.

.

vrijdag 26 september 2008

3de kuur gaat door

maar niet helemaal.. voor 75%.. dit om de bijwerkingen te verminderen. Ook mijn arts vond dat ik echt in de prijzen was gevallen.. zoveel bijwerkingen na slechts 2 kuren.. dat wilde ze voor me oplossen door nu maar een 75% kuur te geven .. en dan afwachten wat dat doet..de pijn in borst en oksel moet ik gewoon blijven bestrijden met paracetemol en voor 's nachts paracetemol met codeïne. En ik mag gewoon doorgaan met de diaree remmers zoals ik doe.. en ik kreeg de boodschap om zodra ik bijwerkingen had de SEH te bellen. En niet zoals in het boekje staat de huisarts. Dat wordt nu in het boekje veranderd. Want zegt Knibbeler: "Wij zijn verantwoordelijk voor bijwerkingen bij de chemokuren en niet de huisarts". En daar heeft ze gelijk in.
Dat ik geen lenzen in kan is ook een gevolg van aantasting van het slijmvlies.. logisch.., daar heb ik helemaal niet bij stil gestaan... Dat je oogbol ook opgebouwd is uit slijmvlies. Net zoals de bultjes in mijn mond en gevolg is van de chemo en de diarree.. allemaal slijmvlies....
Ik hoop dat het zich gaat herstellen ..de bloedwaardes waren gisteren weer goed.

Het is bami geworden gisteren, met jawel verse ananas. Ik hed genoeg gemaakt voor twee keer dus vandaag ook bami.. ik vind dat lekker genoeg om twee keer achter elkaar te eten.. vandaag wat groentes erbij en klaar zijn we...als ik al kan eten want ik weet natuurlijk nog niet wat die 3de chemo gaat doen..

Ik kreeg gisteren ook wat hemdjes binnen.. gewoon lekker makkelijk via wehkamp en niet duur..dus alle te grote, verwassen en oude toei kan lekker weg... dat is het eerste... ik moet nieuwe broeken ook, maar die wil ik zelf shoppen.. en daar moet ik echt wat beterder voor zijn. Gisteren was ik echt op na ziekenhuis en Makro voor een nieuwe pas voor Tonny en wat wijnen... die heb ik lekker op voorraad en mag ik gewoon met chemo en al drinken van Knibbeler...lekker Californische zinfandel, zinfandel rosé en chardonnay... ja ik weet het wel......

Dat een wereld klein kan zijn.... gisteren kwam ik in het ziekenhuis Coralie tegen.. zij sprak mij aan, vroeg of ik de Frieke was die het weblog schreef en vertelde dat ze elke keer mijn blogje leest.. als lotgenoot... toeval bestaat niet hè.. Dankjewel meid voor de lovende woorden enne.... we gaan ervoor hè.. zeilend op de wind van vandaag.....

Ik ben net terug.. ik kreeg een liter extra vocht toegediend dus een uur langer.. maar ik kreeg ook te eten... ik was al misselijk bij het innemen van de eerste Emend, een middel tegen misselijkheid... dat is niet meer weg gegaan... maar wie weet...ik lag in het begin wel gezellig.. er was een man met twee begeleiders bij hem... we hebben gewoon leuk gekletst.. maar ja dat was over op een gegeven moment.. en lag ik alleen... geen andere klanten op de chemokamer... gelukkig had ik mijn mp3 speler bij.... dus ik heb weer wat verder geluisterd naar mijn boek.. nog steeds De Heks van Portobello. En nu ga ik even wat liggen denk ik

fijne dag
grts

6 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het beter gaat met 75% meiske. Fijn ook dat er een logische verklaring is voor je klachten, je bent er niet door vanaf, maar het lucht toch op. Toeval bestaat zeker niet, lotgenoten heb je altijd, enkel kom je ze bijna nooit tegen en kennen ze je niet. Het is wel apart hoor!
  In de prijzen gevallen, nou kunnen ze daar niet een leuke troostprijs bijdoen dan? Lekker, nieuwe kleertjes, je voelt je altijd beter met iets nieuws aan, ik wel tenminste. Meidje geniet van je wijntjes en ik hoop dat je er beter door komt nu dan. Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte hoor, hoop dar de misselijkheid wat afzakt nog. Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Frieke,

  Hoe is ie?
  Heb je nog een beetje kunnen genieten van het mooie weer vandaag?

  Ja, die bultjes (aften) in je mond zijn heel vervelend. Goed poetsen na het eten en tussendoor vaak spoelen met gewoon water.
  En die brandende ogen, ook heel vervelend, maar geloof me als de chemo's voorbij zijn, gaan al die vervelende bijwerkingen ook weer over.
  Dus we gaan ervoor toch!

  Leuk om mijn naam in jouw blog te zien en nog goed geschreven ook!
  Gisteren heb ik geprobeerd om een reactie te plaatsen, maar is niet gelukt, ik probeer het daarom nu anoniem en zal eens her en der informeren hoe ik dit moet gaan aanpakken.

  Donderdag was het best druk op de chemokamer. Ik had een sudokootje en het tijdschrift Allerhande meegenomen maar ze zijn mijn tas niet uitgeweest. Iedereen had wel iets te kletsen, dus die 3 uurtjes waren zoweer voorbij.

  Ik hoop dat je niet al te misselijk bent en dus toch van je lekkere bami hebt kunnen genieten.
  Als ik jou verhalen zo lees, ben jij net zo'n lekkerbek als ik.
  Daarom meis doe die "oude toei" nog maar niet weg, want mijn ervaring sinds de vorige chemo (24 april) is dat er weer een aantal kilootjes bij zijn.

  ik wens je een fijn weekend, geniet maar lekker van het mooie weer en
  WE GAAN ERVOOR, TOCH.
  groet,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Frieke

  Ik ben weer een tijdje niet op je blog geweest vanwege mijn vakantie en deze week kwam het er gewoon niet van, lekker hoor Bami meer met verse ananas ken ik niet maar ik ben dan ook geen keukenprinces lol, gelukkig dat je 3de kuur toch door is gegaan en je niet hoefde te blijven, vervelend al die bijwerkingen maar je weet nu in ieder geval waarom, hou je goed hé

  Knuf Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Frieke
  Lijkt me wel beter even op 75%.
  Ik hoor inderdaad veel van die bijwerkingen, mijn schoonzusje kan haar lenzen ook niet meer in sinds haar chemo. Jammer dat ze zulke dingen gewoon niet op papier hebben staan he.
  Bami is altijd lekker, ananas of ikzelf 'n banaantje is er altijd wel lekker bij.
  Wehkamp kan heel fijn zijn hoor, heb zelf gisteren toevallig broek van ze binnen gekregen en hij zit verrekte lekker :)
  Je wijntje heb je dubbel en dwars verdient dus geniet er maar lekker van hoor!
  Toeval bestaat volgens mij niet, je treft vaak de juiste mensen op het goede moment.
  Nou meis, hou je haaks he. Hoop dat je toch van e mooie momenen blijft genieten.
  liefs ikkes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Frieke,
  Ben ik weer. Tijdje weggebleven, we waren op vakantie naar Turkije.
  Ik kan weer komen bijlezen en je een hart onder de riem steken.

  Wist je dat ik door Nonny uitgenodigd ben om tutor te worden in de tubelessengroep? Kvind het heel erg spannend, maar een hele eer dat Nonny mij daarvoor vroeg. Ik doe mijn best om het zo goed mogelijk te doen.

  Zet em op meid, khoop dat de pijn in je oksel snel beter wordt. Jammer dat je van die chemo zoveel bijwerkingen hebt.
  Geniet van de kleine dingetjes in het leven en van je glaasje wijn en khoop dat het beter gaat met die 75% meis..
  Dikke knuf, Klaar

  BeantwoordenVerwijderen