.

.

dinsdag 14 oktober 2008

gebakken mosselen

Ingrediënten:
200 gram gekookte mosselen (vers of uit de diepvries)
een flesje bier
een paar lepels bloem
1 prei
1 ui
4 worteltjes
wat selderijblad
plantaardige olie om in te bakken
zout en peper naar smaak

Voorbereiden
Kook of ontdooi je mosselen of als je gekookte mosselen hebt gekocht: haal ze uit de verpakking en haal de slechte eruit.
Haal bij verse mosselen de mosselen uit hun schelp en laat ze afkoelen.
Was alle groentes
Snijd de ui in halve ringen, de prei in ringetjes, de worteltjes in kleine blokjes, en het selderijblad in kleine stukjes. Bewaar het even in een schaaltje.. het mag door elkaar.

Bereiden
Zet een pan op het vuur, laat hem warm worden en doe er wat olie in.
Maak van de bloem met het bier een wat dikker beslag.. ongeveer net als pannenkoekbeslag, laat het even staan en dompel dan de mosselen er in.
Deze krijgen nu een mooi deegjasje.
Als de olie goed warm is, breng dan de mosselen (niet alles tegelijk) in de pan en bak ze rondom zodat ze aan alle kanten een bruin "korstje" hebben.
Haal de klare mosselen uit de pan en laat ze op wat keukenpapier uitdruipen.
Verwarm in een wokpan wat olie en roerbak hier in je gesneden groentes. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Breng nu je gebakken mosselen in de wokpan en laat ze onder voortdurend omscheppen warm worden.

Serveren:
Haal de warme borden uit de oven, verdeel je mossel gerecht over 2 borden en leg er wat aardappeltjes naast. Frites zijn ook lekker.
Opdienen met wat mosterdsaus.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten