.

.

zondag 28 september 2008

van alles wat

Het is onvoorsstelbaar maar ik heb gisteren zowel boodschappen gedaan (samen met Tonny natuurlijk want autorijden doe ik - nog - niet) én ik ben even een klein uurtje naar het feestje van Timmy's vader geweest... hij werd 50 jaar. Tussendoor kwamen Magda en Berry nog op bezoek met Joris, belde Mardien en mijn moeder....dus een hele drukke dag.. en ik ben hem goed doorgekomen....

Enkel de misselijkheid blijft... mijn maag komt wel omhoog maar geen gebraak gelukkig.. de pijn is onder controle met paracetemol met coffeïne.. ja rotzooi natuurlijk maar ik slik die alleen 's avonds en 's nachts.. en de rees heb ik nog steeds onder controle met diarree-remmers... nu heb ik nog anti braaktabletten natuurlijk waar ik wel misselijk van word, maar dat bestrijd ik wel weer met kamille thee.

Coralie ik spoel en spoel en poets en poets me het laplazerus:), maar tegen de bultjes in mijn mond helpt niets meer... mijn slijmvlies van darm, mond en ogen is naar de knoppen en herstelt zicht te weinig in zelfs de drie herstelweken die krijg...ik hoop echt dat die 75% AC wel helpt tegen de bijwerkingen en om het herstel naar 2 weken terug te brengen en te zorgen dat het ook allemaal herstelt...

Nee die toei is al weg hoor Coralie... allemaal verwassen, gaten erin.. niet eens meer geschikt voor hergebruik.. het zijn maar hemdjes en truitjes voor eronder... de te grote broeken en bovenkleding heb ik vorige week weggedaan naar ontwikkelingshulp.. die centimeters krijg ik er echt niet meer bij hoor...ik heb mijn eetpatroon al eerder veranderd dan ik met de chemo begon.. via
valt af

Fijn dat je weer heelhuids terug bent Annie, ik miste je al:) alles in orde? ook met Bart?..was het gezellig??
En hoe was de ligggingsscan van Deb, Trudie.. nee.. ik heb er ook nog nooit van gehoord... bij Janneke en Timmy wil het nog steeds niet lukken... ze zijn al bezig met de voorbereidingen van IVF... tja als de zwemmers er niet komen, dan moet je wat anders hè.. wachten op een toevalstreffer willen ze niet meer.. Janneke wordt volgende maand 29 jaar.. dus ze is 30 of ouder als ze moeder wordt..

Tja Nonny.. die bijwerkingen.. de één fiets overal flierefluitend door (dat was dus ook mijn plan) en de ander heeft soms of zelfs altijd prijs (dat is dus ook mijn resultaat)... maar ze houden vanzelf op als de chemo stopt:)
Ik moet eigen lijk een nieuwe bril laten aanmeten.. met deze kan ik niet lezen en dat is erg lastig.. maar dat aanmeten hoef ik nu ook niet te doen.. dus ik mag me zeker nog een half jaar zo redden..

Wat goed van je Klaar... ik weet zeker dat je een keitutor bent.. enne gewoon vertrouwen en positief benaderen .. dan komt het alemaal prima in orde.. goede zet van Nonny en de anderen.. ik merk wel dat alles gewoon goed gaat ondanks mijn afscheid van mijn kindje:)

Zoals jullie zien gebruik ik alle ooit gekregen tags nog steeds... dat is leuk om hier te doen...
Fijne zondag allen.. en doe geen dingen die ik ook niet zal doen.. oja een klaartje maar weer voor de verandering: "ik zag vanochtend de witte roos tegen clair aan weer in bloei staan... mooi gezicht zo in het ochtendlicht met herfstdraden erover"

en ik eet vandaag gegrilde biefstuk met geroerbakte spinazie.. teminste dat is het plan


5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt weer als de Frieke die ik ken, veel praatjes en klets, gelukkig zei ze uit de grond van haar hart!!!!!!!!! De liggings echo wordt morgen gemaakt en is om te zien of ze thuis mag bevallen. In geval van stuit kan dat niet dus. Jammer voor Janneke, ja Deb is ook 30 en haar klok klingelt al een paar jaar, geen houden meer aan. Ik hoop zo voor Jannes dat het gaat lukken. Het is een hele weg om te gaan zo'n ivf. Zo te merken helpt het wel de 75 % regeling, misselijk was je toch al. Meid ik ben zo blij met dit dagboekje, je klinkt als herboren!
  Dikke knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zoals je nu schrijft:) en nu hopen dat het zo blijft.

  Pfff traject IFV is niet makkelijk...hopelijk kunnen ze over een aantal jaar toch een uk in hun armen houden..Zou zo super zijn..

  Een hele fijne zondag meis wij eten soep met brood mmm,lekker makkelijk want Jacob moeten we halen van de zorgboerderij en anders word het zo laat.
  knug Gisella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frieke,

  Ik hoop dat die 75% chemo helpt. Minder misselijk. Fijn dat je lekker een wijntje mag pakken, dan kun je toch nog soms genieten van de goede dingen in het leven.
  Ik hoop dat je dochter met IVF snel zwanger kan, mag worden. Zo'n kleintje is ook wel leuk voor oma's ;)
  Heel veel sterkte en hopend op het overgaan van de misselijkheid.

  Groetjes en aan je denkend Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, alles klinkt wel weer stukken positiever gelukkig.

  Frieke, misschien heb jij afscheid genomen van jouw kindje, maar vergeet niet dat het kindje nog steeds met je verbonden is he.

  Inderdaad loopt het lekker op de groepen en dat is toch goed nieuws he. Stel je voor dat wij er 'n zooitje van zouden maken :)

  Hoop dat het voor Janneke toch nog gaat lukken want als je zo'n grote kinderwens hebt dan is het ontbreken daarvan echt niet fijn. Nou meis, ik ga er nu 1tje op jou drinken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Frieke,
  Wat klink je heerlijk positief meis. Echt heel fijn om te lezen!!

  Wees maar gerust ook wat je kindje betreft, dat wordt goed gekoesterd door Nonny, trudie en Annie..
  en jij blijft toch altijd diegene die dit kindje op de wereld gezet heeft.
  hopelijk gaat het je dochter ook lukken, al is het met ivf. Ik duim ervoor!!

  en nu ga ik pitten, tis weeral laat genoeg.
  Knufke, Klaar

  BeantwoordenVerwijderen