.

.

woensdag 14 oktober 2009

Concentratie, waar ben je?

ik was vanochtend al begonnen met dit blogje, maar toen kwam Evelien binnen. Daarom begin ik maar even overnieuw.

De hele nacht heb ik liggen denken, aan de brillen die ik, toch wel impulsief, heb aangeschaft. Maar ik ben tot de conclusie gekomen, dat ik me daar niet schuldig over hoeft te voelen. Anders had ik immers lenzen aangeschaft. Er was ik veel duurder uit geweest.Dus nu heb ik er wel vrede mee. Alleen nog even tegen Tonny vertellen....


Vanochtend zijn Evelien en ik al even over de markt gelopen. Eveline had brood nodig, en eigenlijk een winterjas. Maar we konden niet slagen bij de Shoby. Wel zijn we even bij de Zeeman binnengelopen. Ik heb daar twee paar handschoenen gekocht. Wel voor 99 eurocent bij paar. Ik had zulke blauwe handen, dat ze paars waren. Met paarse handschoenen daar overheen zag niemand.

Toen we thuis kwamen haalde ik een envelop van het UWV de bus. ik heb er wel even naar gekeken en geprobeerd te begrijpen waar ze het over hadden. Maar dat is me niet helemaal gelukt. Ze willen heel veel dingen hebben, dat heb ik er wel uit begrepen. En ze willen voor 22 november een antwoord. Het gevolg is een dikke hoofdpijn. Eentje waar geen paracetamol tegen helpt. Het begrijpen van een tekst is zo moeilijk, daar loop ik elke keer weer tegen op. Soms denk ik wel eens bij mezelf, doe niet zo raar, dat lukt je toch best! Maar ik merk steeds weer, dat het niet gaat. Ik snap niet waar het over gaat, ik kan me niet concentreren.

Ondertussen ben ik gisteren weer begonnen op mijn gewicht te letten. Eigenlijk ... op mijn gewicht?.. het is meer op mijn eten. Ik moet echt zorgen dat ik voldoende eet.Daar zit bij mij het grootste probleem. En als ik te weinig eet, kom ik aan. Want dan denkt mijn lichaam: Crisis! En slaat hij alles op.

Heb ik al verteld dat ik aan het boek Eva begonnen ben?... volgens mij wel...het is echt een aanrader, dat kan ik wel zeggen.
@Trudie: ja, dat is wel heel toevallig! Misschien heeft het maken met het weer. Boeken van Couperus geven zo'n huiselijk gevoel. En waarbij je lekker weg kunt kruipen...Dat is waar Annie.....

Mijn klaartje voor vandaag: Evelien die zo geweldig met mij mee kan praten over van alles en nog wat. En eigenlijk niets gek vindt. Ik ben erg blij met haar.

Fijne dag allemaal, de zon schijnt, dat moet dus lukken.....:)


2 opmerkingen:

 1. Meidje toch, dat je heel de nacht wakker ligt van de nieuwe brillen die je gekocht hebt. Geniet er gewoon van, het is toch fijn om er goed uit te zien. Weet je nog : beetje wax in de haren, beetje oogschaduw, beetje lipstick en de finish in touch " een mooie bril".
  Kan me voorstellen dat je moeite hebt om de brief van het UWV te lezen. Ik heb er een paar weken geleden ook een gehad. Het is toch heel confronterend!
  Leg die brief gewoon weg en lees hem over een paar dagen opnieuw of anders samen met Evelien, laat het even bezinken en volgende keer gaat het lezen weer beter.
  Was vanochtend ook even op de markt bij jullie, gezellig zo lekker in het zonnetje. Fijn dat je samen met Evelien ook hiervan hebt kunnen genieten.
  groetjes,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk niet dat ton er wakker van zal liggen, waarom jij dan wel? Uiteindelijk bespaar je toch geld, zoals je al zei, lenzen zijn duurder. Ja Deb kreeg ook zo'n brief, ze moet van alles doen, een behandelplan overleggen enzo. Zij wist er ook geen raad mee in eerste instantie. Maar ja, het gaat om je geld! Zij zit ook al langer als een jaar in de ziekenwet, dan krijg je die brieven. Ik had een heel verhaal klaar , dat jejezelf niet zo op moet fokken enzo, maar ach, die dingen doen soms meer kwaad dan goed. Je weet het zelf toch het beste. Schroom enkel niet om om hulp te vragen, het is geen schande meiske dat je de dingen niet meteen snapt na alles wat er gebeurt met je. Ik vind het in elk geval niet gek of raar. Ik ga nu beginnen aan De klop op de deur....dat is in dezelfde tijd en ook zo'n mooie familie roman. De liefde van Frederik voor Annétje heeft mij altijd ontroerd. Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen