.

.

dinsdag 26 januari 2010

Een nieuwe dag

Wonder boven wonder heb ik goed geslapen vannacht. Niet echt lang, maar voldoende. Het zal jullie niet verwonderen dat ik gistermiddag ook op de bank in slaap ben gevallen. Gisteravond waren we bij Evelien om haar verjaardag te vieren. Janneke en Timmie waren er ook. Het was erg gezellig, maar om een uur of 10 waren we al weer thuis. Het was een gewone doordeweekse dag en de volgende dag moest gewerkt worden. Maar ze had het prima voor mekaar.

Ik heb besloten om de heleboel een beetje van me af te zetten. Ik kan me nu toch niets meer aan doen. En ik heb bedacht dat een aanvraag van de huisarts op de röntgenafdeling als allerlaatste in de rij aansluit. Volgens mij heb ik dat gehoord toen ik een keer een praatje maakte met de receptioniste. Er zijn namelijk niet zoveel MRI plaatsen. En de kosten rijzen hiervan de pan uit. Ik ben blij dat ik mijn eigen bijdrage van de zorgverzekering af heb gehaald.

Mijn tuimelraam boven bleek vastgevroren te zijn. Dus ik heb het niet open kunnen zetten. Jammer, want dat doe ik anders elke ochtend om even door te luchten. Het is dan ook super koud. De thermometer geeft -7°. Er ligt weer ijs op de vijvers. En wat ik zo zag, waren alle ruiten van de auto's bevroren. Er staat een hele scherpe zon, die eigenlijk geen warmte geeft. Alleen fel licht.

Ik wil dit Draakje gewoon even aan Monique laten zien. Monique is mijn thuiszorg hulp. Zij zit daar met een grote grijns op haar gericht. Het is dan ook heel spannend, "Nee, mooi", zegt Monique. Ze vertelt dat ze er wel van gehoord heeft, maar het nog nooit in het echt heeft gezien.

Sinds gisteren heb ik de drie boeken van Stieg Larsson uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eerste deel het beste vond. Bij deel twee en zeker bij deel drie waren er teveel draden. Ik vond het warrig en moeilijk te volgen. Opvallend was dat onze Magda tegen precies hetzelfde op liep. Zij heeft het derde deel nog niet eens uit terwijl zij me juist attendeerde op deze boeken.Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie ondersteuning. Dat doet zo goed. Dankjewel dus…

Mijn hoofdpijn komt zich weer in volle hevigheid aandienen.. ik ga een donkere bril opzetten en ophouden met schrijven.
Iedereen een fijne dag en mijn klaartje: ik heb goed geslapen.

grts

9 opmerkingen:

 1. Deze felle zon doet je hoofdpijn ook vast geen goed. Ben blij dat je de zorgen over de MRI van je af zet. Knap.
  Ik blijf duimen en armen vol positieve energie naar je toesturen!
  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met het van je afzetten. Inderdaad, je kunt er nu toch niets aan veranderen. Maar moeilijk blijft het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij een soort niemandsland waar je nu in rond wandelt. Je weet niet waar je bent of staat nog, alles is onzeker. Dat vind ik persoonlijk nog het ergst van wachten op onderzoeken en uitslagen. Ik kan er me wat bij voorstellen omdat we zelf ook zoiets bij de hand hebben en pas volgende maand er weer een onderzoek komt en 3 weken later pas een uitslag.
  Dat fnuikt je. Tuurlijk een mens heeft de middelen om (gewoon) door te gaan en dat moet ook. Ik wens jou hier alle kracht voor want het is moeilijk! Arm van mij......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil je gewoon even een dikke virtuele knuffel geven.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben met mijn gedachten bij je.
  En ik voel en ik leef en ik hoop met je mee.
  Je kunt zo weinig. En dat is ook voor je omgeving zo natuurlijk, dat maakt zo machteloos.

  Mooi nummer van Herman. En lief, zo samen met Erik van der Wurff aan het eind.
  En aan deel 2 en 3 van Stieg hoef ik dus niet meer te beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, dat wachten, zo ellendig!!!
  ik duim dat je intussen toch kan genieten van wat luisterboeken en dat het uiteindelijk allemaal maar 'peanuts' zal zijn...
  dikke warme knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Frieke ,

  Hopelijks gaat de hoofdpijn snel over , dat is ook ondraaglijk voor Ollie.
  Ook hier is het ontzettend koud !
  Dit weekend doen we een trip naar Hasselt , normaal zou Ollie er Tricky eens ontmoeten , maar het meiske is zodanig verkouden , dat we het in zo'n weer besloten hebben het uit te styellen , als het warmer wordt . Ollie heeft voor het eerst eens spraak kontact gehad en het was heel leuk. Uitstel is geen afstel.
  Vanuit het verre West-Vlaanderen een war'me knuffel !

  ps. Sint michielsgestel is dat soms waar Richard Groenendaal woont ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En mijn tekst is weer niet om naar huis te schrijven :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat laatste is goed. Een goede nachtrust hebben.
  Mooi klaartje.

  BeantwoordenVerwijderen