.

.

donderdag 14 juni 2012

Te jong???

Ik kan het niet helpen.. even miepen enzo... Gisteren heb ik contact gehad met de gemeente. Ik had namelijk een aanvraag voor een aanpassing badkamer via www.regel.something  of zoiets ingediend. In ieder geval het centrale orgaan waar je WMO aanvragen in moet dienen.

De gemeente belt me dus terug. Ik kon er de vinger niet achter krijgen, maar op de een of andere manier liep het gesprek erg stroef. Ik had het idee dat zij me "beschuldigde" dat ik het durfde om een aanpassing aan te vragen. En dat terwijl ik niet eens wist, echt niet, hoe oud onze badkamer is.  Oja, en dat mijn man de douchebak er uitgesloopt heeft.... "onvakkundig" dus volgens de intonatie, dat had zo niet gemogen. Misschien is nu het hele badkamer afschot (afloop van het water) verkeerd. Door zijn schuld werd er tussen de regels door gezegd.

Ik vertelde dat wij iemand hadden die drie dagen nodig had om alle werkzaamheden te doen. Gewoon een vlakke douche instap maken met een goed afschot. Ook vertelde ik haar wat het ging kosten. Maar dat kon niet, dat was waarschijnlijk niet goed en dan kwam ik later weer voor een aanpassing.

Op dat punt brak ik...en dat was waarschijnlijk ook hoorbaar aan mijn stem, want ze klonk ineens een stuk begrijpender. Of mijn man mij wel kon helpen ondanks zijn infarct, of ik nog meer hulp had, of ik mezelf kon verzorgen... nouja de hele riedel...

We hebben nog wat gesproken over mijn wel en niet kunnen, over T. hulp als mantelzorger en over Janneke. Want ze wilden op huisbezoek komen toen ik naar MW moest en ja daar wilde ze ook het fijne van weten....

Maar de klapper komt nog. Ze vroeg me naar mijn geboorte datum. En weet je wat het commentaar was?  "U bent nog zo jong voor een aanpassing..."

Ja, dat is leeftijdgebonden.. dat weet toch ieder kind...

Net terug van de huisarts.... en net wat ik wel dacht: "geen reden tot ongerustheid, het is wel goed... wel net op het randje maar daar zeggen wij gewoon goed tegen .. "

Oja.. ben ik bijna bij de dokter, houdt mijn fiets er mee op.... balen hoor... toch te weinig prik erin...

Fijne dag allemaal

5 opmerkingen:

 1. Op zulke momenten zou je willen dat je rijk was, dan kon je zeggen stik met je hulp. Te jong voor aanpassing , maar dan niet te jong om borstkanker te krijgen om maar te zwijgen van de rest. Ik kan hier zo boos om worden! Helaas helpt jou dat niet. Vragen is al zo moeilijk soms.Vriendinnenknuffel voor jou!XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onzinnige reactie van de gemeente! Je kan wel merken dat daar 'ambtenaren' zitten en geen mensen die een hart hebben voor hun medemensen die hulp nodig hebben, ook al noemen ze zichzelf hulpverleners!
  Sterkte Frieke en ik hoop dat het alsnog allemaal goedkomt.
  Warme knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. argggh, die gemeente met hun stomme regeltjes en voorschriften...
  daar krijg je het toch van he

  wel heel fijn te lezen dat wat misschien niet zo goed was, voor je huisarts toch gewoon goed is... oef!
  dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This post is very interesting and it also helpful for us. liking stuff like this blog as well as this has now given me Some inspiration To succeed, ever so Appreciate it.

  BeantwoordenVerwijderen