.

.

maandag 27 april 2015

Zakken en tassen

Op de een of andere manier komt het er even niet van. Wat niet, hoor ik je vragen.... nou op mijn weblog iets neer kladderen. Oja, er gebeurt genoeg. Dat is het punt niet. Maar als ik in een boek gevallen ben, gaat de rest aan me voorbij. Ik luister ook naar een boek hè... en ik kan die twee dingen: schrijven over iets en luisteren naar een verhaal niet tegelijk. Ik kan wel aantekeningen maken over iets wat ik hoor.. dat is geen punt, maar een volledig ander ratelstukje neerzetten dan datgene wat ik hoor.... nee, dat gaat me te ver. Ik betwijfel overigens of ik dat vroeger kende, toen ik nog jong ( de gulden van hout, de mannen van staal en de vrouwen voor fok en aanrecht) was.

Gisteren heb ik me voordat mijn naaimachine de brui er aan gaf, een paar broodzakken gemaakt van een nieuwe sloop. In tegen stelling tot het plaatje hier naast heb ik gewone witte zakken van een witte sloop gemaakt. Ik had van twee de naden dicht toen mijn naaimachine eerst op hol en daar na als een dood paard neerviel. Metaforisch gesproken dan toch. Gelukkig kon hubby hem weer tot leven wekken. Maar niet mijn zin om de zakken af te maken. Dat zal een klusje van vandaag of morgen zijn.

Broodzakken ja. Ik loop elke keer tegen de moeilijkheid aan om eigengebakken brood en broodjes te bewaren. Een plastic zakje voel doet niet echt en papieren zakken heb ik niet. Niet van die grootte dat er gebakken broodjes in kunnen, in elk geval. Daarom even door het goede trouwe internet gebladerd en voilà: volop te koop. Alleen niet precies wat ik wilde. Daarom heb ik verder gezocht en kwam ik een site tegen waar ze van spijkerbroekpijpen broodzakken maakten.  Tja, en dan kom je vanzelf op van een sloop een broodzak maken.  Ik ben benieuwd of ze doen wat ik wil: brood bewaren zonder dat het keihard en taai wordt. Doen ze dat dan maak ik ze wel goed. Die zak die ik nu in gebruik heb, is eigenlijk veel te lang, en er zitten nog geen knooplinten om. Ik heb hem gesloten met een plastic clip.

Doordat er steeds minder plastic tasjes gebruikt (gegeven) worden, slinkt mijn plastic tassen voorraad zienderogen. Dat is niet erg, alleen lastig als mensen dingen komen ophalen zonder zelf een tas mee te nemen. Ik ben een voorstander van stoffen tassen. Maar niet van die oude linnen tasjes waar nauwelijks iets in kan. Er moeten wel boodschappen in kunnen. Dus van de week was ik even bij de ALDI en jawel daar hadden ze de oranje Be Cool boodschappentas. Nodeloos te zeggen dat ik er één heb meegenomen:)

2 opmerkingen: