.

.

vrijdag 21 maart 2008

Uitzaaiingen

Ik kreeg vandaag, op Goede Vrijdag en de verjaardag van mijn moeder- ze wordt 77 jaar vandaag- de uitslag van het lymfeklieronderzoek (poortwachterklier). Deze uitslag was niet goed. Er zijn uitzaaiingen gevonden. Gelukkig niet groot: 0,4 cm. Het gevolg is wel dat alle borstlymfeklieren rechts worden verwijderd. Dit gaat in week 14 gebeuren.. dus niet in de week na Pasen maar de week daarna.
Donderdag 27 maart weet ik de operatiedatum en de rest. Want dan heb ik een afspraak met de mammacareverpleegkundige. Deze stond al gepland om het te volgen traject te bespreken, maar nu komt er een kionkje in de kabel en gaan we het hebben over wanneer er weer geopereerd gaat worden en wat dan.
Het wordt een ziekenhuisopname van 2 dagen, zoveel heb ik al begrepen. Het enige wat ik nu verder nog weet is dat ik daarna chemo krijg en geen bestraling zoals aanvankelijk was gepland.
De lymfeklieren van de rechterarm worden overigens ongemoeid gelaten. Lekker geen dikke arm.

Ik vind dat het hiermee maar afgelopen moet zijn. Op deze uitslag had ik niet gerekend. Maar het is niet anders. Ook nu ga ik er weer voor……zeilen op de wind van vandaag hè.. Ik wil dit liedje van Purper(Frans Mulder) eigenlijk hier laten horen , maar ik ben er nog niet uit hoe..


1 opmerking:

  1. inmiddels is het met behulp van Klaar gelukt.. ik heb een filmpje van you-tube doorgelinkt waarop Jos Brink met Frans Mulder zeilen op de wind van vandaag zingen...

    BeantwoordenVerwijderen