.

.

dinsdag 21 oktober 2008

Havermouttruffels



Havermouttruffels
Informatie:
snel klaar, gemakkelijk, goedkoop, leuk om met kinderen te maken

Ingrediënten:
50 g vlugkokende havermout.
40 g poedersuiker of heel fijne basterd.
1 zakje vanillesuiker
75 g boter.
2 el cacaopoeder.

Bereiding:
Maak de havermout fijn met een deegrol of maal ze in een foodprocessor. Even zo goed kun je ook met wat grovere stukjes havermout werken.. dat geeft wat extra bite.. kinderen vinden de versie met fijngemalen havermout vaak het lekkerste.

Doe je gemalen hevermout in een kom. Roer er de poedersuiker en de vanillesuiker doorheen. Poedersuiker kun je heel gemakkelijk zelf maken van kristalsuiker. Wij deden dat vroeger altijd in een oude elektrische koffiemolen, maar tegenwoordig gaat het prima in een klein foodprocessoretje.

Roer de boter of margarine tot room in een verwarmde kom (au-bain-marie)
Voeg het mengsel van havermout en suiker toe.
Maak en soort soepballetjes van dit mengsel.

Zeef wat cacaopoeder op een plat bord en rol hier je balletjes door. Laat ze tot de volgende dag opstijven en rusten. Dan zijn ze het lekkerste..

Maar dat is vaak moeilijk dus als je dit recept met kinderen maakt is het iets wat je wat laat in de middag of na het avondeten kunt doen.. dan kunnen de truffels in de nacht opstijven en rusten...

Smul ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten