.

.

maandag 14 mei 2012

Spinnenwebben: ragebol gevraagd

De zon schijnt en iedereen zegt dat het allemaal wel goed komt.. ik zal dat dan maar aan nemen..ik vraag me alleen af of die iedereen mij dan ook de weg naar dat goede wil geven... want ik zie hem (nog) niet. Volgende week pas intake met MW.. tja dat komt ervan als je in deze periode hulp nodig hebt..dat gaat niet zomaar met al die vrije dagen.

De kippen doen wat ze moeten doen: ze scharrelen rond en leggen eieren. Oja een foto.... Ik weet het, het is niet zo'n beste, maar de dames wilden niet op de foto....de witte hennen al helemaal niet.. die schoten snel naar binnen.
Ach komt wel goed, als de boel wat meer opgeruimd is. Gisteren hebben we wel gelachen hoor... ze zaten zomaar in de kastanjeboom en op de rand van het hek. Ondernemend zat zo...


Ik rommel dus maar de hele dag een beetje door. Ik denk dat ik vandaag maar eens een rondje ga scooten. Ik was al op zoek naar een scootmobieltraining, maar die is niet hier in de buurt...Of Brabanders hebben zo'n ding niet, of ze kunnen het gewoon zelf..... Dan ben ik geen Brabander, want ik voel me niet zo veilig op dat ding... en nu helemaal niet.


Ik heb mijn luisterboek bijna uit. De erfenis van de Tempeliers van Steve Berry. Wel een goed boek. Is een Cotton Malone verhaal. Alleen degene die het voorleest kunnen ze beter haar congé geven. Ja, ik weet dat dat moeilijk is... maar ze legt regelmatig de klemtonen verkeerd (zowel in Nederlands, als in Frans, als in Latijn en Grieks) en ook de namen zijn verbasterd. Daarnaast is de verhaal intonatie ronduit slecht te noemen. Ik hoop echt dat ze niet meer boeken voorleest.

En dat wil toch wel wat zeggen van het voorlezen...Ondertussen ben ik weer bezig met een haakwerkje... zo goed en kwaad als het gaat met die vingers van mij.. maar een mens moet toch wat op een sombere avond met niets gezelligs op de tv...
Als het af is laat ik wel zien wat het is geworden... want inmiddels ben ik al 4 keer helemaal opnieuw begonnen.

Weet je wat lastig is.. ik kan zo moeilijk vooruit plannen.. ja plannen lukt wel, maar uitvoeren niet. de meeste tijd zit ik gewoon als een zombie voor me uit te kijken. Het enige wat niet stil staat.. in tegendeel zelfs zijn de woorden en zinnen...ze komen zomaar op papier. Ik hoef er geen enkele moeite voor te doen..

Gisteren heeft onze buurman die prachtige boerenjasmijn, aan de zijkant van zijn oprit, gesloopt. Zo zonde... hij zat vol vogels, vol nesten en knoppen. Daar heeft ie verder helemaal niets meer aan. Dus ik denk dat hij hem helemaal weg doet. Jammer.. hij was nog van mijn oma geweest. Ik ga toch eens vragen of ze nog een stek hebben... of ik laat het mijn hubby even doen... nouja even...

.
7 opmerkingen:

 1. Als ik de weg wist nam ik je mee lieverd, maar ik weet jouw weg niet helaas.Ik heb mij ook wel eens zo verloren gevoeld.Maar ik had NOG een kind en dat kind zei me, mam ...tel ik dan helemaal niet mee? Wil je het voor mij niet proberen? Toen heb ik me kunnen herpakken.Misschien slaat dit voor jou als een tang op een varken maar ik had het gevoel dat ik dit even moest delen.Go with the flow lieffie...xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het meidje... en ja ik ben ook heel blij met Evelien, de kleinzonen en schoonzonen.. maar de rek is er bij mij gewoon even uit... al kan ik me heel gezellig gedragen hoor:) En die weg... ach.. wellicht ligt ie gewoon op de stoep:)

   Verwijderen
 2. Hé , ik heb toevallig ook dart boek verleden jaar gelezen ! Een pracht van een boek ! En mijn vier kippen zorgen dat mijn afvalberg klein blijft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk is dat hè... kippen... ik ben ook blij met onze nieuwe dames hoor... zeker nu ze het al gelijk zo goed doen...ondanks hun jonge leeftijd... (nog geen 20 weken)

   Verwijderen
 3. Lieverd ik kan je de weg niet wijzen helaas maar ooit ooit vind je hem kanjer! En hoe is het gegaan op je scoot?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet weggeweest Gisella... te duizelig....morgen mss beter....en anders gewoon overmorgen...

   Verwijderen
 4. De weg. . . ja waar ligt die weg, ik denk dat die voor iedereen weer ergens anders ligt , dus ik vrees dat ik je de weg ook niet kan wijzen.
  Maar dat de rek er af en toe even uit is, dat kan ik me goed voorstellen. Misschien komt er binnenkort toch een nieuw elastiekje voor je, je weet maar nooit.
  Wat zonde van die jasmijn en van de nesten die nu verloren zijn. Mij viel het net vandaag op, dat ik hier wel heel veel vogels in mijn leefomgeving zie, ik heb er net nog een logje over gemaakt. Maar als ik wat moet snoeien of weg moet halen, dan zal ik dat nooit in het voorjaar doen.

  Dat boek zal ik ook eens uit de bieb halen, maar dan niet als luisterboek.
  Ik heb net een boek gelezen dat heel luchtig was en toch geen niemendalletje.
  Van Natasja Solomon, het heet "De lijst van meneer Rosenblum" Ik vond het wel een aanrader. Je kunt dan goed zien, hoe moeilijk intergreren in een samenleving is. Hoe je je best ook doet, je zult vaak toch een allochtoon blijven, ook als je aanvaard lid van de gemeenschap bent geworden.

  BeantwoordenVerwijderen