.

.

dinsdag 21 oktober 2008

Pannenkoekentaart

Hier een heel eenvoudig recept voor een pannenkoekentaart. Zowel een hartige als een zoete versie. Snel klaar en zo duur als je zelf wilt....

Benodigheden:
1 pak pannenkoekmeel
melk
zout
wat olie of gesmolten boter om in te bakken
eieren

Voor de vulling:
zoet: wat je in huis hebt aan zoetigheid: suiker, hagelslag, pasta, jam, stroop, boter, pindakaas... of wat je eters lusten
hartig: wat je aan huis hebt aan hartigheid: komkommer, soorten kaas, tomaat, smeerkaas, zout en peper, augurken, chutney's, fruit, tomatencurry, mayo of halva, kipfilet, rookvlees... noem maar op
Zorg er alleen voor dat het niet teveel wordt.. dat is ook niet lekker.. je kunt ook bijvoorbeeld met twee of drie dingen afwisselen.. enne laat de keus niet helemaal aan je kinderen over........

Bereiding pannenkoeken:
Maak het beslag zoals aangegeven staat op het pak. Als je het beslag klaar hebt, laat jet dan even een paar minuten rusten. Ik meng dan daarna altijd wat olie in het besalg. Zo hoef ik nooit olie in de pan te gebruiken. Nou ja enkel bij de eerste pannenkoek..... bak je pannenkoeken en houdt ze warm in een warmhoudschaal of boven een pan water. Zorg er wel voor dat je koeken niet vochtig worden want dan zij ze drellerig en niet lekker meer

Bereiding taart:
Leg de eerste pannenkoek als bodem op een voorverwarmd bord. Smeer over de koek je vulling. Leg een volgende pannenkoek daar weer op. Smeer een andere vulling. Doe dit net zolang als je wilt. Ik heb geleerd dat 5 pannenkoeken met vulling meer dan zat zijn voor een pannenkoektaart. Sluit de taart af met een pannenkoek (de 6de dus).
Strooi als topping over de laatste panenkoek bij een zoete taart bijvoorbeeld poedersuiker.. je kunt ook toefjes slagroom toevoegen... laat je fantasie of die van je kinderen maar op de loop..
Bij een hartige taart kun je afsluiten met geraspte kaas of iets anders wat je lekker vindt. Heb je geen sla of zoiets als vullig gebruikt dan kun je ook weer gratineren in de oven.. dat kan met de zoete taart ook, maar wordt, heb ik uit ondervinding, eerder een kledderzooi dan het wat toevoegt..

Serveren:
Snijdt met een scherp met de taart in punten van boven naar beneden. Zo krijgt iedereen een stuk waarop alle vulling zit. Lekker met een beker melk of als het feest is een glas limonade /wijn

Eet smakelijk.. ik weet zeker dat zelfs kant en klare pannenkoeken zo lekker smaken.. maar het haalt het niet bij verse zelfgebakken.. en ach.. daar ben je toch in een kwartier mee klaar..


1 opmerking:

  1. oooo lekker mmmm water loopt me in me mondje .
    Lekker al die recepten hebben we in ieder geval wat te doen bij slecht weer dagen:)dank je wel lieverd.

    Ben je nog zo moe?
    kus Gisella

    BeantwoordenVerwijderen