.

.

zaterdag 18 augustus 2012

Warm hè...

De hele ochtend.ben ik bij mijn moeder geweest. Koffie en water gedronken en haar geholpen met internet bankieren. Dat valt niet mee als er een heel kleine internetverbinding is (4mb volgens mij maximaal). Dat komt omdat ze bij het 3 in 1 abonnement van ziggo geen internet heeft aangevraagd. Daarom heeft ze de standaard verbinding gekregen. En dat is helemaal niets tot 4mb.  En hij valt er steeds uit als je een paar dingen tegelijk wilt doen. Kortom.... met heel veel geduld is het uiteindelijk toch gelukt. Bijna 3 uur arbeid die als ze het bij mij in de achtertuin had gedaan slechts een kwartier zou hebben bedragen. Maar het is gelukt en ze heeft al haar "cadeautjes" gepost. Dankjewel mam!! Ik ben er erg blij mee, en met mij al je kinderen en kleinkinderen. Dat weet ik zeker.

Vanochtend vroeg stond ik al alles te snijden voor de koude schotel die we vandaag en morgen eten. Je kent dat wel: aardappels, eieren, paprika, appel, kip, zilveruitjes en augurkjes, oja ook nog olijven. Ik mik gewoon altijd een hoop bij elkaar en zie wel hoe het er uitkomt. Meestal smaakt het prima. Ik had zoveel dat ik ook al gelijk wat mee kon nemen voor mijn moeder. Lekker toch. Dat kan ze dan morgen eten, want vandaag heeft ze iets met haar flatgenoten.

Wij ploffen gewoon in deze hittegolf nog even door. Het is overal warm en plakkerig.Ik heb een fan staan bij mijn laptop. Nee, niet gericht op mij, maar op mijn externe harde schijven. Ik moet er niet aan denken dat ik alles kwijt zou zijn door een hd crash ....En mijn man heeft er net "pootjes" tussen gezet. Ik had ze immers gewoon plat op elkaar liggen. Nu zijn ze van alle kanten vrij en kan de lucht er goed omheen circuleren.

Buiten is het zelfs achter in mijn tuin onder het lommer van de bomen, niet uit te houden. Er staat immers geen zuchtje wind en de hitte ligt als een warme deken over het platje. Platje??? hoor ik jullie vragen.... dat is gewoon een verharde plaats in de tuin. Nu is mijn tuin achter helemaal verhard, op de kippenkooi na, maar daar waar mijn tuinstoelen en tafel en kachel en bbq en en en staan... dat is ons platje. Dat ik dit niet zit te verzinnen, mag onderstaand laten zien:

PLATJE
1) Betegeld plaatsje bij een woning 2) Dak 3) Deel van een gebouw 4) Dier 5) Guit 6) Luis 7) Luizig binnenplaatsje (crypt.) 8) Platluis (schaamluis) 9) Platbodemd vissersvaartuig 10) Schelm 11) Schaamluis 12) Vissersboot 

Niet veel mensen gebruiken het woord platje in de betekenis van plaatsje bij of op het huis. Maar ik weet niet beter. In Haarlem, bij mijn opa en oma, hadden we ook een platje. Dat lag zelfs wat hoger dan het voorliggende gras. Ik weet nog dat wij daar heel veel op gespeeld hebben.
Zo kennen we in onze familie ook : een holletje op of af gaan. Een helling dus, een "verdieping"

Holletje, (B. *-N), o. (-s), klein hol; (fig.) een - openlaten, zich in het eten matigen, zijnen honger (voor een beter geregt) betoomen. *...IGHEID, v. (...heden), kleine holte, ruimte, verdieping.

Ver gezocht? het zal best wel, maar toch bestaan deze woorden bij ons in de familie gewoon.

Van het afval nieuws geen bericht.. ik blijf nu al weken steken op het zelfde gewicht. Maar ik ben wel ruim 6 cm kwijt om mijn middel. Kijk, dat zijn ook leuke dingen. Ik houd het dan ook goed vol: mijn 10 minuten fietsen elke dag. En heb ik eens geen zin, dan doe ik het toch onder het mom van: wat is nu 10 minuten... eerst 5 en dan nog gewoon 5... gewoonlijk heb ik een verhaal op mijn oren, maar gisteren was ik dat vergeten. Wilde ik eigenlijk niet gaan fietsen, me alleen maar omkleden... toch op de hometrainer gesprongen en na 10 minuten mezelf een schouderklopje gegeven.
Naast fietsen loop ik ook elke dag een flink stuk. Naar het plein en terug, of naar mijn moeder en terug. Het lijken afstanden van niets, maar dat valt tegen. Vroeger deed ik alles op de fiets. Helaas is dat niet meer mogelijk. En om voor elke scheet mijn scootmobiel te pakken of erger nog de auto.... trouwens het lopen doe ik meestal met Dean in de buggy, in ieder geval 3 dagen in de week.

En veel drinken, dat doet het ook. Gewoon water uit de kraan. Daar kan niets tegen op. Ons water smaakt prima en is ook goed. Dat moet ik wel even zeggen. Anders zou ik ook iets anders proberen. Met een filter of uit pakken.....
Drinken is ook belangrijk bij dit weer type. Je kunt niet genoeg vocht binnen krijgen..... En zo komen we met zijn allen deze dagen wel door. Lekker warm, lekker plakkerig, lekker.....


Mijn klaartje: Ik sprak vanochtend een oude buurman van mijn moeder op het plein. Gewoon gezellig.
2 opmerkingen:

 1. Gossie, de harde schijven die gekoeld worden? Zou dat echt nodig zijn dan?
  Fijne tropische dagen nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt nodig... ik kreeg de tip van een vriendin die daar heel van weet. Externe schijven die niet zelf gekoeld worden, worden vaak te warm. En dat geeft defecten. Dus zeker met dit weer is koelen belangrijk. De schijven staan nu ook op pootjes, dus niet meer op elkaar. Zo kan de lucht er omheen en er vanaf. En als ik nu mijn schijven voel, zijn ze koel, lekker... en ik ben heel tevreden:)

   Verwijderen