, ik schrok me wezenloos toen ik de titel van jouw logje las.
  En ik kan me héél goed voorstellen dat jij je helemáál wezenloos geschrokken bent.
  Iets raars op je bot. Het kan iets onschuldigs zijn natuurlijk. Ik had iets raars op mijn lever en dat was gelukkig onschuldig. Maar die onzekerheid voordat je uitsluitsel hebt...
  Ik hoop dat die mri snel gemaakt kan worden en ik hoop van harte op goede berichten.
  Dikke knuffel, ook voor je dochters en je man!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je zoveel warme mensen om je heen hebt. Want je zult het maar te horen krijgen. Hopelijk heeft de huisarts het bij het verkeerde eind. Ook moeilijk voor zo'n man, want hoe breng je zoiets?

  Mooi toch... altijd wel weer een klaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik schrik verdorie helemaal met je mee! Ik zit hier meteen met een bal in mijn maag. Maar wat een goeie huisarts heb jij...

  Ik lees je andere logs even door...maar ik ben helemaal van slag.

  <<>>

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He meis, ik schrok me rot toen ik je blogtitel zag.
  ben 3 weken niet aan boord geweest ivm oplevering van ons huis en het helpen verhuizen met mijn zusje.
  vandaar nu pas mijn reactie.
  Ik moet nog verder lezen, dus weet nog niet of je al wat meer weet.. Iig nu al een dikke knuffel en ik duim met je mee dat alles goed is. Wat een oplettende huisarts heb jij, waren ze allemaal maar zo.. heel veel sterkte meiske xxx

  BeantwoordenVerwijderen