.

.

vrijdag 23 oktober 2009

druk druk druk als/ met een klein baasje

Ik heb geen flauw idee hoe het zit met mijn gewicht ... gewoon niet wegen hè...
Maar hoe het met mijn eten zit, dat weet ik wel. Ik moet nog oppassen dat ik weer niet te weinig eet. En daardoor een aanval doen op de snoepla..... Met alle gevolgen vandien ...
Onder invloed van medicijnen, is mijn wereld wat afvlakt. Maar dat is beter dan de pijn van de neuropathie. Natuurlijk heeft dit ook invloed op mijn eetpatroon. Maar dat wil ik nu juist gaan doorbreken. Ondanks dat het niet zo goed gaat, stug volhouden.

Mijn luisterboek lijsten omzetten daar ben ik gisteren niet toe gekomen... ik heb het veel te druk gehad met van allerhande dingen.. ook met mijn moeder naar een appartement gaan kijken. Dat was helemaal niet zo succes. Het appartement zag shabby uit en was ook nog heel slecht afgewerkt. Maar wat mij het meeste stoorde, waren de drie treetjes die ze op of af moest bij het betreden of verlaten van het appartement. Dit was niet geschikt voor haar. Gelukkig vond ze het zelf ook wat minder. Maar haar makelaar had een andere oplossing. Hij had nog een huis in de verhuur. Wanneer zij haar eigen huis kon verkopen, dan kon ze met de opbrengst van de rente, de huur van het appartement bijna betalen. De locatie was het Dorpsveld, haar eerste keus locatie. Eigenlijk onnodig om te zeggen dat mijn moeder daar graag wilde gaan kijken. Haar makelaar gaat proberen een kijk afspraak te regelen.

Evelien en Nicky willen het huis van mijn moeder graag kopen. Alleen kunnen zij die hypotheek niet opbrengen. Nu willen wij gaan kijken of we ze kunnen helpen. Hoe? Dat weet ik nog niet. Daar zullen we het nog eens over hebben. Want ik wil wel helpen, maar ik wil niet mijn eigen hypotheek openbreken. Ik heb een gunstige rente. En die ben ik dan kwijt. Maar we zullen eens een adviesgesprek bij de Hypotheeker aanvragen om de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Janneke heeft aangegeven dat ik mag vertellen waarvoor zij naar het ziekenhuis moest. Ik wil dat wel, maar ik moet het zelf eerst weer op een rijtje zien te krijgen. Nu lukt dat niet. Maar misschien wil Janneke zelf een stukje zetten.

Ik heb het boek "Brand!" van Iris Johansen uitgelezen/uitgeluisterd. Het was een heel spannend boek. Met een onverwacht einde. Ik vind het wel een aanrader.

Beschrijving
Als kind overleefde Kern Murphy maar net een grote brand, waarbij daar moeder omkwam. Voor de politie en brandweer onderzoekt ze brandstichtingen. Niemand weet dat Kerry een speciale gave heeft: ze kan zien hoe de brand is aangestoken. Dan verschijnt de mysterieuze Brad Silver in haar leven. Wie is hij? En waarom heeft hij juist Kerry uitgekozen voor zijn jacht op een meedogenloze pyromaan? In een zenuwslopende race tegen de klok worden Brad en Kerry gedwongen tot het uiterste: zij moeten vuur met vuur bestrijden...Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteur introduceert hier een nieuwe heldin, Kerry Murphy, een onafhankelijke, alleenstaande jonge vrouw die samen met haar hond Sam verdachte branden onderzoekt voor politie en brandweer. Kerry heeft als klein meisje twee jaar in coma gelegen na een grote brand waarbij haar moeder omkwam. Dit was voor haar een bijzonder traumatische ervaring waar ze nog steeds last van heeft, maar die haar ook de telepathische gave heeft gegeven om te kunnen 'zien' hoe en of een brand aangestoken is. Kerry zwijgt hierover en dicht haar successen altijd toe aan haar hond Sam. Nu wordt haar hulp ingeroepen door de geheimzinnige, eveneens telepathische brandonderzoeker Brad Silver die jaagt op een gevaarlijke pyromaan, een op tilt geslagen wetenschapper, die al een hele reeks dodelijke slachtoffers op zijn geweten heeft. Wie is deze geheimzinnige Brad Silver, en hoe komt het dat hij zoveel over Kerry weet? Silver en Kerry openen samen de jacht op deze gevaarlijke psychopathische pyromaan die het ook op Kerry en haar familie gemunt lijkt te hebben. Vlot geschreven, heel spannende doorsnee-thriller met veel vaart, romantiek, wat bovennatuurlijke aspecten, rook, vlammen en een matig plot. Redelijk seriewerk. Pocketeditie, kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)


Zo dat was weer een heel verhaal.. rest alleen nog mijn klaartje.. een snel klaartje wat Jaimey is binnen... en hij is mijn klaartje...

grts


4 opmerkingen:

 1. Ja misschien beter om niet te wegen. Ik hoop dat je moeder slaagt met huren! Sja ik heb ook wel eens gedacht ....als de kinderen de deur uit zijn houden we geld over, niet dus...maar ja...je wilt ze graag helpen. alles is zoveel duurder als toen wij begonnen. Ik ga zo naar Breda, mijn kleindochter is jarig. Vind het wel bijzonder. Meisje een fijne dag, knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ga naar het ziekenhuis om kinderen te kunnen krijgen, van mij en Tim.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goh, ik sta altijd verteld hoe snel jij toch luisterleest...
  alweer een boek uit!
  en leuk dat je je dochter wil helpen met de hypotheek maar idd maar niet jezelf in de problemen brenge hé!
  janneke, voor jou veel moed bij je ziekenhuisbezoekjes... ik veronderstel dat het zwanger worden niet zo vanzelf gaat en dan is het altijd spannend of het al dan niet gaat lukken!
  en ook voor jou frieke, sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan wens ik je veel kracht toe Janneke, je hebt een moeilijke weg te gaan. Ik hoop dat het brengt wat je zo vurig verlangt. Liefs: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen