.

.

vrijdag 30 november 2012

Lichaamstemperatuur

Gewoon even een vraagje.. waarom blijft mijn basaal temperatuur zo laag... ik zit nu al meer dan een week tegen de 35.0 aan en begin deze week was het zelfs precies 35.0 Het gevolg is dat ik me rot voel, koud en zei ik al koud... maar met teveel kleding aan zweet ik de laagjes uit:) dus dat is ook geen optie... en ondertussen blijft mijn temperatuur onder de 36 graden.

 Als ik op Wiki lees valt het allemaal nog al mee... 35.8 - 38.0 is normaal.. alleen zit ik meer onder de 35.8. De oorzaak? Beats me... waarschijnlijk toch een traag werkende schildklier.

 Kijk voor ik ziek werd vorige week, wist ik van gekkigheid niet wat ik moest aantrekken.. zo warm had ik het alsmaar. Waarschijnlijk het gevolg van de reactie van mijn lichaam op de Tamoxifen. Dit heb ik namelijk al een hele tijd:).....en mijn temperatuur was normaal 36.8 gemiddeld. Maar nu blijf ik het koud houden, ondanks de Tamoxifen.

 Momenteel griezel ik van koffie, chocolade en melk. Aan een wijntje hoef ik ook niet te denken, evenmin als aan iets gebakkens. Hoewel ik gisteren een frietje uit de ActyFry heb gegeten wat niet zo erg tegen stond. Maar daarbij wordt door mijn man geen extra vet gebruikt. Vis eet ik gestoomd en verder zacht gekookte eieren. Dertien minuten van pan op het gas tot pan van het gas. En dan zijn ze perfect. Ja, je leert wel eieren koken als je er veel hebt.

En veel eieren hebben we. Alle 8 de kippen leggen momenteel... reken maar uit. Ik heb een recept voor Lange Vingers opgezocht. Maar ik kom er nog niet toe om het te maken. Eigenlijk gewoon biscuitdeeg in lange vingers gespoten op poedersuiker. Maar dat komt wel weer. De eieren blijven voorlopig nog wel goed.. jullie willen echt niet weten hoe oud de eieren zijn die jullie in de supermarkt kopen....

Ik heb van het programma Sta op tegen kanker niet meer dan een kwartier gezien. Ik ben naar bed gegaan. Het was te heftig en .. nee...
Natuurlijk ben ik voor onderzoek, natuurlijk ben ik tegen kanker in welke vorm dan ook. En ja natuurlijk sta ik op tegen kanker. Voor al die vrienden die ik heb, voor mezelf en voor onze Janneke. Ik krijg haar er alleen niet mee terug.

Lieve meid,
bijna weer een jaar voorbij. De wensballonnen liggen achter de kast. En ja ook dit jaar laten we ze gaan. Ook voor jou. Jouw naam staat er ook op.


6 opmerkingen:

 1. Ik denk ook de schildklier Frieke, dan is je temperatuurmetertje stuk zoals ik het altijd uitleg. Je kunt het zelfs met 35 graden warm hebben.Het weinig eten duidt er ook op, ik herken dat. Maar vraag het na bij je arts voor de zekerheid. Hoop dat je je snel weer wat lekkerder voelt.Ik denk aan jullie Janneke hoor, als je de wensballonnen gaat oplaten.December geeft toch altijd weer allerlei emoties.Liefs...xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De huisarts was niet bereikbaar...dat wist ik eigenlijk wel, op vrijdagmiddag, enkel voor spoed... en dat is dit niet. Ik heb met de assistente afgesproken maandag even te bellen hoe het dan is. En ik hoef me geen zorgen te maken.. is dat net zo iets als drie keer rond het huis lopen en niet aan hoofdpijn denken?
   Ja december is een emotie maand, ik voel het tot in mijn botten... Dankjewel Trudie

   Verwijderen
 2. Ik kon het programma ook bijna niet zien, plotseling kwam daar de rouw weer de hoek om door alle verhalen die ik hoorde. Verdriet en het missen gaat dus kennelijk nog lang niet voorbij, ook niet in deze komende maand.
  Sterkte hoor Frieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, get... zo'n lage temp is echt niet fijn...! Rillen lijkt het me...
  Ook hier in huis is de borstkanker dichtbij gekomen. Mijn beste vriendin is de strijd aan gegaan. Net de eerste chemo achter de rug. We gaan ervoor! Zij, en ik...
  *kus* (ook voor Janneke in gedachten. Want dan blijft altijd kunnen.... Xx)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zit nu onder de 35 zelfs... dankje Wondelgijn.. natuurlijk blijft dat altijd kunnen...en heel veel sterkte voor je vriendin, haar binnenkring en jou

   Verwijderen