.

.

zaterdag 27 juni 2009

Dankjewel voor de opbrengst van de sponsorloop

Ik weet momenteel nog niet hoe het met Magda is... ik heb niet gehoord dat ze weer thuis is, maar dat zou best wel kunnen.. en anders misschien vandaag..

Van Janneke hoorde ik gisteren dat het niet precies een crash dieet is wat ze gaat doen maar een Cambridgedieet.. waarvan akte....

En ik zag vanochtend dat de rozen uit het boeket toch niet tegen deze benauwdheid kunnen.. ik zal aan Tonny vragen of hij ze even in de kelder wil zetten.. soms wil dat wel eens helpen...hoezo Tonny.. ik heb het net even zelf gedaan.. dat weet ik dan nu wel weer, maar het is gebeurd..

Mijn boek de Rainmaker heb ik uit... Rainmaker is hier niet vertaald naar Regenmaker..heeft niets met regen te maken.. in de Amerikaanse advocatuur is een Rainmaker iemand die met één proces of zaak een grote klapper maakt..en daardoor heel heel rijk kan worden...Het is een spannend boek, de hoofdstukken nemen je werkelijk mee naar het hoogtepunt bijna op het einde.. daarna volgt nog een soort aftreksel van hoe nu verder.. ik denk dat het spannender was geweest als het één hoofdstuk eerder was opgehouden.. hoe nieuwsgierig je dan ook bent naar die andere afloop..

John Grisham: de Rainmaker
Rudy Baylor staat aan de vooravond van een carrière als advocaat. Maar helaas, Brodnax & Speer, het advocatenkantoor waar hij direct na zijn studie had kunnen beginnen, wordt overgenomen en alle employés komen op straat te staan. Zelfs nog voor hij is begonnen, is Rudy zijn baan alweer kwijt. En in Memphis, waar de straten zijn geplaveid met advocaten, is dit geen rooskleurig vooruitzicht. Rudy ziet zich gedwongen tot een vernederende gang langs alle mogelijke advocatenkantoren. Hij is tot steeds grotere concessies bereid, als hij maar aan de slag kan. Ten slotte brengt hij ten einde raad zijn dagen door in poliklinieken en op Eerste-Hulpposten in de hoop een zaak voor zijn eigen miezerige kantoortje te pakken te krijgen. Rudy is diep gezonken.

Totdat een van die zaakjes een heuse Zaak blijkt te zijn. Rudy ziet kans een gigantische levensverzekeringsmaatschappij voor het gerecht te dagen, met een schadeclaim van maar liefst tien miljoen dollar. Rudy Baylor, het groentje, ziet zich in de rechtszaal geplaatst tegenover een leger geslepen topadvocaten....


Nu ben ik bezig met de Straatvechter, ook van John Grisham..Gisteravond ben ik tijdens het luisteren denk ik in slaap gevallen.. niet omdat het saai gelezen wordt... dit is het eerste boek wat ik hoor dat voorgelezen is door iemand met hier en daar een Vlaamse tongval...ik weet alleen niet wie..Op het internet kan ik alleen vinden Ron Brandsteder.. maar die is het toch niet volgens mij want die slurpt tijdens het spreken.... nouja... niet echt belangrijk.. hij leest in ieder geval goed..

John Grisham: de Straatvechter

Michael Brock is een veelbelovende jonge advocaat. In snelle vaart maakt hij carrière bij Drake & Sweeney, een van de meest prestigieuze kantoren van Washington. Het geld stroomt binnen, over drie jaar zal hij maat zijn. Michaels ster is rijzende en hij heeft geen tijd te verliezen. Hij heeft het druk en hij heeft haast. Totdat het noodlot toeslaat in de vorm van een gewelddadige confrontatie.

Een vreemde man dringt het kantoor van Drake & Sweeney binnen en gijzelt een groep advocaten, onder wie Michael . Uren van spanning volgen totdat de politie ingrijpt en de gijzelaar neerschiet. Wie was deze man eigenlijk? Na wat speurwerk komt Michael erachter dat het hier gaat om een oude, verwarde zwerver die al zo'n twintig jaar op straat leeft. En als hij nog wat dieper graaft, stuit hij op een verschrikkelijk geheim, dat te maken heeft met zijn eigen kantoor... Michaels toekomstbeeld stort in.

Hij neemt onmiddellijk ontslag, maar het geheime dossier neemt hij mee. Hij komt op straat terecht, waar hij rechtskundige bijstand verleent aan dak- en thuislozen. Michael is nu advocaat van de armen. En een dief...


Straks zoals gewoonlijk de was, de droog en de strijk.. de vaatwasser, koffie bij mijn moeder en als Tonny wil de voortuin... maar dan moet het echt wat koeler zijn...
Vannacht heb ik ook verzonnen dat ik eens poot aan moet met mijn administratie... de rekeningen moeten geschreven en betaald worden, evaluaties gemaakt en mijn inkomstenbelasting 2008 moet toch voor de zomervakantie wel bij mijn consulent zijn(ik heb altijd uitstel..).. de brief die ik van het CZ kreeg over Verhaalsrecht krijgen ze terug met de mededeling dat ze contact kunnen opnemen met mijn rechtsbijstand.. ik weet het allemaal niet meer met naam en toenaam, dat ongeluk, noch weet ik het nu te vinden .. ik heb wel wat anders om over na te denken...en daar, bij mijn rechtsbijstand, hebben ze alles.. dus maandag maar even bellen links en rechts.. Je blijft lopen en peuteren en roepen en vechten voor je recht hè...

Zonder mijn medicijnen gaat het best wel goed. ik heb enkel veel jeuk op de gordelroosplekken met dit weer.. Tonny heeft dat ook maar bij hem is het wel korter geleden.. ik had een jaar geleden gordelroos toch....Gisteren heb ik wat vlees in de grillpan gegooid en een salade erbij.. voor vandaag heb ik garnalen .. Tonny zal wel een lap vlees pakken.. ik heb baklappen liggen...Alles bij elkaar ben in weer 7 ons kwijt in deze anderhalve week.. nu zal het wel langzamer gaan.. of komt het er weer bij van de herceptin... In totaal is het 3 kilo sinds ik gestopt ben met de trastuzumab..

Ik hoor leven boven.. Tonny is wakker en/of uit bed..

Ja ik vind de planten ook allemaal erg mooi.. foto's als alles staat zoals het moet volgen.. nu staan ze trouwens binnen want het zou zonde zijn als ze met een hagelbui kapot regenen..

@Trudie... tja meid.. je kunt niet alles krijgen wat je graag zou willen.. maar wie weet.. onze Magda trouwde ook pas nadat Marjolein er was.. dus na 2 kinderen Natuurlijk jij en Hans proficiat met Deb... en Debbie en Jochem en Fenna ook natuurlijk een dikke gefeliciteerd..

@Coralie.. eerst gefeliciteerd met de verjaardag van Léon... het is zeker veel wat er opgehaald is... geweldig! Dankjewel mensen namens iedereen met kanker..onderzoek is zo nodig .. en zeker onderzoek naar andere vormen van kanker dan borstkanker..

Dit is echt mijn klaartje waard vandaag.. de begaanheid van mensen met de ziekte kanker..de intentie om er ook daadwerkelijk iets aan te doen door te geven voor onderzoek... allemaal mensen die ik niet ken.. maar van wie ik heel veel houd..


Ik ga mijn kopje koffie voor vandaag pakken..
fijne dag
grtsps: en als ik dan let op de spellingcorrector hoef ik niet steeds terug naar mijn dashboard voor verbeteringen.. hoezo werk hebben is niets, maar houden is de kunst..????

2 opmerkingen:

 1. Hallo meis
  Cambrid is dat niet het zelfde als hurbelife of zoiets?
  Wat dat heb ik een keer gedaan alleen daarna zat het er zo weer aan, was vorig jaar voor me infarct al aardig afgevallen maar na me infarct is het er weer aangekomen :( maar nu even niet dieeten, zet ik in de koelkast tot na de vakantie.
  Even terug komen om Nick, wij gaan wel op vakantie alleen dan zonder hem pff heb de knop doorgehakt vandaag na een weekend thuis met hem, hoe moeilijk het ook is.

  Fijn dat het zonder medicijnen best wel goed gaat, ga je nu deze week weer kuren?

  Wens je nog een hele fijne avond in de warmte pff hiet is in ieder geval broeierig bleee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor de feli, ja ik weet wel dat je niet alles krijgt, maar ik blijf er nog even over dromen, okee? Het was warm in Breda, veel mensen in een warme tuin, ben net thuis, zit ff af te koelen. Morgen weer naar Breda, oppassen. Ik ben meer daar als hier de laatste tijd, maar ach het is voor je kind en kleinkind. Succes Janneke met lijnen! Ik wil na de vakantie weer proberen om er weer wat af te krijgen. Ben na het Sonja Bakkeren 10 kilo kwijt geraakt, die zijn nooit meer volledig weer eraan gekomen, ondanks niet meer lijnen. Dus ik heb nog hoop op ooit weer een slanke lijn, hahahahaha. Des straatvechter heb ik ook en het is echt een mooi boek. Veel plezier met luisteren! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen