.

.

zondag 19 augustus 2012

Warm logje deel 2

Er zijn maar een paar dingen die je kunt doen volgens mij met deze temperaturen:

a. stilzitten en niets doen in en rond het huis
b. stilzitten en niets doen aan een waterkant
c. wat rommelen op internet met een wapper die heen en weer wapt

Ik heb een hele tijd optie a. gevolgd, met een boekje op mijn oren, dat wel,  maar nu ben ik toch overgestapt naar optie c; ik tik maar eens een warm logje deel twee


Want warm is het. Zouden wij nu ook lichamelijke aanpassingen krijgen die horen bij dit extreme weer. Ik kan me dit van vorig jaar ook goed herinneren, en van het jaar ervoor, en daarvoor, en daarvoor. Misschien niet allemaal in de zelfde tijd, maar we hadden ze wel: de tropisch dagen. Van het niets naar 32 plus.... En morgen is het als ik me niet vergis een kleine 25 graden. Lijkt me echt iets werkbaarder hoor. Ik weet nog dat ik werkte bij tropische temperaturen. Het was op een school echt niet uit te houden. Al die hete lijven en lijfjes.....Daar helpt geen airco tegen; daar was trouwens ook nooit geld voor...

Van dit warme weer krijg ik altijd honger. Ik kan kilo's koude schotel - wel zelf gemaakte - op, of crackers met zalmsalade. En ik drink me het laplazerus. Water, ijsthee, aanmaak, en 50/50,  vormen de hoofdbestanddelen in mijn glas. Maar het meeste drink ik gewoon kraanwater.

Ondertussen draait het leven gewoon zijn rondje. Onze schoonzoon Timmie was weer een paar dagen zoet in het ziekenhuis voor zijn vriendin Marianne. Hij krijgt het allemaal wel weer voor zijn kiezen. En ik liep gisteren naar mijn moeder en kwam langs de appelboer. Ineens zag ik daar ons weer staan: Janneke, Evelien en ik. We hebben daar zoveel appels gehaald. Elke week weer tassen vol. Op de fiets. Janneke en Evelien ieder op hun eigen fiets en ik natuurlijk ook op de mijne.... herinneringen... dat nemen ze je nooit meer af!

Op boekenfront is er niets nieuws onder de zon. Ik lees/luister heel veel. Ik heb net een boek van Chantal van Gastel uit "Zoek het maar uit". Niets bijzonders, een chicklit voor tussen door. Je kunt hele stukken missen en en het verhaal toch volgen. En dat was maar goed ook want mijn trouwe Zennetje is het aan het opgeven. Kan ook wel na meer dan 5 jaar trouwe dienst elke dag weer.  Hij geeft problemen met terugspoelen en dan op het goede punt weer starten. Je kunt wel terugspoelen, alleen dan klopt de overgebleven tijd en de tijdbalk niet meer. En je kan niet meer een paar regels terug bijvoorbeeld... Kortom: lastig. Zeker als je het anders gewend ben.

Ik ben me nu aan het oriënteren op een andere mp3 speler. Het zal ongetwijfeld weer een Zen worden, maar ik ben er nog niet uit welke. Ik hoef geen toeters en bellen er op. Gewoon mp3 bestanden er op zetten, een afspeellijst kunnen maken en afluisteren. Als ik een stuk of 8 boeken erop kwijt kan ben ik al heel gelukkig. Ik ken mensen die luisteren hun boeken via hun telefoon. Dat kan ook. Maar dan kan je maar 1 boek per keer erop zetten. Ja, ja kan wel meer, maar dan lopen de hoofdstukken door elkaar. Tenminste: die ervaring heb ik. Het zal best wel anders kunnen. Maar ik heb geen puf dat uit te zoeken.

Ik ga maar verder met mijn boek. "De imker" van Jacob Vis. Een detective. Vis is een goede schrijver.Ik heb wel meer boeken van hem gelezen.
Dus ik verval terug in optie a.

Fijne avond verder en een prettige nacht
4 opmerkingen:

 1. ik heb optie C al twee dagen, buiten wordt ik opgegeten en zijn de wespen zomaar bij me...en nee geen parfum of zoiets op. Maar even de rust in met deze warmte is helemaal niet verkeerd. knuffel lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ook,optie C. Ben toch blij dat het koeler gaat worden. Zo gek, ik kon er altijd zo goed tegen! Wespen hbben wij hier niet dit jaar, wel muggen!
  Nee, herinneringen blijven en ze zeggen altijd remember the good times. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral je rustig houden en veel drinken , meiske ! Gister heb ik me kwaadgemaakt op twee bejaarde mannen die "Koersten "in zulk weer ! Idioten zijn het ! ! Prettige week meiske en hou je vooral koest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat was het warm hè?? In Parijs was het zelfs 45 graden.... bizar heet!!

  BeantwoordenVerwijderen