.

.

woensdag 13 juni 2012

Geen woordeloze Woensdag

Mijn woensdag vandaag is weer niet woordeloos. Niet omdat ik zo zoveel te vertellen heb. Integendeel. Maar gewoon omdat ik even iets op wil schijven. Zo van.. ik heb net drie rozenstruiken gefatsoeneerd. De regen had alle bloemen stuk gemaakt. Maar er zat, kwam ik tot mijn schande achter, ook heel veel oud hout in. Dat is er, zij het met grote moeite, ook uit geknipt....zie je me al staan... twee handen om de snoeischaar om toch maar iets kracht te hebben. Het blijft een sport zo.

Drie struiken was wel mijn taks... toen sloegen mijn handen en hoera (not dus) mijn knie op slot...volgende keer maar verder. Ik heb nog een paar struiken te gaan en dan het onkruid in de voortuin. Ik kan het er niet uittrekken met mijn handen..maar ergens hebben we gewoon een schoefel... dan moet toch wel gaan schat ik zo... morgen ....voor vandaag is dit even zat geweest.

Vanochtend kreeg ik te horen dat mijn bloedwaarden niet goed waren. Volgens de assistente van de huisarts. Morgen mag ik even bij de huisarts zelf gaan horen. het zal wel mee vallen, hoop ik, maar het is weer even slikken.

En de kogel is hier door de kerk.. eindelijk. Op de 24ste begint een klusjesman met de douche. Drie dagen later, schat hij, is hij er klaar mee. Er hoeft niets gebroken te worden: er is ruimte genoeg om over de oude tegels heen te plakken. Ik ben benieuwd. De vloertegels hebben we allang in huis, nu komen er nog wandtegels bij. Daar gaan we zaterdag voor op pad. Ik vermoed dat alles bij elkaar mijn hele vakantie geld plus nog een beetje, aan deze klus op gaat. Maar eindelijk een goed aflopende douche is me echt veel meer waard!
Waarom mijn badkamer aangepast moet worden? Heel simpel... ik kon de douchebak niet instappen en als we met twee onder de douche gaan is er te weinig ruimte. Dus is de douchecabine al een eeuwigheid geleden door mijn man eruit gesloopt. Meteen nieuwe vloertegels gekocht een een grotere afvoerput zodat we niet de hele douche onder water zouden krijgen. Nu dat ligt nog steeds allemaal keurig ingepakt te wachten op vervolg. Ja, ik snap het wel, hoe dat zo is gekomen... mijn man is ook maar een mens en heeft ook veel voor zijn kiezen gekregen enzovoort. Daar heb ik alle begrip voor. Het duurde alleen tot afgelopen zondag voordat hij instemde met hulp van buitenaf.
En ook voor het lek van de schoorsteen... maar daar ga ik over 2 weken nog wel even achterheen. Je moet de boel niet forceren hè...

Volgens mij kan ik zelfs een WMO vergoeding krijgen voor het aanpassen van mijn badkamer, of anders via de belastingen iets terug. Ik ga in elk geval iets proberen.

grts

6 opmerkingen:

 1. This post is very interesting and it also helpful for us. liking stuff like this blog as well as this has now given me Some inspiration To succeed, ever so Appreciate it.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes meidje, ik hoop dat het een mooie douche gaat worden!
  Hoop ook dat het niks ernstigs is met je bloedwaarden.XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja en het onkruid groeit heel gezwind nu met dat Kl*te weer.
  We zijn ook overgegaan naar een instapdouche , want we komen ook een jaartje ouder en stijver :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even wat logjes van je gelezen.
  Die witte klimrozen op de foto bij dat achterraampje roept bij mij herinneringen op aan de tijd dat wij ze ook hadden ,Mooi
  Ook hier groeit het onkruid hard en ik ga eens mijn licht opsteken of ik een klusjesman kan krijgen die even helpt.
  Duim voor je dat de bloedwaarden goed zijn.
  groetjes,Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wordt vast een prima douche! En ook al viel het in de tuin werken fysiek dan tegen, het is wel lekker om bezig te zijn in de tuin. Tenminste, dat vind ik altijd. Jij ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt eraan.. ik denk dat ik het maar eens leuk moet gaan vinden. Er is niemand anders die het hier oppakt... Maar als je steeds weer tegen niet kunnen aanloopt houdt het ook op .. tenminste... als ik dat toelaat:)

   Verwijderen