.

.

zondag 12 oktober 2008

Witlof met honing en geitenkaas uit de wok

MENU
- gegrillde filetlapjes
witlof met honing en geitenkaas uit de wok
gebakken krieltjes klaargemaakt in de actifry
- hopjesvla met mandarijn

Begin dit menu met datgene wat de langste tijd nodig heeft.. het vlees is echt zo klaar.. daar kun je bijna op wachten.....

gegrillde filetlapjes:
Ingrediënten:
2-3 mooie filetlapjes

Voorbereiding:
Dep de lapjes droog met keukenpapier, bestrooi ze met peper en zout
breng wat olie aan op de lapjes
Zet je grillplaat aan op de hoogste stand
Verwarm de borden voor

Bereiding
Bak de lapjes ongeveer 2 minuten aan elke kant, dan zijn ze roze. Je weet dat door even op het vlees te duwen.. een beetje weerstand geeft aan dat ze goed zijn... ben je te ver dan heb je heel veel weerstand, is het vlees te rauw dan heb je heel weinig weerstand.


Witlof met honing en geitenkaas uit de wok:

Ingrediënten:
2 struikjes witlof
1 el vloeibare honing
peper
zachte geitenkaas

Voorbereiding:
Snijd het kontje van de stronken witlof, deel de stronken in vieren en haal de bittere stukken eruit, haal de blaadjes los
Verkruimel de geitenkaas in een bakje
Zet een wok op het vuur om warm te worden

Bereiding:
Verhit wat plantaardige olie in je wok
Roerbak hierin de witlof
Voeg na 3 minuten de honing toe, blijf roerenbakken
Strooi daarna de geitenkaas erover, even laten smelten
Bestrooi met wat versgemalen peper

even een aanpassing: bovenstaand gaat natuurlijk prima maar ik heb vandaag een andere variant geprobeerd... wel de witlof roerbakken en de honing toevoegen... maar de geitenkaas pas toevoegen als de pan van het vuur is.. zo blijft de geitenkaas echt aanwezig en "verdwijnt" hij niet gesmolten in de honingsaus. De structuur van je witlofschotel is zo lekkerder......
Je kunt natuurlijk ook de geitenkaas pas aan tafel naar smaak toevoegen...


Als je wilt kun je ook ham aan dit gerecht toevoegen. Die bak je eerst wat op voordat je hem bij de witlof gooit.


Serveertip
Haal de warme borden te voorschijn, schep daarop wat geroerbakte witlof en leg het gegrillde filetlapje ernaast. Lekker met gebakken krieltjes.



eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. zag je al een paar keer reageren op miekes blog en kom nu ook maar es zelf een kijkje nemen...
    mmm, krijg wel honger als ik je postje lees! witloof, zowat mijn lievelingsgroente, ga ik zeker es uitproberen!
    lees ook dat je remedial teacher bent... werk zelf als psychologe in het volwassenenonderwijs en kom daar heel veel mensen tegen met leerstoornissen en leerproblemen...
    en lees tenslotte dat je nog midden in je K-gevecht zit! ik ben ook lid van de 'family' maar wel al aan het 'herstellen', al gaat dat soms trager dan ik zou willen :-(

    wens je nog veel sterkte bij je 'traject' en blijf maar lekker koken, het zijn de kleine dingen die je recht houden hé!
    tricky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ojee dat herken ik hier wel,bureaucratie op en top is hier het uwv voor het woon werk verkeer,hebben ze toegezegt duurt het nog weet ik hoelang er er rond is welke taxi ik nemen mag en ik wil zo graag...laat vandaag me TL maar bellen denk ik.

    Ik ga straks ff updaten maar eerst naar de HA en boodschappen doen.

    BeantwoordenVerwijderen