.

.

maandag 27 oktober 2008

kip-mandarijnen taart

Een hartig zoete taart die veruit favoriet was bij mijn kinderen zo'n 20 jaar geleden... zij hielden niet van quiche lorraine of andere gevulde taarten. Dus maakte ik lelke keer speciaal voor hen deze kip-mandarijn taartjes.

Benodigheden:
springvorm of ander bakvorm. Tegenwoordig zijn er van die heel handige siliconen bakvormen waar je gemakkelijk je gerecht uit kunt halen. Ook in wat kleiner formaat zodat je voor ieder een eigen taartje kan maken als je wilt.....zelfs met eigen ingrediènten.


Ingrediënten
1 blikje croisantdeeg of 1 pakje hartige taart deeg (diepvries)
200 gram kwark
3 eieren
200 gram kipfilet
1 blikje mandarijnen
2 eetlepels bakgember (kan ook zonder)
zout, peper, olie

Voorbereiding:
Strooi wat peper en zout over de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze in een beetje olie gaar en lichtbruin. Laat de filet afkoelen.
Draai het blikje mandarijnen open en giet het vocht eraf.
Breek de 3 eieren in een kommetje en sla ze los.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Haal de croisantdeeg uit het blik en rol ze uit. Bekleed je bakvorm met het deeg. Prik gaatjes in je deeg. Vul je vorm met bakknikkers of gedroogde erwten (blindbakken). Ik leg er altijd bakpapier tussen, dan kun je je blinde vulling gemakkelijker verwijderen. Bak je deeg met blinde vulling voor in een oven van 180 graden hete lucht ongeveer 10 minuten. Haal dan de blinde vulling eruit en laat je bakvorm met voorgebakken deeg op een rooster rusten.

Bereiding:
Meng de kwark met de eieren tot een luchtig beslag. Voeg nog wat peper en zout toe. Meng de afgekoelde kipfilet met de bakgember. Voeg hieraan de uitgelekte mandarijnen toe. Je kunt natuurlijk ook ander fruit nemen. Ananas bijvoorbeeld of kiwi of... nouja vul zelf maar in..
Verdeel het mengsel over de deegbodem en giet het beslag erover. Bak de taart in een voorverwarmde over 180 graden hete lucht in 50 minuten af. Wordt de bovenkant van de taart te donker, dek deze dan af met bakpapier of alufolie. Pas op als je kleine taartjes maakt moet je te baktijden aanpassen.

eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten