.

.

vrijdag 22 mei 2015

Linken, veel linken

Ik las vandaag bij haar over een PLOG, een woord wat ik niet kende en nog nooit ergens gezien had. Dus, ik niet te flauw, even opzoek. Nou dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Maar uiteindelijk heb ik toch gevonden wat ermee bedoeld wordt. Twee dingen eigenlijk. Het is in beide gevallen een samentrekking van Photo-Log

  • Elke dag één foto op een log met een enkel woord
  • Elke dag meerdere foto's op een log met wat meer woorden
In beide situaties is het hoofdbestanddeel foto's. Hier staat een goede omschrijving. Hier een wat uitgebreidere.

Er zijn legio bloggers die hier aan mee doen. Ik zag het weblog van haar die bijna elke dag een foto wegzet. En zij maakt een plog met meerdere foto's. Niet dat ik nu al deze weblogjes en fotologjes volg (en er schijnen ook v-logjes te zijn: juist ja video logjes) maar met een zoektochtje via google kom je er tegen.

Ik schakel google heel vaak in als ik ergens het fijne van wil weten. En via het ene kom ik weer op het andere. Ik heb net iets gelezen over het doppler effect. Heel interessant en ontzettend Aha-erlebnis.....Allemaal ooit opgeslagen kennis en weetjes die weer naar buiten komen als je er iets over leest. Of als je in je hoofd alle laatjes probeert open te trekken. Daar ben ik mee bezig op mijn andere weblog Een kopje thee...? waar ik een poging doe om de opdrachten van Freewriten, Dagelijkse Praktijk van Marjon Sarneel. Haar handige (gratis) boekje over freewriten vind je hier. Daarin wordt het nut van freewriten uitgelegd, maar ook de techniek. En wil je meer dan kan je altijd bij OSMS terecht.....

De opdrachten aan elkaar knopen tot een logisch verhaal kost me heel wat kruim. Ik ben momenteel zelfs de weg in het verhaal een beetje kwijt. Maar dat komt vast weer goed.  Ik wil dat het een lekker lezend stuk wordt.Misschien dat ik even een inzichtkaart trek om me op weg te helpen...Dat kan online , maar ik pak liever mijn eigen deck uit de kast. Ik heb deze ooit jaren geleden gekregen van een fijne leerling en er nooit veel gebruik van gemaakt. Ik pakte liever de engelenkaartjes of een tarotdeck. Maar op de een of andere manier moet ik nu deze kaarten gebruiken.Het gebruik van inzichtkaarten en het effect wat ze kunnen hebben berust op het principe dat er geen toeval bestaat. De getrokken inzichtkaart zal, volgens de wet van de synchroniciteit,  op dat moment in je bewustwordingsproces van belang zijn.

Mijn kaart van vandaag:
 Inzicht zonder handeling
 brengt geen verandering!

En daar ga ik eens even over nadenken!

2 opmerkingen:

  1. Wat op de kaart staat klinkt heel zinnig, ga ik ook over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ook wel één om diep over na te denken. Inzicht zonder handeling brengt geen verandering... Ik ga er ook eens over nadenken. Deze kan op dit moment heel wat betekenen in mijn leven.

    BeantwoordenVerwijderen