.

.

vrijdag 27 februari 2009

blauwe vingers en tenen

Het houdt weer niet over...ondanks een lymfedrainage vanochtend vroeg al, heb ik een vreselijk dikke hand rechts.. en links krijgt nu ook oedeem verschijnselen..niet alleen de linker hand.. het kruipt langzaam omhoog. Volgens mijn drainagetherapeut bestaat er geen oorzakelijk verband. Zij denkt dat er wat anders speelt, maar weet niet wat. Ik weet niet meer wie ik het vragen kan... als ik naar de huisarts ga, komt er dat hij het niet weet en op informatie uitgaat... die belt hij dan keurig door, maar mijn klachten blijven.. en bij dr.Knibbeler kan ik ze pas over 3 weken kwijt. Maandag moet ik naar van Bebber, maar voor iets anders dan een opkomend oedeem links...ik wilde echt dat alles nu eens over was.. dat ik weer gewoon Frieke kan zijn, zonder al die dingen die er bijkomen.. ik snap je helemaal hoor Trudie.. soms lijk je enkel uit kommer en kwel te bestaan, dat is gelukkig niet zo, maar kwaad ervaart sterker dan goed ....je herinnert je iets slechts eerder dan iets goeds en zie maar eens naar het nieuws: er worden bijna alleen maar negatieve dingen uitgezonden.. dit bij elkaar genomen zie je wel dat het moeilijk is om positief e blijven.. een half vol glas te houden.
Vandaag heb ik er in ieder geval moeite mee..slecht geslapen, jeuk, een weinig effect scorende drainage, en jawel spontaan blauwe vingers en tenen.. de ene keer allemaal, maar dan weer 2 links en 4 rechts...echt koud zijn ze niet...daarna verkleuren ze rood en worden gevoelig tot en met...

Ik heb inmiddels wel de verwijskaart voor een TEK (therapeutische elastische kous), ik heb al gebeld maar degene die ik hebben moest was er niet.. ze belt terug...wanneer weet ik niet...Janneke was op de koffie en Evelien kwam ook nog even langs.. de dames kregen "strijd" over weet ik veel, dus Evelien peert er tussen uit.. ik ben te lamlendig om daarop te reageren, dus ik doe dat ook niet...maar dit helpt ook allmaal niet mee..

Het blijft hier miezeren.. niks geen leuk weer.. je wordt er ook druilig nat van....ik ga maar voor een kopje thee.. wie weet wat voor wonderen dat teweeg kan brengen..

fijne dag verder
grts

1 opmerking:

  1. Ja dat was nu precies wat ik bedoel. Het lijkt mij datje je identiteit een beetje kwijt raakt met zo'n ingrijpende ziekte als kanker nu eenmaal is. Volgens mij ben je in hoofdzaak kankerpatiente en het lijkt me dat je soms denkt dan, heee IK ben er ook nog....ergens? Ik hoop nou maar eens dat je wat antwoorden krijgt, volgens mij als je iets kan benoemen kun je er beter mee omgaan. Die meiden , ach dat komt wel goed, die hebben ook stress. Het is moeilijk voor jullie allemaal, knuf: Trudie

    BeantwoordenVerwijderen