.

.

woensdag 24 december 2014

De laatste loodjes

Afgelopen maandag flink mee zitten zwijmelen met een film uit het stenen tijdperk: The sound of Music. Het is een verhaaltje van niks, maar de liedjes.... echte evergreens:) Iedereen kan ze mee zingen al dan niet met lalalalala....

Het was de enige film tot nu toe die ik kon zien. Want de rest van de televisie staat, als mijn man thuis is, in het teken van darten. Ach... als ik wil kan ik via mijn tablet ook film kijken, maar dat is toch anders.

De laatste kerstkaarten zijn vanmiddag op de bus gedaan. Bij de buren. Gelukkig had ik hulp van Dean. Heel gedreven stopte hij elke kaart in de gleuven. Met de ene had hij wat meer moeite (door de borstels) dan met de andere. Maar ze zijn bezorgd. En natuurlijk moesten toen onze kaarten opgehangen worden. Boven op de trap, want het opstapje was te laag, werd kaart na kaart met een kerstknijper op een draad geklemd. Fijn, zo'n grote hulp!

Ik ben verschillende recepten aan het bekijken om de gourmet met 2de kerstdag aan te kleden. Ik heb een pavlova met gekarameliseerde appels gevonden. Maar ik maak hem met mascarpone in plaats van met slagroom. Tenminste dat denk ik.....en of het dan nog een pavlova is??
Natuurlijk maak ik ook de aardbeienkerstmannetjes. En ik denk aan iets met kaas: geitenkaas met honing, kruidenkaas, en brie.

Ik weet nu al dat ik weer teveel in huis heb gehaald. Zoals altijd, Maar op de een of andere manier kan ik in de winkel geen keuze maken. Het is ook allemaal zo lekker.
Gelukkig heb ik afnemers voor mijn overschotten. Nee, niet de voedselbanken, maar moeder en dochter. En anders hebben we 3de kerstdag toch weer feest.

Fijne dagen


4 opmerkingen: