.

.

donderdag 22 oktober 2009

Mijn proggie en ik...

Vandaag ben ik een behoorlijke tijd eerder als gisteren. Ik was dan ook al veel eerder wakker. Wakker ...??? Ja, dat impliceert slapen! En dat heb ik gedaan. Weliswaar met de hulp van een pilletje, maar ik heb geslapen. Het gevolg is dat ik me vanochtend een stuk beterder voel dan gisteren. Wat energieker.... maar nu moet ik mijn medicijnen nog innemen. En dat ga ik nu dan ook doen.

Ik heb ook meteen maar koffie gepakt, en een vest aangetrokken. En klap boem, daar is de donsdeken weer. Ik weet wel zeker dat het aan de pillen ligt. En daar kan helaas geen koffie tegen op ...

Het is een feit dat dit spraak programma, me steeds beter afgaat. Ik heb net een hele e-mail geschreven aan school, met het verzoek om de ontbrekende papieren voor mijn WIA aanvrage, bij elkaar te zoeken. Deze regel heeft me heel wat hoofdbrekens gekost. Dat zit hem in de hoofdletters middenin de zin. Ik ben er nog niet achter hoe ik deze moet dicteren. Maar dat komt wel. Ik ben nu bezig er achter te komen hoe het met navigeren gaat. Het valt me op dat het programma de grammaticale regels in acht neemt. Kromme zinnen verbetert hij naar goed Nederlands. En dat is wel fijn, want als je spreekt, maak je vaak kromme zinnen. Ik tenminste wel!

Gisterenavond kwam ik er per ongeluk achter dat het onze trouwdag was. Wel de trouwdag die wij nooit vieren want het is de kerkelijke trouwdag, maar toch ... 32 jaar geleden beloofden we elkaar voor de kerk trouw. Gisteren dan. Maar ik was niet de enige die ik vergeten was. Ook Tonny had er niet aan gedacht. En hij riep wel al weer 33 jaar geleden, maar 1977 is geen 33 jaar geleden, maar 32 jaar. We leven immers in het jaar 2009. In december echter zijn we wel 33 jaar getrouwd. Dit om de verwarring wat groter te maken.

Ik heb verzonnen dat ik mijn hele Excel bestand van luisterboeken wil omgooien. Nu ga ik kijken of ik dit ook met dit programma kan doen. Daar gaat straks aan beginnen. Kijk nu heb ik een doel. O ja die tussenevaluatie moest. En die heb ik ook gemaakt. Het waren maar een paar regels....

Ik luister-lees op dit moment een heel spannend boek van ... ben ik de naam van de schrijver toch kwijt ... maar het heet in ieder geval "Brand!" Als ik het uit heb, zal ik een recensie plaatsen.

Mijn klaartje voor vandaag: mijn al zo goed overweg kunnen met dit programma. Daar ben ik heel blij mee.

Allemaal een hele fijne dag. Het is weldra druilerig, de blaadjes vallen, maar maak er wat van!

3 opmerkingen:

 1. Op de web site van buienradar.nl had Ollie gezien hoeveel regen er viel in Nederland . Hier houden we het droog , maar fris. Ben blij dat je weer zo leest en dat je spreken voor de pc steeds maar beter wordt.
  Ollie is blij , dat je de "hoofddoeken " leuk vindt , helaas, helaas nog maar drie achter !

  Dikke warme knuffel !

  Ollie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je even moeten missen, we hebben een stroomstoring gehad in de wijk en alles lag plat. Toen we weer terug stroom hadden na een paar kouwe uren, bleek dat mijn internetmodem de knal niet had kunnen opvangen. Ik heb nu weer internet gelukkig. Fijn dat je hebt geslapen en een doel hebt gevonden. Dat is altijd handig als je wat onzeker wiebelig of wazig in het leven staat door wat dan ook. Kleine doeltjes werken ook prima, daar werk ik graag mee. Gefeliciteerd met je trouwdag! Fijn hé, dat je programma zo bevalt? Hopenlijk vindt je moeder een appartement naar haar zin, gaat ze kopen? Spannend allemaal, Janneke succes met solliciteren.
  Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trudie, dankje! Gesprek is goed gegaan, hoor het volgende week. Heb wel al werk, maar rond blijven kijken kan geen kwaad.
  Oja, en mam, zet maar gewoon neer wat ik in het ZH moest doen. ben zelf eigelijk toch wel blij met het nieuws wat we gekregen hebben..

  Knuf Janneke

  BeantwoordenVerwijderen